Haberler

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir,

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kastamonu’da “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi” adı altında sunulan projelerin tamamının programa alındığını ve bu kapsamda Kastamonu’ya 16 milyon 500 bin liralık proje desteği verileceğini açıkladı.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kastamonu'da "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi" adı altında sunulan projelerin tamamının programa alındığını ve bu kapsamda Kastamonu'ya 16 milyon 500 bin liralık proje desteği verileceğini açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğle kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimiyle bunların işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. Tebliğ kapsamında Kastamonu'da 188 proje başvurusu gerçekleştirilirken 21 proje başvuru koşullarını sağlamadığı gerekçesiyle kabul edilmedi.

"167 proje programa alındı"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kastamonu'da "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi" kapsamında 167 projenin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylandığını belirterek, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onayına sunulan projelerden 1'i ekonomik yatırım, 166'sı ise çiftlik faaliyeti oldu. Projelerin toplam tutarı 16 milyon 505 bin TL, talep edilen hibe tutarı 8 milyon 57 bin 659 TL olarak gerçekleşti. Yatırımcıların 45 gün içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvurarak hibe sözleşmelerini imzalamaları gerekiyor. 31 Mayıs 2019 tarihine kadar ise projelerini tamamlanması lazım" dedi.

Kastamonu'da "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi" projelerinde en yüksek payı 3 milyon 421 bin 942 lira ile Taşköprü ilçesinin aldığını açıklayan Demir, "Taşköprü'yü 2 milyon 178 bin 863 lira ile il merkezi izledi. Ağlı 59 bin 500 TL, Araç 31 bin TL, Daday 300 bin 550 TL, Devrekani 955 bin 117 TL, Hanönü 100 bin 450 TL, İhsangazi 74 bin 500 TL, İnebolu 21 bin 325 TL, Küre 92 bin 210 TL, Seydiler 189 bin 650 TL, Tosya 32 bin 500 TL olmak üzere 7 milyon 457 bin 609 TL oldu. Ayrıca Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Projelerinde ise Seydiler ilçemiz, 600 bin TL hibe başvurusunda bulundu" diye konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kastamonu Taşköprü Ak Parti Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title