Haberler

AK Parti Heyeti Diyarbakır'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Bu 'öz yönetim', 'özerlik' ifadeleri kelime olarak büyülü, efsanevi sözler gibi ama zaten yerel yönetim anlamında reformları AK Parti hükümeti gerçekleştirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Bu 'öz yönetim', 'özerlik' ifadeleri kelime olarak büyülü, efsanevi sözler gibi ama zaten yerel yönetim anlamında reformları AK Parti hükümeti gerçekleştirdi. Hendek kazarak, terör örgütlerine dolaylı dolaysız destek vererek mi öz yönetim yapılacak?" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül'ün başkanlığında, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, AK Parti MKYK üyesi Muhammed İkbal Seyda, eski Van Milletvekili Gülşen Orhan, eski AK Parti Mardin Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış'tan oluşan heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Sosyal Tesislerinde sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarıyla bir araya gelen heyet adına toplantı sonrasında açıklama yapan Gül, görüşmede bölgedeki sorunları ve son gelişmeleri değerlendirdiklerini söyledi.

Gül, AK Parti olarak, sorunları milletle beraber istişare etmeyi gelenek haline getirdiklerine dikkati çekerek, Diyarbakır'daki toplantının da çok faydalı geçtiğini belirtti.

-  "Sivillere, kamu görevlilerine saldırıları telin ediyoruz"

Görüşmede dile getirilen önerileri AK Parti Genel Merkezi'nde parti politikalarıyla değerlendireceklerine işaret eden Gül, şöyle konuştu:

"Son zamanlarda maalesef PKK sivil vatandaşlara da terör saldırılarını yoğunlaştırmış durumda. Dün bir doktoru, değerli bir evladımızı kaybettik. Daha önce de 13 yaşında bir yavrumuzu yitirdik. Sivillere, kamu görevlilerine yönelik saldırıları şiddetle telin ediyoruz. Bölge halkı huzur ve demokrasi istiyor. Bu anlamda terör saldırılarını arttıran, bölge halkını bu baskılarla sindirmeye çalışan örgütle mücadele hukuk çerçevesinde ve sivil vatandaşlara da bir zarar getirmeksizin devam edecek."

Türkiye'de huzur  ve demokrasinin her zaman egemen olacağını, bunu bozmaya çalışanların başarılı olamayacağını vurgulayan Gül, " Türkiye'nin 1990'lı yıllara dönmesi için çalışan PKK terör örgütünün eylemlerinin bu bölge halkına ve bütün Türkiye'nin huzuruna kasteden eylemler olduğunu düşünüyoruz. O yıllara dönülmemesi için devletin her türlü tedbiri alması yönündeki kararlılığı bölge halkının da olumlu karşıladığını görüyoruz" diye konuştu.

"Terör örgütlerine destek vererek mi öz yönetim yapılacak?"

"Bu 'öz yönetim', 'özerlik' ifadeleri kelime olarak büyülü, efsanevi sözler gibi ama zaten yerel yönetim anlamında reformları AK Parti hükümeti gerçekleştirdi. Hendek kazarak, terör örgütlerine dolaylı dolaysız destek vererek mi öz yönetim yapılacak?" diyen Gül, şunları kaydetti:

"Mahkemeye yansıyan tutanaklarda yöneticilerin, 'elimize bir şey tutuşturuldu', 'sonradan okudum', 'öz yönetim nedir bilmiyorum', 'bir teyze tutanak getirdi, onu okudum' gibi ifadeler kullandığı görülüyor. Sur ilçesinde ya da Diyarbakır'da yaşanan hadiselerde açıklama yapanlar da aslında 'öz yönetim' ile ilgili ne demek istediklerini bilmiyorlar. Bu Kürt halkıyla Diyarbakır halkıyla dalga geçmektir. 30 Mart'ta Diyarbakır halkı sizi belediye başkanı olarak seçmiş ise yasalar çerçevesinde, bu bölge halkını temsil edecek şekilde yönetin. Onun haricinde Anayasa ve hukuk açısından geçerli olmayan bu açıklamalar bölge halkına hiç bir fayda getirmeyecektir."

"Teröre bulaşmadan halka hizmet etmelerini tavsiye ediyorum"

Abdulhamit Gül, bu konuda yargının gerekli işlemleri kendi işleyişi içinde sürdürdüğünü ifade ederek, "Belediyelerin hizmet yapması için verilen iş alanları ve iş araç gereçlerini bölge halkının hayatını çekilmez hale getirecek şekilde kullanmamalarını, belediye hizmetlerinde teröre bulaşmadan halka hizmet etmelerini tavsiye ediyorum. Aksi takdirde bölge halkının vermiş olduğu iradeyi ihlal etmiş olacaklar ki bunun da hesabını vatandaşlarımız soracaktır. Her şey vatandaşımızın gözü önünde cereyan ediyor" diye konuştu.

Diyarbakır Valiliğini ziyaret eden heyet, daha sonra Silvan ilçesine geçti.

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title