Haberler

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu, İl Danışma Meclis Toplantısı'nda Yaptığı Açıklamada, "22 Temmuz Genel Seçimlerinde Alınan Yüzde 60 Oy Oranı 28 Mart Yerel Seçimlerinde Düşerse Bunu Belediye Başkanlarından Bilirim" Dedi.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu, İl Danışma Meclis Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "22 Temmuz genel seçimlerinde alınan yüzde 60 oy oranı 28 Mart yerel seçimlerinde düşerse bunu belediye başkanlarından bilirim" dedi.

AK Parti 2007 yılının son İl Danışma Meclis Toplantısı'nı Royal Otel'de yaptı. Toplantıya AK Parti Teşkilat İl Koordinatörü ve Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep milletvekilleri Özlem Müftüoğlu, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu ve birçok partili katıldı.

İl Başkanı Eruslu, yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti'nin 2007 çalışmalarını değerlendirdi. 22 Temmuz genel seçimlerinden sonra henüz 5 ay geçtiğini belirten Eruslu, "AK Parti Hükümeti 1 dakika bile boş durmuyor. Kuzey Irak'ta yaşanan terör sorunu ve seçimlerden dolayı yılın son çeyreğinde büyüme hızında düşüş oldu. Fakat Türkiye terör belasından kurtulacak ve bu da kolay olmuyor. 5 yıldan beri zam yapılmayan elektrik fiyatlarından dolayı artık TEDAŞ zarar etmeye başladığı için zam zaruri hale

gelmişti. Bir de 5 yıl öncesini bir hatırlayalım. Otomatiğe bağlanmış gibi her ay sonunda elektriğe zam yapılıyordu. 5 yıl elektriğe zam yapılmadı ve zaruri hale geldiği için yeni yılda yüzde 15 zam yapıldı. Tamam teşvikti sıkıntı var. Ama teşvik artık sektörel, bölgesel bazda verilmeli. Artık üretimimiz bilek gücünden beyin gücüne dönüşmeli" dedi.

22 Temmuz seçimlerinde Gaziantep'te alınan oy oranının yüzde 60 olduğunu ve 2009 yerel seçimlerinde bu oranın daha da artması gerektiğine dikkat çeken Eruslu, şöyle konuştu: "22 Temmuz genel seçimlerinde büyük bir başarı yakaladık. Gaziantep'te her 3 kişiden 2'si AK Partiye oy verdi. Eğer 28 Mart yerel seçimlerinde yüzde 60 olan oy oranı düşerse belediye başkanlarının yakasına yapışırım. Mutlaka yüzde 60 oy oranının üstüne çıkmalıyız. Düşerse bunu belediye başkanlarından bilirim. Belediye başkanlarımız

kalan 15 ayı daha çok çalışarak geçirmelidir."

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise 22 Temmuz seçimlerinde büyük bir başarı elde ettiklerini belirterek "Yapılan anket sonuçlarına göre 22 Temmuz seçimlerinden daha da iyi durumdayız. Gaziantep'te oy oranımız yüzde 63 oldu. Yapılan anket sonuçlarına göre Gaziantep'te yüzde 63 oy oranına ulaştık. Ayrıca yine anketler Gazianteplilerin yüzde 62'sinin yerel yönetimlerden memnun olduğunu gösteriyor" dedi. Yerel yönetimlerinden memnun olunan şehirler arasında ilk 10 arasında olduklarını belirten

Güzelbey, sözlerine şöyle devam etti: "Fakat bu oy oranları bizi rehavete düşürmemeli. Halk verdiği desteği çok çabuk çeker. Provokasyonlara gelmemeliyiz. Belediye başkanları olarak altın çağımızı yaşıyoruz. İlçe belediye başkanları ile uyum içinde çalışıyoruz. Bu uyumu bozmalarına izin vermeyelim. Tabii ki hatalarımız olabilir. İlçe belediyeleri adına da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm yapılan hataları ben üstleniyorum."

Toplantı sonunda Bucak Su İçme Birliği Başkanı ve Oğuzeli Dikmetaş Köy Muhtarı Çerkes Tamer, 52 arkadaşıyla birlikte CHP'den AK Parti'ye geçti. Toplantıda AK Parti'ye geçen yeni üyelere Başkan Eruslu tarafından rozetleri takıldı.

(SMR-TB-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title