Haberler

AK Parti İzmir'de Gösterişli Kutlama

İzmir'de Ak Partinin kuruluşunun 10'uncu yıldönümü kutlamaları, kentin en büyük mekanlarından Arena'da gerçekleşti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kutlamalar gösterişsiz olsun' talimatına rağmen İzmir'de partinin kuruluşunun 10'uncu yıldönümü kutlamaları, kentin en büyük mekanlarından Arena'da gerçekleşti. Deniz kenarındaki mekana her biri 10'ar kişilik 220 masa kuruldu, süslenen masalar şamdanlarla aydınlatıldı. Ses ve ışık düzeni olan sahnedeki detaylar iki dev ekrandan yansıtıldı. Kutlamalar üç kamera ile kayıt altına alındı. Yemek sırasında davetliler ney ve kanun dinledi. Davetlilere çorba, çoban kavurma, güllaç ikram edildi. 2 bin kişilik yemekte 300 garson görev yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 15 dakikalık havai fişek gösterisinin iptal edildiği gece için 100 bin lira harcandı.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Devlet eski Bakanı Mehmet Aydın, İzmir milletvekilleri, 30 ilçenin yöneticileri, kadın ve gençlik kollarının katıldığı kutlamalara İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da katıldı. Teması, her altı dakikada bir çocuğun açlıktan yaşamını yitirdiği Somali'ye yardım olan gecede Ak Parti İzmir İl Başkanlığı 11 bin lira yardım bağışında bulundu. AB Bakanı Egemen Bağış da Türk Kızılay'ının açtığı yardım sandığına bağışta bulundu. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) da bağış topladı.

NİYET OKUYUCULAR, GİZLİ GÜNDEM FALI TUTANLAR YANILDI

" Milletin vicdanında doğarak milletin makus talihini değiştiren partidir. Biz hizmete sevdalı bir genel başkanın liderliğinde aynı davaya inanarak yola çıktık. İnsanları hor görenler, milleti aşağılayıcı gözle bakanlar bizi anlayamazlar. Bize olduğumuzdan farklı etiketler yapıştırmaya kalkanlar hep mahcup oldular farklı yaftalayanlar hayal kırıklığına uğradılar. Niyet okuyuculuğu yapanlar gizli gündem falı tutanlar yanıldılar. Millete efendilik için değil hizmetkarlık için yola çıktık. Biz bu milletin ta kendisiyiz. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Her türlü tehdite, kirli senaryoya rağmen geri adım atmadık. Karanlık senaryolara boyun eğmedik. Bu millet Türkiye'nin değişebileceğini dönüşebileceğine bizimle inandı. Bugün artık hiçbir sorunun çözümsüz olmadığına inanıyoruz. Bu tablo Ak Parti kadrolarının eseridir. "

DARISI İzmir'İN BAŞINA

Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yollar inşa ettik, sağlıkta dönüşüm yaptık, hayalleri gerçeği dönüştürdük. Olmaz hayal diyenleri yapan bir kadro olduk. Darısı İzmir'in başına diyorum. Bütün ayak oyunlarına bizi yolumuzdan döndürmeye çalışan karanlık odaklara karşı inadına demokrasi inadına kardeşlik dedik"

Bağış, AB'ye tam üyelik konusunda samimiyetlerini ortaya koyduklarını belirterek, "Eksen kayması' dediler. Türkiye Batı'dan uzaklaşıyor' dediler ama biz buna aldırmadık. AB'ye tam üyelik konusunda samimiyetimizi muhafaza eriyoruz. En somut adımları atan bizim hükümetlerimiz olmuştur. Menderes'in 1959 yılında başlattığı AB sürecini 45 yıl aradan sonra müzakere tarihi alarak heves değil gerçek bir hedef haline getiren AK Parti hükümetidir. AB büyük düşünmeli. Türkiye'nin önündeki tüm siyasi engelleri kaldırmalıdır. Aksi taktirde AB, 21. yüzyılın hasta adamı olmaktan kurtulamayacaktır" dedi.

YETER Kİ SOFRANIN HUZURU BOZULMASIN

Bağış, terör sorunu için, "Bu iftar sofrasında kimse kimsenin etnik kökenine bakmadı. Türkiye'nin sofrasında herkese yer var. Yeter ki o sofranın huzurunu bozmaya kalkmasınlar. Bu birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere Allah fırsat vermesin. Hiçbir sorun çözümsüz değildir, hiçbir hedef uzak değildir" dedi.

Bağış, eski ve yeni İzmir milletvekilleri, İl Başkanı ve ilçe başkanları 10. yıl pastasını, ışık şelalesi eşliğinde kesti. Gecede, Zeybek gösterisi yapıldı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title