Haberler

AK Parti İzmit 4. Olağan İlçe Kongresi

Başbakan Binali Yıldırım, "2003'ten bu tarafa Kocaeli'de taşıt sayısı yüzde 40 artmış.

Başbakan Binali Yıldırım, "2003'ten bu tarafa Kocaeli'de taşıt sayısı yüzde 40 artmış. 100 taşıt varken 140 taşıta çıkmış. Peki, kazalarda ölüm oranı ne olmuş? Yüzde 30 azalmış. İşte yollar hayat kurtarıyor. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin." dedi.

Yıldırım, Hasan Gemici Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İzmit 4. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bugüne değin Kocaeli'de birçok hizmeti hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Kentte 4 adet teknoloji geliştirme bölgesi kurduklarını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Hatta bir bilişim vadisi kurduk ki Türkiye'de bir ilk. Muallimköy'de 3 bin dönüm arazide. Bunun birinci safhası tamamlandı, inşallah yakın zamanda hizmete alacağız. İki safahatı daha var. Onlar için de çalışmalarımız sürecek. Kocaeli'de bugün 13 faal organize sanayi var. Burada 100 binin üzerinde doğrudan çalışan var. Kocaeli'ye 33 bin kapasiteli bir stadyum yaptık, hizmete aldık. Bin 180 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz. Bu hastane de burada, İzmit'te olacak. İstanbul, Gebze, Orhangazi, Bursa'ya kadar Körfez geçişi dahil, otoyolu yaptık, hizmete aldık. Bu otoyolun, köprünün hizmete girmesiyle beraber Kocaeli'ye giren trafikte yüzde 20 azalma oldu. Dolayısıyla Kocaeli şehir içi trafiğini de o ölçüde rahatlattı. Şimdi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden gelen Kocaeli istikametindeki yolu da Kocaeli'nin kuzeyine alıyoruz, yeni bir otoyolla doğrudan Akyazı'ya bağlıyoruz. Bunun da çalışmaları devam ediyor. Bu da bittiğinde Kocaeli'nin dışında oluşan trafik şehrin dışına gidecek, şehir içi trafiği metroyla, yollarla tamamen rahatlamış olacak."

Ankara'dan İstanbul'a gelen hızlı tren hattını da gerçekleştirdiklerini aktaran Yıldırım, "Gayet güzel, modern bir tren hattını Kocaeli'ye de kazandırdık." dedi.

SEKA tesisleri konusunda zamanında pek çok gürültü çıkarıldığını, "Peşkeş çekilecek, ranta dönüşecek" şeklinde gösteriler yapıldığını hatırlatan Yıldırım, "Bunların hepsinin iftira olduğu, yalan olduğu ortaya çıktı. O SEKA Tesisleri şimdi Kocaeli'nin en itibarlı, en güzel yeşil alanlarından biri haline geldi. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şehrin güzelliklerine güzellik kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. İşte hizmet böyle." diye konuştu.

Anlattıklarının Kocaeli'de yapılanların küçük bir bölümü olduğunu ifade eden Yıldırım, aynı hizmetlerin ülkenin tamamında yapıldığını söyledi.

İzmit'in, AK Parti belediyeciliğiyle buluştuğu günden beri hizmet üstüne hizmet yapıldığını ve vatandaşların gönlünü kazandıklarını aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:

"İzmit-Kandıra arasının yolunu da yapıyoruz. Bölünmüş yol haline getiriyoruz. Bu yolu Kuzey Marmara Otoyolu'na da bağlayacağız, böylece bütün kavşak noktalarının yükünü İzmit merkezden alacağız. Kandıra yoluyla ilgili Kocaeli Otogar Köprülü Kavşağı da yapılacak. Başlandı, yapılıyor. İnşallah 2 yıl içinde bitiyor. Yine Gebze-İzmit yolunda da bazı farklı kavşak projeleri var, bunlar da yapılacak. İzmit-Yalova-Gümüşova yollarını da yeniliyoruz. Kocaeli yollarının bugün yüzde 55'i, yarıdan fazlası bölünmüş yol haline geldi. Hiçbir ilde bu kadar yok. Bütün yollar sıcak asfaltlanıyor, kalitesi daha da artırılıyor. Bakın, bunun ne anlama geldiğini size küçük bir örnekle anlatayım. 2003'ten bu tarafa Kocaeli'de taşıt sayısı yüzde 40 artmış. 100 taşıt varken 140 taşıta çıkmış. Peki, kazalarda ölüm oranı ne olmuş? Yüzde 30 azalmış. İşte yollar hayat kurtarıyor. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin."

Türkiye'nin bugün yollara yaptığı yatırımla 138 ülke arasında bu konuda 13. sıraya yükseldiğini aktaran Yıldırım, "Türkiye en gelişmiş ülkeler içerisinde 17. sırada ama yol alt yapısı bakımından 13. sırada. Havacılıktaki gelişme bakımından 11. sırada. Yani yol alt yapısında, havacılıkta Türkiye 2023 hedeflerini neredeyse yakalamış durumda. Dünyanın 10. büyük ekonomisi olmak işte bu işleri yapmakla olur." dedi.

Her şeyin daha da iyiye gideceğini söyleyen Yıldırım, "Yeter ki aynı sudan içen, aynı yoldan giden Ak kadrolar ilk günkü şevkle, aşkla yolumuza devam edelim." diye konuştu.

Konuşmasında yatırımların yalnızca bir kısmından bahsettiğini ifade eden Yıldırım, "Artık zaman geleceğe yatırım zamanıdır. Bunları, yapılanları hem sahada anlatacağız hem de gelecek vizyonumuzu şehrimizdeki vatandaşlarımızla paylaşacağız. Unutmayın, yapılanlar unutulur. Rahmetli Özal hep söylerdi, hatırlıyorum. 'Yapılan işler, hizmetler çikolotaya benzer, yenilir, yutulur yenisi beklenir'. Tabii ki yenisini bekleyecek, eskisini de hatırlatmak bizim görevimiz." diye konuştu.

"Kocaeli gençleri, Ak gençler 2019'a hazır mı? 2019'da yeni bir destan yazmaya var mısınız?" diye gençlere seslenen Yıldırım, salondan tezahüratlarla karşılık aldı. Daha çok çalışacaklarını, birbirlerini daha çok seveceklerini kaydeden Yıldırım, sırtlarını koltuğa, yüzlerini millete döneceklerini, kibirden uzak duracaklarını, parolalarının samimiyet, sevgi, çalışmak olacağını ve gönüllere yol yapacaklarını söyledi.

Yıldırım, konuşmasını zaman zaman tezahüratlarla kesen gençlerden ve kadınlardan mahalle mahalle, sokak sokak dolaşmalarını ve hizmetleri anlatmalarını istedi.

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'a teşekkür etti.

Yıldırım, 7 yıldır başarıyla görevini sürdüren Ali Korkmaz'ın kongrede bayrağı Hasan Ayaz'a devredeceğini ifade ederek, Korkmaz ve ekibine teşekkür etti, Ayaz'a da başarılar diledi.

Notlar

AK Parti İzmit 4. Olağan Kongresi'ne, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti milletvekilleri, üyeler ve çok sayıda partili katıldı.

Başbakan Yıldırım, kendisine sevgi gösterisinde bulunan partililerle tokalaştı ve fotoğraf çektirdi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongreye gönderdiği video mesaj da salondakilere izletildi.

(BİTTİ)

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title