Haberler

AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Tanış'ın Kaçırılması

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, terör örgütü PKK'nın son zamanlarda bölgedeki AK Parti teşkilatları üzerinde baskı kurarak, yöneticilerinin tehditlerle istifaya zorlandıklarını bildirdi.

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, terör örgütü PKK'nın son zamanlarda bölgedeki AK Parti teşkilatları üzerinde baskı kurarak, yöneticilerinin tehditlerle istifaya zorlandıklarını bildirdi.

Bilici,yaptığı yazılı açıklamada, 2 Temmuz 2012 tarihinde terör örgütü mensuplarınca kaçırılan Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış'ın 53 gün sonra serbest bırakılarak ailesine kavuşmasına aracı olan İHD ve Mazlum-Der yöneticilerine teşekkür etti.

Terör örgütünün son zamanlarda bölgedeki AK parti teşkilatları üzerinde baskı kurduğu ve yöneticilerinin tehditlerle istifaya zorlandığını ifade eden Bilici, Türkiye'deki bütün siyasi partiler demokratik bir ortamda özgürce siyaset yapma imkanına sahip olması gerektiğini kaydetti.

Ülkede artan terör olaylarıyla ilgili siyasette estetik bir dil kullanılması gerektiğini dile getiren Bilici, şunları belirtti:

"Sağduyudan uzak yapılan açıklamalarda yeni tepkilerin doğmasına sebep olunmaktadır. Canımız yansa da, içimiz kan ağlasa da terörle mücadeleye bir seviye kazandırarak ülkemizin birlik, barış ve huzuru için kötülükleri iyiliklerle uzaklaştırmak, sabırla dağ devirmek zorundayız."

AK Parti iktidarında Türkiye'nin birlik ve beraberliği için iyi niyetle, samimiyetle büyük risk alınarak düne kadar olan inkar politikası değiştiğini anlatan Bilici, farklı etnik grupların ve Kürtlerin bir çok beklentilerine cevap verildiğini vurguladı.

Ülkede akan kanın durması için silahların susması gerektiğine işaret eden Bilici, "Bin yıllık kardeşliğimizin pekişmesi için huzurun yeniden sağlanması adına bütün kesimlerin etnisiteye dayalı ve ideolojik ön yargılarından kurtularak toplumu kucaklayan bir arada yaşamayı kardeşçe öngören barışçıl yöntemlerle çözüme katkı sunmaları gerekmektedir" dedi.

Yayıncı: Yahya Öylek - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Gürpınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title