Haberler

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, ilk günkü aşkla heyecanla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Zorlu bir yolculuktu ama bütün zorlukların üstesinden gelerek, büyük kumpaslara, vesayetlere, darbe girişimlerine karşı dik durarak bugünlere geldik.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, ilk günkü aşkla heyecanla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Zorlu bir yolculuktu ama bütün zorlukların üstesinden gelerek, büyük kumpaslara, vesayetlere, darbe girişimlerine karşı dik durarak bugünlere geldik. Büyük badireler atlattık. Ama biliyorduk ki evelallah arkamızda dalyan gibi gençlerimiz var, AK gençlik var." dedi.

Yıldırım, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin gençlerle güçlü olduğunu, gençlere inandığını ve güvendiğini vurguladı.

Bugün adı çok bilinmeyen ama tarihte mutlak bir zafer olan Kut'ül Amare'nin 102. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Kul'ül Amare, Çanakkale Zaferi'nden sonra dünya tarihinde yapılan en büyük zaferdir. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. O gün, nice fedakarlıkla bir destan yazan kahramanlarımızın ruhu, o nesillerin devamı bu salonda, işte AK gençlik olarak karşınızda." diye konuştu.

Yıldırım, Türkiye'nin geleceğini aydınlatmak için 16 yıl önce bu kutlu yürüyüşe Recep Tayyip Erdoğan ile başladıklarını belirterek, "İlk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zorlu bir yolculuktu ama bütün zorlukların üstesinden gelerek, büyük kumpaslara, vesayetlere, darbe girişimlerine karşı dik durarak bugünlere geldik. Büyük badireler atlattık. Ama biliyorduk ki evelallah arkamızda dağlar gibi gençlerimiz var, AK gençlik var. AK Parti'de her zaman gençler bir başka. AK Parti, gençleri bağrına bastı, gençleri yedek kulübesinde değil, ilk 11'de sahada gördü." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin gençleri sadece geleceğin teminatı olarak değil, bugünün de ortağı olarak gördüğünü vurgulayan Yıldırım, Gençlik Kolları'nın dünyanın en büyük gençlik teşkilatı olduğunu söyledi.

Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diyarbakır'daki genç kardeşimiz de İstanbul'daki kardeşiyle birbirine yürekten bağlıdır. Bu bağ o kadar kuvvetlidir ki gönül coğrafyamıza kadar uzanır, oraları da kuşatır. Bizim teşkilatımızdaki gençlerimizin kalbinin bir yarısı Türkiye, bir yarısı da Filistin'dedir, mazlum milletlerin yanındadır. Türkiye'ye edilen dualar, Bosna'ya, Somali'ye, Azerbaycan'a, Arnavutluk'a ve Myanmar'a kadar uzanır. AK gençlik, üstat Necip Fazıl'ın ifadesiyle Anadolu büyüklüğündeki dava taşını gediğine koymaya ant içmiş yiğitler ocağıdır. Cumhurbaşkanımızın siyaset tarihine geçen önemli bir sözü vardır, 'Siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır.' Gençlere sadece gönlümüzde değil, önemli yönetim ve karar mekanizmalarında da görev verdik, vermeye devam ediyoruz. Gençlik teşkilatımızda yetişen kardeşlerimizi görüyorsunuz, ana kademede görev alandan, meclis üyesi seçilenden, belediye başkanı, milletvekili, genel merkez yöneticisi olanlar var. İşte bunlar AK Parti'nin kazandırdığı önemli değerlerdir. Rabb'im hepinizden razı olsun, 'Kim var?' dendiğinde, sağına soluna bakmadan, 'Ben varım.' diyerek, her seferinde göreve koştunuz. Bugün yine sancak taşıma vaktidir. Gençler, Türkiye sancağını 2023'e taşımaya var mısınız? İstanbul'da yeni bir destan yazacak mıyız?"

Sözü zaman zaman sloganlarla kesilen Yıldırım, AK Parti üzerinden demokrasiye darbe vurulmak istendiğinde ilk karşı çıkanın, ses verenin gençlik olduğunu vurguladı.

"Siyasetin er meydanı seçimlerdir"

Başbakan Yıldırım, gençliğin, vesayet odaklarına karşı sivil siyasetin en gür sesi olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da, meydanlarda Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte sizler vardınız. Göğsünü tanklara siper eden bu kutlu gençliğe helal olsun diyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. Siyasetin er meydanı seçimlerdir. Yiğitler meydana çıkar, millet de kararını verir. Biz inanıyoruz ki 12 seçimde olduğu gibi 24 Haziran seçimlerinde de milletimiz bizimle beraber olacak, arkamızda duracak ve destekleyecektir. AK Parti kapatılmak istendiğinde yanımızda millet vardı. Elektronik muhtıralar verilirken, 17-25 Aralık tezgahlanırken, yapay toplumsal krizler sahnelenirken hep yanımızda milleti bulduk. Milletle birlikte, gençlerle birlikte bütün oyunları bozarak bugünlere geldik. Her seferinde Türkiye kazandı. 24 Haziran Türkiye için bir yeni dönemin başlangıcı demektir, Türkiye'nin geleceği demektir. Cumhur ittifakıyla 24 Haziran'da, 15 Temmuz darbecilerine ve ondan sonra ortaya çıkan FETÖ alçaklarına bölücü teröristlere karşı hak ettikleri cevabı bu gençlik 15 Temmuz gecesi verdiği gibi 24 Haziran'da da verecektir. Alçaklara, bölücülere, FETÖ'cülere hak ettikleri cevabı vermeye var mısınız? Bugün MHP ile gerçekleştirdiğimiz cumhur ittifakıyla Türkiye'nin aydınlık yarınları ve terörle mücadelesini en etkin şekilde yapıp, içeride ve dışarıda ülkemize, toprak bütünlüğümüze karşı ortaya konan tezgahları, planları, ters yüz etmeye karar verdik, inşallah bunu birlikte başaracağız. Bu güç birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk uygulamasını da başlatmış olacağız."

Burada da gençlere büyük görevler düştüğünü dile getiren Yıldırım, 24 Haziran'da Türkiye için tarihi bir adım atıldığını söyledi.

Yıldırım, 16 yıldır olduğu gibi millete hizmet yolunda yeni bir sayfa açıldığını vurgulayarak, "Siyaset yürek ister, cesaret ister, feraset ister. 15 Temmuz'da milletiyle birlikte tankların karşısına çıkan Recep Tayyip Erdoğan gibi mangal yürek ister. Ana muhalefet bekliyor ki gökten zembille cumhurbaşkanı adayı insin, CHP'ye derman olsun. Kardeşim önce yüreklice Tayyip Erdoğan'ın karşısına çık, 'Ben adayım.' de, 'Ben iktidara talibim.' de." ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetlerinin seçilme yaşını 18'e indirdiğini hatırlatan Yıldırım, gençlerin hem seçip hem seçilebileceği bir seçim olacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yahya Kemal Beyatlı Binali Yıldırım Ak Parti Politika Güncel Haberler

title