Haberler

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop: "Tamamen Negatif Olmak Üzere Kurulmuş Bir Çalışma...

Kocaeli’de il teşkilatı tarafından düzenlenen temayül yoklamasına katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, "Tamamen negatif, tamamen bir şeylere karşı olmak üzere kurulmuş bir çalışma olmaz" dedi.

Kocaeli'de il teşkilatı tarafından düzenlenen temayül yoklamasına katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, "Tamamen negatif, tamamen bir şeylere karşı olmak üzere kurulmuş bir çalışma olmaz" dedi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı yaklaşan Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili seçimleri için temayül yoklamasına başladı. İzmit Kadıköy Düğün salonunda düzenlenen toplantı yüzlerce partili 101 milletvekili aday adayı için oy kullandı. Düzenlenen temayül yoklamasına TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Kocaeli AK Parti milletvekilleri ile il ve ilçe teşkilatları katıldı.

Birliktelikte Şentop, İhlas Haber Ajansı'na yaklaşan seçim hakkında değerlendirmelerde bulundu. "24 Haziran'da Türkiye çok önemli bir seçim yapacak. Bu seçim ile Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri aynı anda yapılacak ayrıca Türkiye bu seçimle beraber yeni hükümet sisteminin uygulanacağı bir süreci başlatmış olacak. 16 Nisan'da yapmış olduğumuz anayasa değişikliğinin önemli kısımları devreye girmemişti, dolayısıyla bu seçimle beraber Türkiye yeni sistemin uygulandığı bir sonuçla karşı karşıya kalacak. Bu yüzden 24 Haziran seçimleri Türkiye açısından bir dönüm noktası" dedi.

"Türkiye 15 Temmuz'dan sonra çok önemli bir siyasi tablo ile karşı karşıya kaldı. 15 Temmuz, Türkiye'ye karşı uluslararası sistemin bir müdahalesiydi. Türkiye'de başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Parti iktidarını devre dışı bırakmak üzere girişilmiş hain bir darbe girişimiydi. Zaten buna cevaben biz 16 Nisan'da anayasa değişikliği yaparak hükümet sistemini güçlendirdik. Bu bakımdan 15 Temmuz sonrasında Türkiye'ye karşı düşmanca tavır takınan içeride ve dışarıda birçok unsurun milletimiz tarafından gerekli cevabını alması gerekiyor. Bu bakımdan 24 Haziran millete karşı tavır takınan kesimlere verilecek bir cevaptır" diye konuştu.

"Kocaeli AK Parti olarak hem bizim teşkilatlarımızın çok düzenli, verimli çalıştığı bir yer hem de oy oranı bakımından çok iyi noktalarda olan bir ilimiz. Burada temayül için bulunuyoruz. Temayül yaparken bunu da gördük, hakikaten teşkilatımız çok disiplinli, planlı programlı çalışmalar yürütüyor. Kocaeli'nde bu seçimde daha iyi neticeler alacağız malum bu seçime bir ittifak ile giriyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber AK Parti'nin yönetmiş olduğu Cumhur İttifakı diye adlandırdığımız bir ittifak var" şeklinde konuştu.

" Muhalefet ittifak oluştura bildi mi, oluşturamadı mı bilmiyoruz. Bugün daha karar vereceklerdi. Bununla ilgili bir gelişme henüz olmadı. Bir ittifakta olacaksa yarın ittifak ile ilgili protokolün Yüksek Seçim Kurulu'na verilmesinin son günü. Muhalefetin ittifak fikri yoktu başta. Ne zaman ortaya çıktı, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi bir ittifak oluşturduktan sonra. Kendileri buna karşı bir ittifak oluşturmak üzere harekete geçtiler. AK Parti, MHP ittifakının bir arka planı var. 15 Temmuz'dan sonra gelişen siyasi gelişmelere yeni bir perspektif ile bakan bir yapı bu. 17 Ağustos'da Yeni Kapı ruhu ile ortaya çıkan ve 16 Nisan'da milli şuura dönüşen bir yaklaşım" ifadelerini kullandı.

"Bu ittifakın karşısında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi önderliğindeki ittifakın bir mazisi yok. Bu çalışmalar tamamen Cumhur İttifakına karşı bir durum oluşturmak için düşünülmüş bir şey. Bu bakımdan bu ittifakın bir ilkeler üzerine oturması mümkün olmadığı gibi, kalıcı olması da mümkün değil. Çünkü seçimler bir siyasi iddia içerir. Biz seçimleri kazanacağız, ülkeyi yöneteceğiz iddiasını içerir, muhalefetin böyle bir iddiası yok. Bunları ne iddiası var, Cumhur İttifakı kazanmasın, Tayyip Erdoğan kazanmasın onların tek iddiası bu. Bir iddia ile siyaset yapılmaz. Tamamen negatif, tamamen bir şeylere karşı olmak üzere kurulmuş bir çalışma olmaz. Böyle bir ittifak millet karşısında gerekli cevabı alçaktır" diyerek sözlerini sonlandırdı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Şentop Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title