Haberler

AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli Tire'de

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, seçim çalışmaları kapsamında Tire ilçesine ziyarette bulundu.

Tire Öğretmenevi'nde Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Levent Çiftgümüş ve sendika üyeleriyle bir araya gelen Milletvekili Sürekli, Türkiye'nin önemli bir dönemeçten geçtiğini belirtti.

Sürekli, 24 Haziran seçimlerinin tarihi bir seçim olacağını aktararak, "Çünkü sistem değişiyor. Artık cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçeceğiz. Bunun yürürlük tarihi ilk yapılacak genel seçimdir. O da 24 Haziran'dır." diye konuştu.

Muhalefetin parlamenter sisteme dönüş gibi gereksiz yere tartışma çıkardığını ifade eden Sürekli, geri dönüş için şartların belli olduğunu, gerekirse referanduma gidilebileceğini ancak halkın kararını 16 Nisan'da verdiğini aktardı.

Sürekli, meclisin de önemine dikkati çekerek, Cumhur İttifakı'nın mecliste önemli yer alması gerektiğini, yeni süreçte işlerinin çok olmasına rağmen kolay olduğunu kaydetti.

"Eğitimde ideale doğru gidiyoruz"

Eğitimde yapılan çalışmalara da değinen Sürekli, şöyle konuştu:

"Eğitim alanında istediğimiz hedefleri okullaşmada yakaladık. İçerik olarak hedefleri yakalayamadık. Kendimiz öz eleştiri yapıyoruz. Eğitimde en başarılı ülke olan Finlandiya'yı dahi incelediğinizde model değişikliğine sık sık gidildiğini görüyoruz. Biz de çok değişiklik yaptık ama eğitimde ideale doğru gidiyoruz. Sayın müsteşarın dün bir açıklaması oldu. Liselere girişteki sınavların tamamen kaldırılacağı yönünde. Üniversite sınavları ile ilgili de ilerde böyle bir hedef var."

Eğitim Bir Sen Sendika Temsilcisi Çiftgümüş ise, şahsi görüşünün seçimlerin ilk turda biteceği yönünde olduğunu kaydetti.

Çiftgümüş, "Yenikapı mitingini görünce ilk turda biteceğine emin oldum. Meydanların dili her şeyi gösteriyor. Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak her zaman partimizin yanında olduk. Temel düşüncem bu seçimden sonra başkanlık sisteminin oturup, ülkenin önünden engellerin kalkacağı." diye konuştu.

AK Parti Tire İlçe Başkanı Mustafa Selman İçelli de, seçimin önemini yineleyerek, ilçe halkına güvendiğini ve desteklerinden şüphe etmediğini ifade etti.

Sürekli programın ardından Tire Karadenizliler Derneğini ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili Ak Parti İzmir Tire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title