Haberler

AK Parti Kadıköy 6. Olağan Kongresi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "İş öyle şirazesinden çıktı ki, kendi Mehmetçiğine moral ziyaretine giden insanlara hainlik yapacak düzeye kadar indi bu iş. Bunu görmemiz lazım. Mehmetçik kimin Mehmetçiği, kimin askeri, kimin evladı? Hepimizin evladı. Terör örgütleriyle, temsilcileriyle, hapiste cezasını çeken terör örgütü mensuplarıyla ne işler çevriliyor? Bunu görüyoruz öyle değil mi? Bunu göstermemiz lazım." dedi.

Kadıköy İmam Hatip Lisesi İBB 15 Temmuz Şehitler Konferans ve Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kadıköy İlçe Kongresi'nde konuşan Albayrak, kongrelerin tazelenme ve yenilenme olduğunu söyledi. Albayrak, AK Parti kongrelerinin diğer partilerin kavgalı kongreleri gibi değil, bayram havasında geçtiğini söyledi.

"Tarihi günlerden geçiyoruz" diyen Albayrak, "100 yıl önceki savaştan daha şedit bir kurtuluş savaşıyla karşı karşıyayız. AK Parti'de siyaset yapmak herhangi bir siyasi partinin çatısı altında siyaset yapmaya benzemez. İşte bu bakımdan Kadıköy örnek ilçelerimizden bir tanesi. 15 Temmuz gecesi, Türkiye'nin birlik, kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinde, Cumhuriyetine sahip çıkmak için gerektiğinde canını vermekten çekinmeyecek bir duruş sergilediği tarihi gecede, başkanımız ve teşkilatımız Başkomutanın talimatıyla dik duruş sergiledi." ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak, Türkiye'nin kritik, hayati günlerden geçerken içeride ve dışarıda muazzam bir savaş verdiğini belirterek, "İşte Afrin, Suriye ve Irak, terör örgütleriyle karşı karşıya kaldığımız bu mücadeledeki süreç... Ötesi, içeride ve dışarıda bütün bu saldırılara rağmen yapılamazları yapan, yapmaya devam eden bir Türkiye var. Üçüncü köprü, üçüncü havalimanı, Çanakkale Köprüsü, Kanal İstanbul, bu hafta 60 yıllık bir rüya, hayal, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin ilk nükleer santralinin temelini attığımız müthiş bir hafta oldu." diye konuştu.

Kadıköy'ün mevcut durumu hak etmediğini dile getiren Albayrak, AK Parti teşkilatlarının burada başka bir söylem, aktif bir söylem ve farklı bir siyaset izlemesi gerektiğini söyledi.

"Mehmetçik kimin Mehmetçiği, kimin askeri, kimin evladı?"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, şöyle devam etti:

"Bugün sınırların ötesinde, terör örgütleriyle Türkiye bir kurtuluş mücadelesi verirken, adında, tabelasında Cumhuriyet yazanlar, Cumhuriyete ve bu ülkeye kastedildiğinde neredeydiler? Bunu görmemiz lazım. Daha da ötesi, ilkelerini sıraladığında cumhuriyetçilik, halkçılık, milliyetçilik, devletçilik diyenler ülkesine, devletine, milletine, Cumhuriyetine kastedildiğinde neredeler? Bunu görmemiz lazım.

Kadıköy'deki yüzde 70 insanımıza koyun muamelesi yapıyorsa birileri, bunu göstermemiz lazım. Bu insanları uyandırmamız lazım. Birileri için kale olarak görünüyor. Kusura bakmayın, AK Parti olarak biz nice kaleleri yıktık, nice kalelerde tarihi zaferler kazandık, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. Seçmenini koyun gibi gören birilerine, Kadıköylü hemşehrilerimizi gaflet uykusundan uyandırıp, hakikaten bu kaleyi birilerinin başına yıkmamız lazım."

Kadıköy'de bugün ne varsa Hükümetin ve İBB'nin hizmetleri sayesinde olduğunu aktaran Albayrak, bunun üzerine bir şeyin konulmadığını söyledi.

Mehmetçiğe moral vermek için sınıra giden sanatçılara yönelik eleştirilere değinen Albayrak, "İş öyle şirazesinden çıktı ki, kendi Mehmetçiğine moral ziyaretine giden insanlara hainlik yapacak düzeye kadar indi bu iş. Bunu görmemiz lazım. Mehmetçik kimin Mehmetçiği, kimin askeri, kimin evladı? Hepimizin evladı. Terör örgütleriyle, temsilcileriyle, hapiste cezasını çeken terör örgütü mensuplarıyla ne işler çevriliyor? Bunu görüyoruz öyle değil mi? Bunu göstermemiz lazım." ifadelerini kullandı.

"Kadıköy'de en büyük problem Kentsel Dönüşüm"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ise AK Parti hükümetlerinin yaptığı hizmetlerin ilgiyle ve örnekle takip edildiğini söyledi.

AK Parti'nin mazlum coğrafyalara umut olduğunu vurgulayan Eker, "Kafkaslardan Orta Doğu'ya, Afrika'ya kadar AK Parti'nin programı model olmuştur. AK Partinin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gönüllere taht kurmuştur, örnek bir şahsiyet, örnek bir devlet adamı olmuştur." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise AK Parti kongrelerinin diğer siyasi partilere göre çok daha iyi ortamlarda gerçekleştiğini belirterek, seçilecek yeni yönetime başarılar diledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal da Kadıköy Belediyesi'nin AK Parti'de olmadığını ama burada yapılan tüm hizmetlerin İBB tarafından yapıldığını öne sürdü.

Kadıköy'de çok önemli hizmetlerini yapıldığını ama bunların iyi anlatılmadığını aktaran Uysal, teşkilatlarının bundan sonra anlatmaya devam edeceğini söyledi.

Uysal, Kadıköy'de en büyük problemin Kentsel Dönüşüm olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kentsel Dönüşüm'de Büyükşehir olarak yeni karar aldık. Çünkü bugüne kadar uygulanan Kentsel Dönüşüm'de en büyük mağduriyeti Kadıköy, Fikirtepe yaşadı. Burada vatandaşa denildi ki, imar verilerek bu sorun çözülebilir ancak şu anda gördük ki doğru olmuyor. Şimdi orada vatandaşımız,müteahhitler ve şehirde yaşayanlar mutlu değil. İlçe belediyesi bu işe sahip çıkmıyor. Yine oradaki problemin çözümü için Bakanlığımız sahip çıkıyor, Büyükşehir olarak biz sahip çıkıyoruz ve inşallah olayı çözeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Berat Albayrak Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
title