Haberler

AK Parti Hakkari İl Başkanı Tarhan'ın Serbest Bırakılması

Mazlum Der Yönetim Kurulu Üyesi Semavi, AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan'ın serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, insan hakları olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi.

Mazlum Der Yönetim Kurulu Üyesi Semavi, AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan'ın serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, insan hakları olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi.

Teröristlerce kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptıktan sonra Hakkari'ye gitti.

Tarhan ile gelen Mazlum Der Genel Başkan Yardımcısı Şahin Çalışkan, Mazlum-Der Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Semavi, Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Murat Çiçek ve Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen gazetecilere açıklama yaptı.

Semavi, bir heyet olarak 31 gün önce alıkonulan Tarhan'ı sağlıklı bir şekilde aldıklarını, bu vesile ile birkaç gündür bölgede olduklarını belirtti.

Serbest bırakılan Tarhan'ın aşırı yorgunluk ve özel sebeplerden dolayı Hakkari'ye gittiğini ifade eden Semavi, şöyle dedi:

"Başkan Tarhan, açıklamayı Hakkari'de yapacak. Başkanın istifa edip etmemesi kendisinin inisiyatifidir. Ancak kendisine herhangi bir dayatılma yapılmadığını öğrendik. İnsan hakları olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Tarhan, maddi manevi hiçbir sıkıntıları olmadığını belirti. Biz kendilerinin istemiş olduğu bir yere gittik. Orada bir protokol imzalayarak kendilerini teslim aldık. Kesinlikle hiç pazarlık etmedik ve pazarlık edecek durumda da değildik. Biz sadece bu işin doğru olmadığını söyledik. Onlar da serbest bırakmaya karar verdiler."

Muhabir: Mehmet Demirhan / Nurten Aslan

Yayıncı: Behçet Güngör - ŞIRNAK

Kaynak: AA / Yerel

Abdülmecit Tarhan Ak Parti Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title