Haberler

AK Parti Kahramanmaraş 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Türkiye'nin silkinişi ve yeni bir diriliş içine girmesi, bölgemizdeki ve dünyadaki pek çok toplumu da harekete geçirmiştir. Kerameti kendinden menkul olanların devri bitiyor." dedi.

Erdoğan, Kahramanmaras¸ Spor Kompleksi'nde, partisinin Kahramanmaras¸ 6. Olagˆan I·l Kongresi'ndeki partililere hitabında, istiklal ve istikbal uğrunda verilen şehitlere asla ölü nazarıyla bakılmadığını söyledi.

Bakara Suresi'ndeki "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, siz bilemezsiniz, siz anlamazsınız." ayetini okuyan Erdoğan, "Onlar bizi izliyor, onlar bizi takip ediyor ve hani gidiyorlar ya, düğüne gider gibi gidiyorlar ya. İşte bu bir aşk, bu bir sevda, bu bir inanç. Onun gereğini yapıyorlar. Bu ancak bu millette var." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un, "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirindeki, "Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber. Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber." dizesini anımsatarak, "Onların diri olduğunu, sadece bizim göremediğimizi bildiren Rabbimize ram oluyoruz." diye konuştu.

Yıllarca Türkiye'yi yalanlarıyla, vaatleriyle, dalavereleriyle, kifayetsiz ve bir o kadar muhteris yöneticiler eliyle oyalayanların döneminin çoktan sona erdiğini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün artık yepyeni bir Türkiye var. Bugün artık ekonomiden demokrasiye, her alanda dünya çapında söz sahibi olma kararlılığına sahip bir Türkiye var. Bugün artık tehditleri ve tehlikeleri sınırları içinde değil, sınırlarının ötesinde, kaynağı her neresiyse oradan imha eden bir Türkiye var. Bugün artık vatandaşlarını tüm hak ve özgürlüklere kavuşturmuş, insanlarının refah düzeyini sürekli yükselten bir Türkiye var.

Bugün artık maziden atiye kurduğu köprüyle kim olduğunu bilen, bugün nerede durduğunun farkında, gelecekte nereye gitmek istediğinin şuurunda bir Türkiye vardır. Bize hala dünki Türkiye gözüyle bakan, bu şekilde muamele edenler yavaş yavaş gerçeklerin farkına varmaya başladılar. Türkiye'nin silkinişi ve yeni bir diriliş içine girmesi, bölgemizdeki ve dünyadaki pek çok toplumu da harekete geçirmiştir. Kerameti kendinden menkul olanların devri bitiyor."

"Sayın Başkan talimatı aldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günü Afrika seyahatine çıkacağına değinerek, Afrika'nın asırlar boyunca hem insani hem de doğal zenginlikler bakımından nasıl sömürüldüğünün en acı örneklerinin bu ülkelerde görüldüğüne dikkati çekti.

Gençlerle ilgili de belediyeye bir talimatının olduğunu söyleyen Erdoğan, " Senegal'deki Goree Adası'nın dili olsa da bu sömürge dönemini bir anlatsa. Şimdi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı, bu gençlerimizi alacak, Senegal'e Goree Adası'na götürecek ve o Goree Adası'ndaki nasıl bir insanlık dışı pazar kurulduğunu, insan hayatının ne kadar ucuzlatıldığını orada bizzat görme imkanını bulacaklar ancak bu şekilde bu milletin ne kadar adil, yüce ve güçlü bir millet olduğunu anlama imkanı buluruz. Sayın Başkan talimatı aldı, inşallah en kısa zamanda Senegal Goree Adası." diye konuştu.

Erdoğan, dünyanın başka biçim ve yöntemlerle yeniden sömürge dönemini yaşamasının engellenmesi için her şeyden önce "terör" meselesinin çözülmesi gerektiğine işaret ederek, şunları dile getirdi:

"Orada hücrelerde ayaklarına prangalar bağlı o insanların ufacık hücrelerde nasıl yaşadığını görmek ve oralardan aylarca ta Amerika'ya kadırgalarla onların nasıl götürüldüğünü görmek inanıyorum ki bir şeyi anlamamız bakımından çok önemli.

'Niye bazı ülkeler, terör örgütlerine bu derece destek veriyor?' sorusunun cevabını işte bu sömürge zihniyetinde bulmak mümkündür. Kendileri bilirler. Sömürgecilere gönüllü köle yazılanlar, kendileri bilirler. Ne Türkiye'nin ne de kardeşlerimizin ve dostlarımızın böyle bir niyeti yoktur."

"Yeni terminal binası yıl sonuna kadar hizmete girecek"

Dünya ve bölge meseleleriyle uğraşırken şehirleri ve insanları da asla ihmal etmediklerini vurgulayan Erdoğan, son 15 yılda sadece Kahramanmaraş'a yapılan kamu yatırımlarının tutarının 26 milyar lira olduğunu bildirdi.

Erdoğan, 2015 yılında bir milyar 658 milyon liralık, geçen yıl da bu zamanlara gelindiğinde 569 milyon liralık toplu açılış törenlerinin yapıldığını kaydetti.

Eğitimde 5 bin 517 yeni derslik yapıldığını, yükseköğretim yurtlarına 3 bine yakın yatak kapasitesi ilave ettiklerini, sağlıkta birisi 400 yataklı Necip Fazıl Şehir Hastanesi olmak üzere 77 yeni sağlık tesisinin hayata geçirildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi de 250 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesiyle, 25 sağlık tesisiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümete geldiklerinde Maraş'ta sadece 73 kilometre bölünmüş yol olduğunu, bunun üzerine 246 kilometre daha bölünmüş yol ilave ettiklerini söyledi.

Hala inşası devam eden, proje aşamasındaki yollar olduğunu vurgulayan Erdoğan, şehirdeki tüm demir yollarını baştan sona yenilediklerini söyledi.

Erdoğan, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattının, Nur Dağı'ndan da geçtiğini belirterek, "Nur Dağı ile merkezi birleştirdiğimizde Maraş, kesintisiz bir hızlı tren hattına inşallah kavuşmuş oluyor. Halihazırda bu proje etap etap inşa ediliyor. Tamamlandığında Kahramanmaraş ve Adana arası 1,5 saate inecek. Havalimanımızın yolcu sayısı 2005 yılında 6 bin, bugün 300 bini geçmiş bulunuyor. Zaten kapasite 400 bin, demekki bazı ilaveler yapılması gerekecek. Şehrimize 2 milyon yolcu kapasiteli yeni bir havalimanı, şimdi terminal binası yapılıyor. İnşallah yeni terminal binası yıl sonuna kadar hizmete girecek." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Senegal Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
title