Haberler

AK Parti Heyeti Muş'ta

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ve beraberindeki heyet, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Muş'a geldi.

Muş ziyaretine, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Adıyaman Milletvekilli Adnan Boynukara, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, 24. Dönem Van Milletvekili Gülşen Orhan, Mardin eski Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış, Gençlik Kolları MYK Üyesi Muhammed İkbal Seyda katıldı. Milletvekilliği ile ilgili bir çalışma için Muş'a gelmediklerini açıklayan AK Parti Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, huzurun korunması için geldiklerini söyledi. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının AK Parti ile paylaşmak istediği konuları dinlemek istediklerini ifade eden Gül, "Ziyaretimizin alanıyla ilgili bölgemizde ifade etmek istediğimiz hususlar; asla milletvekilliği ile ilgili bir çalışmaya gelmiş değiliz. Bu konuda lütfen milletvekilliği ile ilgili olmayacak başta söyleyeyim de kimse üstüne alınmamış olur. Konumuz huzurumuzu korumak üzere AK Parti olarak kararlılığımızı ifade etmek için buradayız. ve sizlerin aracılığıyla AK Parti'ye neler söylemek istersiniz diye söz sizin" dedi.

AK PARTİ HEYETİ BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

AK Parti heyeti ilk olarak Muş Belediyesini ziyaret etti. Heyet, Belediye Başkanı Feyat Asya, ilçe ve belde belediye başkanları karşıladı. Belediye Başkanı Asya, makamında ağırladığı heyete çalışmalarının yanı sıra, 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerle ilgili de açıklamalarda bulundu. 7 Haziran'da gerçekleştirilen seçimlerin istedikleri şekilde sonuçlanmadığını dile getiren Asya, eksikleri görmek ve başarılı olmak adına 1 Kasım'daki seçimlerin bir fırsat olduğunu söyledi. Daha iyi bir sonuç alınması için hep istişarelerde bulunduklarını kaydeden Başkan Asya, "90'lı yıllarda Refah Partisinde siyasete başladık. Öğrencilik yıllarımızda da bir oy kazanmanın sevincini yaşıyorduk. Bugün aynı sevinci yaşamak için toplumun her katmanına ulaşmak için gayret göstermeliyiz. 1 Kasım seçimlerinde galip gelmek adına herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Karşımıza siyaseti ideolojik temeller üzerine yapan bir parti vardır. Duygu sömürüsü ve kimlik siyaseti üzerine siyaset yapan bir parti vardır. Bunun karşılığında mutlak suretle bir dava adına bir şuur adına siyaset yapmanın bu bölgede oturtulması gerekir. Bu bölgede normal sıradan bir seçim yapılırsa herkes kendi nefsi tercihleri doğrultusunda seçim yapacaktır. Benim adamın senin adamın kavgasının yerine, benim davam senin davan yarışının başlatılmasını özellikle istiyoruz" dedi.

Konuşmasında barış sürecinin önemine değinen Başkan Asya, "Bizim bu seçimlerde tek kullandığımız argümanımız barış süreciydi. Barış süreci bizim vazgeçilmezimizdir. Bu memleketin insanlarının kardeş kavgasını sonlandırması noktasında her seferinde ve her yerde övünerek söylediğimiz bir süreçtir. Bu süreç başarıya ulaşması gerektiğine inanıyoruz. Kardeş kanının akmaması için bizlerin sizlerden istirhamı mutlak suretle Sayın Başbakanımızın 7 Haziran seçimlerinden sonra barış süreci bizim vazgeçilmezimizdir demesi bizi biraz daha motive etmiştir. Bu anlamda sizler genel merkez nezdinde daha doğrusunu düşünürsünüz. Ama bizim kendi yerelimizin temennisi barış sürecinin mutlak suretle devam etmesidir. Çünkü burada akan her damla kan, birilerin yüreğine akıyor. Dağda olsun kışlada olsun koruyucusu olsun mutlak suretle insanlar birbirleriyle bağlantıları vardır. Temennimiz ve umudumuz bu sorunun giderilmesi yönündedir" şeklinde konuştu.

