Haberler

AK Parti İl Başkanlığı, 'Sensiz Olmaz' Kampanyasıyla Vatandaşları Sandığa Çağırdı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, 'Sensiz Olmaz' kampanyası ile 7 Haziran seçimlerinde tüm vatandaşları sandığa davet etti. Kampanya nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Siz sandığın başına 133 saat sonra gidip 'Siz yaktırmaya devam edin. Biz yaktırmayacağız, yaptıracağız' deyin" şekline konuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Sensiz Olmaz' kampanyası ile tüm vatandaşlara 7 Haziran'da sandık başına gitmeleri çağrısında bulunuldu. Kampanya nedeniyle Üsküdar sahilinde düzenlenen basın toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin geleceğini birlikte oluşturma adına başlatılan yürüyüşün yeni bir noktasında olduklarını ifade ederek, "Çok şeyler değişti ülkemizde ve şehirlerimizde. Yarınlarımızın da çok daha farklı olması için geleceğe birlikte yürüyoruz. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları siyasi partiler. Başka bir rejim olsaydı atamalarla yönetimler oluşturulurdu. Ülkemizde çoğulcu parlamenter sistem nedeniyle, demokratik rejim sebebiyle, siyasi partilerimiz, yurttaşlarımızdan yetki istemektedirler. Geçmişte yetkilerin nasıl kullanıldıklarını bilen yurttaşlarımız, AK Parti'nin kuruluşu yani taşranın ayak sesleri Anadolu'nun insanlarının iktidara varız demesi ile Türkiye'de nelerin değiştiğini hep beraberce şehirde ve ülkede yaşadık ve diyoruz ki bu kazanımların geri düşmemesi için, geleceğe daha emin adımlarla yürümek için, dünyada varlığımızı güçlü bir Türkiye ile hissettirmemiz için, istikrarsız bir yönetim değil, istikrarın oylanacağı Türkiye'nin kaderinin masaya yatırıldığı bu seçimlerde sensiz olmaz" diye konuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise "Seçimin önemi ile ilgili olarak şuana kadar çok şey söylendi. Ama AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak burada hep birlikte bir şeye şahitlik edelim. Eğer bu ülke bir daha 2000'li yıllara geri dönmeyecekse, bu tekerlek bir daha geri dönmeyecekse, bu kirlik ittifaklar yerle bir olacaksa 'Sensiz Olmaz' çok önemli" dedi.

Vatandaşlara oyunu kullanma çağrısında bulunan Temurci, "Bu seçim sadece 13 yıllık kazanımlarımızın test edileceği bir seçim değil. Bu seçim Türkiye'nin 2023 vizyonu için, 2053 vizyonu için, 2071 vizyonu için, gençlerimiz için, geleceğimiz için, davamız için, İstanbul sevdamız için çok önemli bir seçim. Allahlın izni ile bu seçimde eğer bu kadar bu ülkenin geleceğini, bu coğrafyanın geleceğini de belirleyecek bir seçime gidiyorsak, diyoruz ki ey İstanbullu kardeşim 'Sensiz Olmaz'. Mutlaka ve mutlaka sandığa gitmelisin, oyunu kullanmalısın" şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da, "Kararınızı en iyi şekilde vereceğinizden şüphem yok. Bu seçimlerde AK Parti'nin tekrar iktidar olacağına, büyük bir çoğunlukla iktidarı kazanacağına en ufak bir endişemiz yok. İnşallah askeri darbenin mahsulü olan bu anayasayı sivil bir anayasayla değiştirmek için, anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa sahip olacağımızdan da bir endişemiz yok. Ama bunlar için iki şart var. Bir tanesi mutlaka ve mutlaka oyunuzu kullanmanız. Sadece kendi oyunuzu kullanmanız yeterli değil. Arkadaşınızı, mahallelinizi, hemşehrinizi, akrabasını götürüp oy kullanmaya mecbur edeceksiniz, onları zorlayacaksınız. Kime oy verildiği kadar oyun çok sayıda kullanılması da büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Tabi bu arada bir şeyi unutmamamız lazım. Kemal Kılıçdaroğlu ambulans yakanların alnını öpmüştünüz değil mi. Recep Tayyip Erdoğan'ın dize getirildiğini söylemişti o konuşmasında. ve siz diyeceksiniz ki, sen kim, Recep Tayyip Erdoğan'ı dize getirmek kim diyeceksiniz. Oyunuzu vereceksiniz. Dize öyle getirilmez bak dize böyle getirilir diyeceksiniz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı da eleştiren Güllüce, "Tabi o ambulans yaktırır da, o itfaiye aracı yaktırır da, o diyaliz arabalarını yaktırır da, hastaneleri yaktırır da, postaneleri yaktırır da Demirtaş geri durur mu. Onun gençleri ondan az mı kalacak. Nasıl yaktıramazmış. İnin siz de yakın dedi hatırlıyorsunuz değil mi. Hem yaktırdı hem öldürdü. ve siz sandığın başına 133 saat sonra gidip diyeceksiniz ki, siz yaktırmaya devam edin. Biz yaktırmayacağız, biz yaptıracağız diyeceksiniz. Yakanlara karşı sensiz olmaz kardeşim. Yıkanlara karşı sensiz olmaz kardeşim. O Boğazda dalgalanan bayrağın daha yükseğe çıkması için sensiz olmaz diyeceksiniz" diye konuştu.

Basın toplantısına katılan Bakanlar ve milletvekili adayları daha sonra Üsküdar sahilde yürüyerek vatandaşlara çiçek verdi. Kampanya için hazırlanan broşürler ise partililer tarafından vatandaşlara dağıtıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İdris Güllüce İstanbul Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title