Haberler

Erdoğan: Bir Bayramda 10 Ağustosta

Güncelleme:

Erdoğan, "İnşallah bir bayramı da 10 Ağustos akşamı milletle yaşayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah bir bayramı da 10 Ağustos akşamı milletle yaşayacağız. İlk kez halkın oylarıyla cumhurbaşkanını seçecek, demokrasi bayramını 10 Ağustos'ta farklı bir şekilde idrak edeceğiz" dedi.

Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde partililere hitap etti.

Kendi döneminde imam hatip mezunlarının üniversiteye gidemediğini, bu yüzden ayrıca lise bitirdiğini belirten Erdoğan, 4 çocuğunun hepsini imam hatip liselerinde okuttuğunu, çocuklarının oradan mezun olup yetiştiğini, kendisinin onlardan razı olduğunu, çocuklarının millete faydalı olacak her türlü adımı attıklarını ve atacaklarını anlattı.

Dershanelerin verdiğini devletin okullarının da verdiğini ve vereceğini, okulların her geçen gün daha kaliteli olduğunu, cumartesi-pazar günleri de takviye kurslarını ücretsiz vereceklerini ifade eden Erdoğan, "Niye bunlara para vereceğiz, niye bunları semirteceğiz? Ne gerek var? Okutun yavrularınızı devletin okullarında. Paran varsa okul bittikten sonra gönderirsin yurt dışına, orada da ayrıca yüksek ihtisasını yapar, dilini yapar. Bu adımları atalım" diye konuştu.

Erdoğan, bu kişilerin buralardan kazandıklarını bu ülke, millet için değil, kendi saltanatları için kullandığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Çok manidar. Bir tanesi bakıyorsun ellerinde kelepçeyle hava atıyor, şov yapıyor. Peki kelepçe vurduklarınızın hali ne olacak? Bir tanesi 'Anacığıma hatm-i şerif indiriyordum bu ramazanda. 5 cüz kaldı. Bunu da bizi seven, bize inananlar tamamlarsa çok memnun olurum' diyor. Orada çok bol vaktin olacak zaten. Al yanına Kur'an-ı Kerim'i. Orada onu tamamlarsın, yeni hatimler de indirirsin. İstismarını neden yapıyorsun? Samimi, dürüst değiller. İşte bu şovmenliklerinden de belli oluyor. Artık gelenler, gidenlerle... 'Bizim o polislerle işimiz yok' diyorlardı değil mi? Pensilvanya da öyle demiyor muydu? Ne oldu? Hepsi çıktı mı meydana? Nerelerle bağlantılı oldukları çıktı mı meydana? Çıktı. Dedik ya; inine gireceğiz. İnine girdik ve girmeye de devam ediyoruz. Bu can bu tende oldukça bu mücadele devam edecek. Çünkü bunlar benim şahsıma ihanet etmediler. Bu ülkeye, millete ihanet ettiler. Bu konuda tabanları, bunlara gönül verenleri tenzih ederim. Bunları yönetenlerin uygulamalarıdır bunlar."

"Belediye başkanlarına 'AK Parti'ye hoşgeldiniz' diyorum"

Erdoğan, bu sürecin daha da güçlü işleyebilmesi için muhalefetin kimlerle nasıl işbirliği yaptığının görüldüğünü, her şeyin, tezgahın, senaryonun net bir şekilde ortada olduğunu kaydederek, "10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı seçimi için tabanla hiç örtüşmeyen, ithal, monşer bir aday çıkarılmasının, tabanda çok ciddi bir rahatsızlığa neden olduğunu" bildirdi.

"Her telden çalan, her rüzgara göre eğilen, girdiği kabın şeklini alan bir adayla muhalefet partileri kendi tabanlarını rencide ettiler" diyen Erdoğan, bu bayramlaşma buluşmasında bunun da yansımasını hep birlikte yaşadıklarını, çeşitli muhalefet partilerine mensup belediye başkanlarının bu törenle AK Parti davasına dahil olarak, Türkiye'ye güzel bir sürpriz yaptıklarını aktardı.

Erdoğan, tören sonunda belediye başkanlarını konuklara tanıtacak ve onlara rozetlerini takacaklarını belirterek, "Bu belediye başkanlarımız Türkiye genelinde 14 ayrı ilçenin belediye başkanları. Kendilerine 'AK Parti'ye hoşgeldiniz' diyorum. AK Parti'nin hizmet mücadelesi içerisinde ilçelerine çok daha yoğun, hızlı ve kaliteli hizmet götüreceklerine inanıyorum. Çok isabetli bir tercihte bulundular" diye konuştu.

"10 Ağustos'ta bir bayram daha yaşayacağız"

Söz konusu belediye başkanlarını bu kararları nedeniyle kutlayan Erdoğan, "İnşallah bir bayramı da 10 Ağustos akşamı milletle yaşayacağız. İlk kez halkın oylarıyla cumhurbaşkanını seçecek, demokrasi bayramını 10 Ağustos'ta farklı bir şekilde idrak edeceğiz" dedi.

Erdoğan, seçime 13 gün kaldığını bildirerek, partisinin İstanbul teşkilatının bu süreyi dolu dolu geçirmesini özellikle rica etti.