Muş Belediyesi'nin çalışmalarına da değinen Başkan Asya, "Muş hizmet noktasında çok geride kalmış bir ildir. Kıt kanaat imkanlarla bu memleketin eksiklerini gidermek için mücadele ediyoruz. Daha önce 30 bin nüfusluk bir ile göre yapılan alt yapı şimdiki nüfusun ihtiyacını karşılayamaz hale gelmiş. Bu anlamda daha önce taahhüt ettiğimiz gibi bu sorunu gidermek için İller Bankasına projemizi sunduk bitme aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde bunu hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunun yanı sıra doğalgaz döşeme hattı çalışmamızı başlattık. Ekim ayı sonu itibariyle ilimizin yüzde 40'ına doğalgaz verilebilecek. Bu çalışmalarla vatandaşlarımızın mağduriyetini aza indirmek için tahrip olan yolları geçici olarak onarıyoruz. Önümüzdeki yıl başlatacağımız alt yapı çalışmasının tamamlanması ile tüm yollarımızı yenileyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Belediyenin yapmış olduğu diğer çalışmalarla ilgili de heyete bilgi veren Başkan Asya, Muş'un eski devlet hastanesinin yerinin de kent meydanı yapılması ve Muş Stadyumu'nun yerine de Gençlik Parkı yapılması taleplerinin olduğunu da sözlerine ekledi.

Başkan Asya'nın konuşmasının ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Belediye Başkanı Feyat Asya'ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Muş ilimiz AK Parti için önem verdiğimiz illerden birisi ve 30 Mart da güzel bir destekle Belediye Başkanını kazanmış olduk. Bu vesile ile de Muş halkına çok teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Bu destek karşılığında Feyat bey'in gayretli çalışmalarını da Muş halkımız görmektedir. İnşallah bizlerde iki konuda ilgili bakanlarımızla görüşeceğiz. Muş'a hizmetlerin hızlı bir şekilde gelmeye devam etmesi konusunda elimizden geleni yapacağız" dedi.

Muş'a yaptıkları ziyaret ile ilgili konuşan Gül, "Bölgeye gelişimizin sebebi Sayın Başbakanımızın görevlendirmesi ile bir heyet halinde bölgede incelemelerde bulunarak bölge halkının taleplerini burada yaşanan son terör hadiselerini yerinde görmek ve bu konuda varsa bir kamu düzenine yönelik ya da huzuru bozmaya yönelik durumlarla ilgili tespitlerde bulunmaktır. Bölgedeki vatandaşlarımızın taleplerini alıyoruz. Bunları da genel merkezimize ileteceğiz. Bölge vilayetlerini ziyaret ederek halkımızla bir araya geliyoruz. Türkiye'de olduğu gibi bu bölgedeki vatandaşlarımız da huzur ve barış istiyor. Huzuru bozmak isteyenlere yönelik çok büyük bir öfke var. Burada bulunmamızın bir anlamı da Malazgirt'le birlikte bin yıllık kardeşliği hatırlamadan geçemezdik. Malazgirt de aynı ordu içerisinde bu coğrafya da Türk de Kürt de omuz omuza savaşmıştır. Bu etle tırnak gibi iç içe geçmiş bin yıllık kardeşliği asla kimseye bozdurmayacağız. Bütün dünya alemi terör örgütünü bir maşa olarak kullanmak isteyen uluslararası terör siyasetinin bütün maşalarına da Muş'tan Malazgirt'ten Sultan Alparslan'ın memleketinden ifade etmek lazım ki ne Sultan Alparslan'ı ne de Selahattin Eyyübi'yi bu coğrafya da asla kimse ayıramayacaktır. Türk'ü de Kürt'ü de omuz omuza bin yıllık beraberliğini ahrete kadar beraber olacaktır. Burada son zamanlarda seçimden sonra siyaset alanın açılmasıyla AK Parti ile birlikte çok önemli reformlar gerçekleştirildi. AK Partinin bölge halkına yönelik bütün sorunlarını çözme iradesini herkes takdir etmiştir. İlk gelir gelmez AK Parti hükümetinin aldığı karar olağanüstü hal kararının sona erdirilmesi sıkıyönetimin sona erdirilmesidir. Bugünlerde birileri tekrar sıkıyönetim derken biz en karşı duran parti olarak durmuştuk. Asla bölge halkına 90'lı yılları faili meçhul günlerini karanlık günlerini sorguları yargısız infazlarını asla kimsenin yaşatmasına izin vermeyeceğiz. Burada bizim için ister Türk ister Kürt olsun insanın önünde sosyolojik kültürel siyasi hangi ihtiyacı ve bu anlamda hangi engel varsa bunu kaldırmak devletin görevidir dedik. Çünkü biz merkezimizde siyasetin öznesini insan olarak görüyoruz. AK Parti olarak siyaset anlayışımız bölge halkının önündeki bütün sorunları çözmeye çalışmaktır. Var olan diğer bir takım eksikleri de yine önümüzdeki dönemlerde kararlılıkla sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından misafirlere Muş üzümü ve armudu ikram edildi. AK Parti heyeti daha sonra esnaf ziyareti yapmak üzere belediyeden ayrıldı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Feyat Asya Ak Parti Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title