Haberler

AK Parti İzmir Milletvekili Ulema, Depremzedeleri Ziyaret Etti

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Foça'da Su Sporları Merkezi'ne ait sporcu kamp tesisine yerleştirilen depremzede aileleri ziyaret etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Foça'da Su Sporları Merkezi'ne ait sporcu kamp tesisine yerleştirilen depremzede aileleri ziyaret etti.

Ulema, depremzede vatandaşlara bir sonraki ziyaretini, Van'da inşa edilecek olan ve yaza aylarında bitirilmesi planlanan kalıcı konutlarda yapmak istediğini belirtti.

Foça'da Su Sporları Merkezi sporcu kamp tesislerine yerleştirilen 35'i çocuk yaklaşık 100 depremzedeye geçmiş olsun dileklerini ileten Ulema, yaraların kısa sürede sarılacağını belirterek, "Sizlerin yaralarını İzmir'de sarmaya devam ederken, aynı zamanda yeni bir Van kurmak için Sayın Başbakanımız başta olmak üzere tüm bakanlarımız önemli çalışmalar yürütüyor. Temenni ediyorum ki bugün burada geçici tesislerde misafir ettiğimiz sizleri, Van'da kalıcı konutlarınızda yeniden ziyaret etme fırsatımız olur" dedi.

Ulema'nın Vanlı depremzedeleri ziyareti sırasında Foça Kaymakamı Adem Arslan, AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, ilçe yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi olan Ulema, tüm Türkiye'nin Van depreminin ardından tek vücut olduğuna dikkat çekti.

Van'dan Foça'ya yapılan 26 saatlik yolculuğun ardından 17 Kasım Perşembe gecesi tesise gelen depremzedelere, sağlık hizmeti veriliyor ve yemek ihtiyaçları karşılanıyor.

Foça Kaymakamı Adem Arslan, 24 saat sıcak suyun bulunduğu tesiste, depremzedeler için psikolojik destek hizmetinin de verileceğini ve talebe göre Halk Eğitim Merkezi tarafından çeşitli kurslar açılacağını söyledi. Tesiste çocuklar için bir de ana sınıfı oluşturuldu.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title