Tarihte ilk kez yaşanacak bu seçimin en uygun şekilde, bir bayram, şölen hazırlığı içinde İstanbul'u kuşatmasını temenni eden Erdoğan, yerel seçimler öncesi Yenikapı'da gerçekleştirdikleri ve çıtanın ulaştığı en üst seviyenin Maltepe'de gerçekleştirecekleri mitingle aşılmasını istedi.

Erdoğan, "Yenikapı'da 1,5 milyon vardı. Burada 2- 2,5 milyon olsun" dedi.

Salondaki bir kişinin sözleri üzerine Erdoğan, "Şimdi kardeşim tabii oradan '5 milyon' diyor. Gökten ne yağar ki yer kabul etmez yani. Burada öyle bir şeyimiz yok. İnşallah haftaya pazar Maltepe'de İstanbul mitingimizi çok farklı bir atmosferde yapacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kadir Topbaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da İslam topraklarında büyük sıkıntılar yaşandığını, bu nedenle bu bayramı da buruk geçirdiklerini ifade etti. Osmanlı'nın hakim olduğu topraklarda milletleri asimile etmediğini, sömürmediğini, Türkiye'nin böyle bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Topbaş, Türkiye'nin bu geçmişi bilindiği için entrikalar çevrilmek, oyunlar oynanmak istendiğini kaydetti.

Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmesinin Türkiye'de bir milat olduğunu kaydeden Topbaş, şöyle devam etti:

"Meclis üyesine dahi ulaşamayan halk, belediye başkanıyla aynı lokmayı paylaşır hale geldi. Hizmetkar dediniz, hizmetkar oldunuz. Kapıları çaldı, dul ve yetimleri gözetti. 12 yıllık hükümetiniz döneminde Türkiye'de nasıl iktidar olunduğunu gösterdiniz. Bütün dünya Türkiye'nin bu ekonomik gelişmesini hayranlıkla ve hayretle takip ediyor. Nasıl başardığınız sorulmakta. İnanıyorum ki inşallah Rabbimden dileğimiz, cumhurbaşkanlığınız döneminde de Türkiye çok daha farklı bir duruşu sergileyecek."

Aziz Babuşçu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da cumhurbaşkanı seçimlerini hatırlatarak, bu bayramda, Erdoğan'ın "Başbakan" sıfatıyla son kez beraber olduklarını vurguladı. Kendileri için bugünün çok anlamlı olduğunu kaydeden Babuşcu, şöyle dedi:

"Şunu büyük bir samimiyetle ifade etmek isterim ki, Sayın Başbakanımızın hangi koşulda olursa olsun bundan sonraki yürüyüşü de bizim için aynı derecede yanında olacağımız, aynı derecede saf tutacağımız, aynı derecede mücadelesinde bütün imkanlarımızla yer alacağımız bir zaman dilimi olacaktır. Biz AK Parti İstanbul Teşkilatı olarak nasıl 30 gün boyunca iftarlarımızı büyük bir heyecanla beklemişsek ve 30 günün sonunda tuttuğumuz oruçların mükafatı olarak bugün bayram coşkusunu yaşıyor isek, 10 Ağustos'ta bu kutlu hareketin lideri olarak Sayın Başbakanımızın çıktığı yolda, bu milletin mücadelesini, bu milletin ötekileştirme çabaları karşısında dik duruşunu ve o dik duruşu 10 Ağustos'ta zaferle buluşturacak bir başka bayramı inşallah bu millet yaşayacak."

Yerel seçimler öncesinde Yenikapı'da yaptıkları mitingle, miting alanının tarihinde önemli bir iz bıraktıklarını dile getiren Babuşcu, 3 Ağustos'ta Maltepe'de yapacakları mitingle de tarihe önemli bir not düşeceklerine inandığını ifade etti.

Notlar

Haliç Kongre Merkezi'ndeki bayramlaşma töreni öncesinde salonda, Erdoğan'ın da forma giydiği Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın açılışı için yapılan futbol karşılaşmasının görüntüleri izletildi. Salonda bulunanlar, Başbakan Erdoğan'ın maçta attığı golleri alkışladı.

Başbakan Erdoğan, kürsüye çıktığı anda seçim şarkısı "Dombra" çalındı. Salonda bulunanlar şarkıya alkışlarla eşlik etti.

Erdoğan, konuşmasının sonunda, AK Parti'ye katılan 14 belediye başkanına rozetlerini taktı. AK Parti'ye yeni katılan belediye başkanları, bulundukları bölgenin seçmenlerinden Başbakan Erdoğan'a selam getirdiklerini ve Erdoğan'a 10 Ağustos'ta destek vereceklerini ifade etti.

AK Parti'ye katılan belediye başkanları salonda yoğun şekilde alkışlandı.

Erdoğan, program sonunda salonda bulunan 2 bin 617 kişi ile tek tek tokalaşarak bayramlaştı.

BBP'den seçilen Kırıkkale'nin Keskin ilçesi Belediye Başkanı Dede Yıldırım, "2023 hedefine yürüyen hizmet kervanına katılmak için" AK Parti'ye geçtiğini dile getirdi. Başbakan Erdoğan'dan bir isteği olduğunu ifade eden Yıldırım, "Sayın Başbakanım, malumunuz olduğu üzere BBP'den istifa ederek geldim. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadetindeki gizem hala aydınlanmadı. Taban, bunu sizin aydınlatacağınıza inanıyor. Ben de inanıyorum" ifadelerini kullandı.

- İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title