Haberler

AK Parti Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan Yüksekova'da

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Tarafından Düzenlenen Toplantıya Katılarak Esnaf ve Tüccarların Sorunlarını Dinledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantıya katılarak esnaf ve tüccarların sorunlarını dinledi.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Zagros İş Merkezi Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı toplantı salonundaki toplantı saat 21.00'da başladı. AK Parti Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan, esnaf ve tüccarlar tarafından dile getirilen sorun ve sıkıntıları dinleyerek not aldı. Esnaf ve tüccarlar, sınır ticaretinin serbest bırakılmasını, teşvik yasalarının bölgeye daha çok aktarılmasını, yol kontrollerinde yaşanan sıkıntıların asgariye indirilmesini, sanayi sitesinin sıkıntılarının giderilmesini, bankalarda yaşanan sorunların bir an evvel bitmesi, çevre yolunun tamamlanması, Derecik beldesinin ilçe olmasını, Hakkari ili sınırlarında yapımı başlatılan barajların hızlandırılmasını, üniversite ve havaalanı çalışmalarının hızlandırılmasını istediler. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Zeydan, bir çok sorunu görüştüklerini ve ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Zeydan, "Esnaf ve tüccarlarımızla bütün sorunlarımızı görüştük. Tabi Yüksekova büyük bir ilçe olduğu için sorunlar devasa boyuttadır. Bunları halletmek için gereken çalışmaları yapacağız. Benim 5 makro hedefim var. Bunlar Yüksekova havaalanı, üniversite, duble yollar, barajlar ve sınır ticaretidir" dedi.

Toplantıya Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Doğan ile çok sayıda esnaf ve tüccar katıldı.

(SY-AKK-Y)

23.09.2007 16:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title