Haberler

AK Parti Heyetinden Somuncu Baba Külliyesi'ne Ziyaret

AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ile birlikte yapımı devam eden Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi inşaatı ile restore edilmekte...

AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ile birlikte yapımı devam eden Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi inşaatı ile restore edilmekte olan Somuncu Baba Türbesi'nde incelemelerde bulundu.

İncelemede bir açıklama yapan başkan Palta, Aksaray Belediyesi olarak yaptırdıkları Somuncu Baba Kültür Merkezi ve Külliyesi'nin birkaç hafta içinde genel hatlarıyla toparlanmış olacağını belirterek, "Şu anda çevre düzenleme çalışması yapılıyor. Caminin içinde mihrap, minber kısımları bitti. Ahşap kısımlarım tamamı dışarıda üretildi. İnşallah hafta içi takılacak. Camimizi inşallah Ramazan ayında açmayı düşünüyoruz. Külliye kısmını birkaç hafta içinde toparlarız. Yine çok önemli şadırvanımız ve ahşap işçiliği var. Bu biraz zaman alacak. İnşallah Aksaray'a ve Somuncu Baba'nın şanına yakışır bir eseri şehrimize kazandırmış olacağız" dedi.

Milletvekili İknur İnceöz ise, Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi'ni her gördüklerinde çok güzel ve hızlı bir şekilde kendini gösterdiğine dikkat çekerek, "Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi ile cami inşaatında inanılmaz bir işçilik var. Geçmişimizi, manevi değerlerimizi, bugüne taşımak ve yaşatmak anlamında bence çok önemli bir eser inşa ediliyor" şeklinde konuştu. Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ise, çalışmaların hızla devam ettiğini hatırlatarak, "Hakikaten çok güzel olmuş. Çoğu tamamen orijinal. Mihrap, minberi, girişleri üzerindeki yazıları aslına uygun. Tamamen bizim Osmanlı ve Selçuklu kültürüne uygun bir yapı var. İnşallah bittiğinde de burayı açmak Başbakanımıza nasip olur. İnşallah böyle bir organizasyon da yaparız. Güzel eserler çıktı ben tebrik ediyorum. Diğer konularda da bizlere ne düşüyorsa hepimiz el birliği içinde Ankara ayağı ile birlikte çözmeye çalışacağız bu işleri" diye konuştu.

19.05.2012 18: 36: 35

TSI

NNNN - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Rıza Alaboyun Somuncu Baba Ak Parti Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title