Haberler

AK Parti Kocaeli İl Başkanı'nın Basın Toplantısı

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Fikri Işık, Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen'in Sahte Pehlivan Gibi Ortalıkta Dolaştığını Öne Sürdü.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Fikri Işık, Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen'in sahte pehlivan gibi ortalıkta dolaştığını öne sürdü.

İl binasında basın toplantısı düzenleyen Fikri Işık, 28 Mart 2004 yılında yapılan seçimlerin üzerinden geçen 3 yılda yapılanlar hakkında bilgi verdi. Parti ayrımı yapmadan tüm Kocaeli'nde vatandaşa hizmet götürdüklerini söyleyen Işık, "AK Parti döneminde parti ayrımı yapmaksızın tüm Kocaeli'nde bir hizmet atağı başlatılmıştır. İzmit Büyükşehir Belediyesi sınırları hükümetimiz döneminde tüm kenti kapsayacak şekilde bir düzenlemeyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmuş, en uzak köye bile hizmet götürülmüştür. Milletin yetki verdiği belediye başkanları ile partisine bakılmaksızın çalışılmıştır. Örneğin Kandıra Belediye Başkanı CHP'li olmasına rağmen 50 yıldır bu ilçeye yapılamıyan hizmetleri 2.5 yılda yaptık. Karamürsel'de, Dilovası'nda, AK Partinin seçim kaybettiği yerlerde yıllardır yapılamayan hizmetleri yaptık. Bütün bunları Hazine'nin her ay Kocaeli'nye gelen paradan kestiği 10 milyon dolara rağmen yaptık. Kocaeli'ni oünyanın en borçlu belediyesi haline getiren Sefa Sirmen bugün sahte pehlivan gibi dolaşıp belediye hizmetlerini eleştirmekte. Sanki 4.5 milyar dolar borcu biz yapmışız gibi" dedi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Fikri Işık basın toplantısında, ellerine yeni geçen bir belgeyi kamuoyuyla paylaşmak istediğini söyledi. Işık, yıllardır Sirmen'in övündüğü İZGAZ (İzmit Gaz Dağıtım A.Ş.), Yuvacık Barajı ve İzaydaş gibi projelerin normalin 4 ya da 5 katı fiyata yapıldığını belirterek, "Geçtiğimiz günlerde maliyetler ile ilgili söylediğimiz fiyatları onaylayan bir belge elimize geçti. Sefa Sirmen'in, İzmit Büyükşehir Belediyesi Başkanı iken, 2002 yılında İZGAZ'ın özelleştirme sürecinde danışma şirketine yaptırdığı maliyet araştırmasında ortaya çıkan rakamlar oldukça dikkatimizi çekti. Mc Kinsey Company isimli firmanın gizlilik ibaresi ile İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen'e sunduğu raporda, doğalgaz projesinin gerçekleşen maliyetinin 119 milyon dolar olduğu, oysa bu projenin müteahhitlik payı yüzde 15 olarak hesaplandığında 29 milyon dolara mal olacağı yazmakta. Sefa Sirmen tarafından hazırlatılan raporda, 'ana proje rayiç fiyatlar ile yüzde 75 daha düşük bir maliyet ile gerçekleştirilebilir' denilmiş. Biz bu belge ile buradan suç duyurusunda bulunmak istiyoruz. Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Sirmen ile her yerde bu konuları konuşabileceğini söyleyen Işık, "Buradan Sirmen'e hodri meydan diyorum. Gelsin istediği yerde tartışalım. Gerçekleri tüm Kocaeli öğrensin. Sirmez zamanında İZGAZ, 119 milyon dolar harcayarak 70 bin aboneye gaz götürürken 550 km hat döşedi. AK Parti'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise 3 yılda 100 bin aboneye gaz götürürken bin 500 km hat döşeyip bunu Sirmen döneminin 10'da 1 maliyetine yaptı. Biz dün olduğu gibi bugün de Sefa Sirmen'den Kocaeli halkının yağmalanan milyon dolarlarının hesabını soruyoruz ve sormaya devam edeceğiz. Kendi sipariş ettiği raporda bile bu yolsuzluk belirtilmiş" dedi.

Fikri Işık, ayrıca Kandıra'ya yeni bir Devlet Hastanesi yapacaklarını, mevcut hastanenin ise mesire yeri olacağını söylerken, Kocaeli'nde bir eğitim ve araştırma hastanesi yapalacağını da sözlerine ekledi.

(GA-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title