Haberler

AK Parti Hüyük İlçe Başkanı Karaaslan'dan çiftçilere verilen desteğe teşekkür

Güncelleme:

AK Parti Hüyük İlçe Başkanı Muammer Karaaslan, çiftçilerin tarım kredi borçlarına tanınan 5 yıl vade ile yapılandırma imkanı sunulması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye teşekkür etti.

Ak Parti Hüyük İlçe Başkanı Muammer Karaaslan, çiftçilerin tarım kredi borçlarına tanınan 5 yıl vade ile yapılandırma imkanı sunulması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye teşekkür etti.

Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, pandemi sürecinde AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem ve AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi ziyaret ederek, çiftçilerin yaşadığı zorlukları aktardıklarını hatırlattı.

Muammer Karaaslan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Tarım ve Orman bakanlığımızın kararı doğrultusunda çiftçilerimizin Tarım kredi kooperatifine olan borçlarından kaynaklı icra işlemleri 31 Mart 2021 tarihine kadar ertelenmiştir. Çiftçi borçlarına 5 yıl vade imkanı sağlanmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığınca kredi kullandırılan tarımsal amaçlı kooperatifler ve ortaklarının borçları, yeniden yapılandırma düzenlemesi kapsamında, 31 Ağustos 2020'den önce kullandırılan kredilerden 17 Kasım itibarıyla vadesi gelmiş olanlar yeniden yapılandırılacaktır. Bu haktan yararlanabilmek için 31 Ocak 2021 mesai saati bitimine kadar bakanlığımızın il müdürlüklerine başvuru yapılması gerekmektedir. Taksitlendirmeye esas toplam borç miktarı 5'e bölünerek, her yıl bir taksit olmak üzere 5 eşit taksitle 5 yılda tahsil edilecektir. İlk taksit ödemesinin vadesi Kasım 2021 olacaktır. İlk iki taksitin süresinde ve tam ödenmemesi, birbirini takip eden iki taksitin süresinde ve tam ödenmemesi, son taksitin yasal süresinde ve tam ödenmemesi durumunda yapılandırma hakkı kaybedilecektir. İlk iki taksit, gecikme faiziyle birlikte en son 30 Kasım 2022'ye kadar ödenebilecektir. Anaparaya, kredinin ödenmeyen ilk taksit vadesinin başlangıç tarihinden 17 Kasım 2020 tarihine kadar basit usulde yıllık yüzde 3 faiz uygulanacaktır. Alacağa vadesi geçtikten sonra ödeme yapıldıysa, bu ödemeler düşülecek ve yapılandırmaya esas toplam borç tutarı belirlenecektir. Anaparaya ilişkin daha önce tahsil edilmiş faizler, herhangi bir işlem görmeyecektir. Yapılandırmaya müracaat edenler için kanuni takip duracaktır."

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Hüyük Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title