Haberler

AK Parti İlçe Başkanları Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun İl Başkanı Av. Ali Akyüz, 2 Bin Nüfusun Altına Düşen Belediyelerin Kapatılmasının Daha Hızlı ve Verimli Hizmet Sunmak İçin Yapılan Bir Çalışma Olduğuna İşaret Ederek, "Bunu Siyasi Kaygı ile Yapmıyoruz" Dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun İl Başkanı Av. Ali Akyüz, 2 bin nüfusun altına düşen belediyelerin kapatılmasının daha hızlı ve verimli hizmet sunmak için yapılan bir çalışma olduğuna işaret ederek, "Bunu siyasi kaygı ile yapmıyoruz" dedi.

AK Parti il binasında düzenlenen ilçe başkanları toplantısı öncesinde açıklama yapan Av. Ali Akyüz, demokrasinin ve hukuk devletinin nihai amacının bütün temel hak ve özgürlüklerin güvence altına almak olduğunu kaydetti. İnsan haklarına dayanan devlet anlayışının yerleşmesiyle özgürlükler noktasında tüm eksikliklerin giderileceğini belirten Akyüz, "İnsanımızın refaha kavuşturmak için her türlü özgürlükleri geliştirmekte yeterli olmayacaktır. Aynı zamanda halkımızın güven içerisinde, endişeye mahal vermeden yaşamasını temin etmek gerekir. İnsanı yaşatmayı temel felsefe edinen partimizin, bugüne kadar birçok aile ocağını söndüren, birçok canın yok olmasına neden olan terör olaylarına karşı devam eden haklı mücadelesi artarak, taviz vermeden ve kararlılıkla devam edecektir" diye konuştu.

Demokrasinin asla kırılgan bir yapıdan nemalanmaması için, milletin siyasete sürekli yön vermesi ve yönetime katılması gerektiğini aktaran Av. Ali Akyüz, "Yerel yönetimlerin gücü, yapısı bir bakıma ülkedeki demokrasinin kalitesini ortaya koyacaktır. Halkın katılımını esas alan yerel yönetim anlayışı, Türkiye'de demokrasinin kurumsallaşması ve kalıcı olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle AK Parti iktidara geldiği ilk günden itibaren yerel yönetimlere büyük önem vermekte ve önemli yasalar çıkartmaktadır. Türkiye'de siyasi rant sağlamak düşüncesiyle Anadolu'nun birçok şehrinde 500-600 nüfuslu birçok belediye yapıldı. Bu tür yerler artık belediye olmaktan çıkartılıyor" şeklinde konuştu.

Daha hızlı ve verimli hizmet sunmak için yapılan çalışma neticesinde kapanacak olan AK Parti'li belediye oranının yüzde 56' olduğunu ifade eden Akyüz, "biz bu çalışmayı öyle ifade edildiği gibi siyasi rant kaygısıyla yapmıyoruz. AK Parti milletimizin refahı ve yerelde daha iyi hizmet alabilmesi için politikalar üretiyor" ifadelerini kullandı.

(İG-SA) 22.02.2008 17:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title