Haberler

AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu Açıklaması

AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, "Güneydoğumuzda bir terör devletinin kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından uygulanan 'Nöbetçi Vekil' uygulaması kapsamında vatandaşlarla buluşan Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, istek ve talepleri dinledi. Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Dedeoğlu, ülke ve Kayseri gündemini değerlendirdi. Hızlı tren hakkında bilgiler veren Dedeoğlu, "Ankara- Yerköy arası 160 kilometre devam ediyor. Yerköy- Şefaatli-Kayseri 142 kilometredir. Burası Ocak ayında yapım ihalesine çıktı, bu hafta ihalesi bitecek. Haziran ayında da temel atma töreni ile başlanacaktır. Yapım süresi de 3 yıl, maliyeti de 2,5 milyardır. Bunun en önemli özelliği Ankara'dan Kayseri'ye uçaklarımız yok. Kayseri'den Ankara'ya olan mesafemiz 1,5 saate düşüyor. Onun haricinde Kayseri- Antalya 532 kilometre olup bu da iki etap şeklinde oluyor. İlk etapta Kayseri- Nevşehir- Aksaray ve Konya, ikinci kısımda Seydişehir-Serik ve Antalya'dır. Bunu da yaptığımız zaman Karadeniz ve Akdeniz'i Kayseri üzerinden birbirine bağlamış oluyoruz" dedi.

Yeni gar binası ve havaalanı projeleri hakkında da bilgiler veren Dedeoğlu; "Şehrimiz içerisindeki gar binası şehir dışına yapılacaktı. Fakat bakanımız ve milletvekillerimiz ile görüşmemizde şehrin içindeki eski gar binasının yanında daha uygun olduğu kararlaştırıldı. Vatandaşlarımızın ulaşım açısından da şehrin içerisinde iyi bir hizmet alacağına inanıyoruz. Havalimanımız geçmiş dönemde yapılmış ama şuanda gerçekten yetersizdir. Nevşehir Havalimanı baya uzak. Bizim uçaklarımız da günde 15 sefer yapıyorlar. Şuanda senede 2 milyon 198 bin yolcu gelmiş. Bizim yeni yapacağımız proje ile askeriyeden alınan 30 bin metrekare var. Bunu da aldığımız zaman 5 milyon yolcu gelip gitmiş olacaktır. Biz iç hatları dış hatlara vereceğiz. Ayrıca bir iç hatlar yapılacak. Vatandaşlarımızın soğukta ve kışta etkilenmemesi için körük sistemi yapılıyor. Ayrıca gelen giden yolcu kardeşlerimizin arabalarını park etmesi için de bir kapalı otopark yapacağız. Ağustos ayında inşaatına başlanıyor. Yapım süresi de 14 aydır" ifadelerini kullandı.

Güneydoğu'da terör devletinin kurulmasına asla izin verilmeyeceğinin altını çizen AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, "Biliyorsunuz büyükelçilikte Metin Topuz var. 17-25 Aralık'taki bütün bilgileri Amerika'ya sızdırdı. Bizim de devletimiz Metin Topuz'u tutukladı. Onlar istedi fakat bizim hükümetimiz vermedi. Trump Kudüs'ü İsrail'in başkenti yapıp elçiliği oraya taşımak istedi. Cumhurbaşkanımız İslam İşbirliğini toplayıp orada aldığı kararlarları Birleşmiş Milletlere götürdü. Birleşmiş Milletler de 9 ret oyuna karşın 128 kabul oyu verildi. Dünya'nın 5'ten büyük olduğunu gösterdi. Trump çok büyük yanlışlara giriyordu. Bunu hazmedemeyen Amerika yetkilileri bu sefer Güneydoğumuzdaki Fırat Kalkanından sonra oraya terörist yerleştirmek istiyor. 15 Temmuz'da biz nasıl 80 milyon kardeşimizle devletimizi ve milletimizi savunduysak Güneydoğumuzda da bir terör devletinin kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Şimdi biz sınırlarımızı çektik. Onlar bir an önce yanlış yoldan dönmelilerdir. Biz her zaman vatanımızı nasıl koruduysak bundan sonrada korumak ile mükellefiz" diye konuştu.

Kudüs'te Türk bayrağı açan Kayserili işadamlarının İsrail polisi tarafından gözaltına alınmasını da değerlendiren Dedeoğlu, "Yetkili bakanlarımız görüştü, o kardeşlerimizi şimdi serbest bıraktılar. Kudüs'te Türkiye'nin Filistinli kardeşlerimizin yanında olduklarını bir kez daha belirttiler. Bende gitsem aynı şeyi yapardım. Bunlar belli bir yerden güç alıyorlar. İsrail'in geçmiş dönemdeki şeylerine baktığımız zaman halkın yüzde 90'ı Filistinli kardeşlerim. Şuan ise Filistin'de yüzde 10 bile kalmadı. Onların tek hedefleri orayı tamamen hakimiyet altına aldıktan sonra, sadece onla da yetinmeyecekler. Başta Türkiye olmak üzere bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz diye düşünüyorum. Dünya'nın 5'ten büyük olmadığını gördüler" şeklinde konuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ülke geleceği için hiçbir zaman siyasi ikbal peşinde olmadığını ve hükümete verdiği destekler için teşekkür ettiğini dile getiren Dedeoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

"2019'da MHP lideri Devlet Bahçeli diyor ki, 'Biz aday çıkarmayacağız, AK Parti'nin adayını destekleyeceğiz'. Yüzde 50 artı 1 almak gerçekten çok önemli. Bizler önce HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırdık. 15 Temmuz da MHP lideri arkamızda durdu. Yeni Kapı ruhuyla beraber Anayasa'nın 18 maddelik hazırlanmasında ve 16 Nisan referandumunda destek oldu. AK Parti'nin bunları tek başına yapacağı şeyler değildi. Devlet Bahçeli ülkenin geleceği için hiçbir zaman siyasi ikbal peşinde olmadı. Birinci önceliği 'devletimiz' dedi. Bundan dolayı da kendilerini tebrik ediyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Nevşehir Kayseri Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title