Haberler

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız Açıklaması

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, “Büyüyen Türkiye’nin daralan ve büzülen, kendi halinde kalan bir anayasası olmaz” dedi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Büyüyen Türkiye'nin daralan ve büzülen, kendi halinde kalan bir anayasası olmaz" dedi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kayseri Temsilciliği ve Erciyes Üniversitesi Yeniler Kulübü tarafından düzenlenen 'Yeni Türkiye'nin Enerji Projeleri ve Büyüyen Ekonomisi' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Değerlerimizle beraber büyümeyi, bu değerlerimiz ile yan yana olmayı, her türlü gelişimimizin bu değerler ile beraber ancak değerlenecektir. Her 10 yılda bir dünyada bilgilerin yenilendiği hatta bir kısım üniversitelerde bunun 2 yıla kadar indirildiği bir dönemde yaşıyoruz. Alışmaya alıştığımız ama bunun ilerlemeyle ciddi bir korelasyon kurulması lazım geldiğini, yaşlı dünyamızda genç zihinlerimizi hangi noktada nasıl birleştireceğimizi, gelişen dünyayı nasıl takip edeceğimizi hep beraber konuşmamız lazım. Çünkü, sosyal alışkanlıklarımızda ciddi değişimler var" dedi.

15 Temmuz'u bir milat olarak kabul ettiklerini belirten Yıldız, "15 Temmuz'u bir milat olarak kabul edersek, ufkumuzdaki insan tipini değiştiren bir yapı içerisinde, insanların birbirlerine olan güvenlerini bile sarstığı, birbirine daha çok şüpheyle baktığı ve birbirini araştırma içerisinde hissettiği bir 15 Temmuz sonrasında bu konuşmayı yapıyoruz. Dünyanın gayri safi yurtdışı hasılası 77 trilyon dolardır. Birçok açıdan baktığımızda Türkiye ekonomik büyüklük, nüfus, enerji üretimi, tüketimi ve ulaşım gibi birçok sektörden baktığımızda dünyanın yüzde 1'idir ama özgül ağırlığının yüzde 1'den daha fazla olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Büyüyen Türkiye'nin daralan ve büzülen, kendi halinde kalan bir anayasasının olamayacağını kaydeden Taner Yıldız, şunları söyledi:

"16 Nisan'da seçme ve seçilme haklarıyla beraber gireceğimiz bu referandum, yalnızca bir seçim olmayacak ve yalnızca bir partinin tercihi şeklinde olmayacak. Bu tarz anayasa değişiklikleri en son 1982 yılında yapılmıştı. Her 30-35 yılda ancak bir yapılabiliyor. O da, o denli bir gücü bir yere yoğunlaştırabilirseniz. O yüzden burada tercihlere ve Türkiye'nin gelişimine sınır koyacak değerler ile ilerlemesini sağlayacak yapı arasında bir tercih yapılacak. Bazen maalesef çok garip ve çok kompleks meseleleri bir kelimeye sığdırmak zorunda kalabilirsiniz. Evet veya hayır ama onun simgelediği ve bahsettiği çok daha geniş konular vardır. O yüzden bunların hepsini doğru bir şekilde yönetmemiz lazım. Gençlere bu Türkiye'yi daha doğru bir şekilde bırakıp daha ileriye götürebilmeniz lazım."

Yıldız, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını da yanıtladı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Taner Yıldız AK Parti Türkiye Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title