Haberler

AK Parti İzmir İl Başkanlığında Bayramlaşma Töreni

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'deki yerel yönetimin vadettiği 200 projeden 14 yılda sadece yüzde 20'sinin gerçekleştirebildiğini savunarak, "Artık İzmirli karar versin" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'deki yerel yönetimin vadettiği 200 projeden 14 yılda sadece yüzde 20'sinin gerçekleştirebildiğini savunarak, "Artık İzmirli karar versin" dedi.

Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın Atatürk Stadyumu Hakemler Konferans Salonu'nda düzenlediği bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, İzmir siyasetinde rekabetle hizmetin de geldiğini belirtti.

Büyükşehir Yasası'yla İzmir'e ayrılan 250 milyon liradan daha az kaynağın, 1 milyar 750 milyon liraya çıktığını dile getiren Bakan Yıldırım, son 10 yılda belediye bütçesinin 7 milyar lira civarında olduğunu, merkezi hükümetin ise bu sürede kente 8 milyar liralık yatırım yaptığını bildirdi.

İzmir'de "merkezi idare bizi engelliyor, kaynak vermiyor" şeklindeki istismarın "kocaman bir yalan" olduğunu ifade eden Yıldırım şöyle konuştu:

"Bu mudur merkezi idarenin İzmir'e hizmet getirmemesi, önlemesi. Bırakın artık bu hikayeleri de doğruyu konuşun, yapamadık deyin. Demenize de lüzum yok. Millet görüyor. Telaş başladı mı eski rüyalarımız aklınıza geliyor. Kimse milli ve dini değerlerimizle siyaset yapmasın. Siyaset yapacaklarsa hizmet etsinler.

Merak ettim, baktım. (İzmir'deki yerel yönetim) Hangi projeleri vadetmişler ne kadarını gerçekleştirmişler. 200'e yakın irili ufaklı proje var. Proje de denmez ayaküstü karar verilmiş şeyler. Hadi neyse. Gerçekleşme oranı yüzde 20. 14 yıl yüzde 20 gerçekleşme. Artık İzmirli kararı versin. Sürekli korku salarak, cumhuriyetin ana değerlerini istismar ederek, "AK Parti yaşam tarzımıza müdahale edecek" gibi safsatalarla artık İzmir'de siyaset yapılamadığını herkes anladı, bunlar anlayamadı. İnşallah bunlar da anlayacak."

Kendisinden önce konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema'nın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "AK Parti'nin İzmir'de belediye otobüslerine paralı adamlar yerleştirerek propaganda yaptığı" yönündeki iddialarına da değinen Yıldırım, şöyle dedi:

"Niye bu kadar ciddiye alıyorsunuz- Bizim dedikoducu adam tutacak ne vaktimiz var ne de böyle bir işe tevessül ederiz. Dedikoduya da ihtiyaç yok. İzmir'in kuzeyine, güneyine git, ortasına gel. 12 bin kilometrekaresinin her karışını dolan. Kimin ne konuştuğunu, ne söyleyeceğini tahmin etmek zor değil. İzmir 14 yıllık geçmişine yanıyor. İzmir, (Bu bizim kaderimiz olamaz, yeter artık) diyor."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramlaşma töreninde gösterilen kutlama mesajına dikkati çeken Binali Yıldırım, Erdoğan'ın mesajında trafik uyarılarını da ihmal etmediğini ifade ederek, seyahate çıkacakların nelere dikkat etmesi gerektiğini bir Ulaştırma Bakanı'ndan daha iyi özetlediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım, AK Parti İzmir milletvekilleri ve AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, partililerle bayramlaştı.

Muhabir: Tolga Albay / Ramazan Ercan

Yayıncı: İbrahim Uyar - İZMİR

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Ak Parti Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title