Haberler

"Biz Umutlarını Yitirmiş Bir Türkiye'yi Emanet Aldık"

Güncelleme:

AK Parti'li Mehmet Muş, AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'nin şantiyeye döndüğünü belirterek, geçtiğimiz günlerde de 2. atılım dönemini başlattıklarını söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'nin şantiyeye döndüğünü belirterek, geçtiğimiz günlerde de ikinci atılım dönemini başlattıklarını söyledi.

Gümüşhane'de partisinin merkez ilçe 5.olağan kongresine katılan Kuş, Atatürk Kültür Merkezinde partililere seslendi.

AK Parti olarak umutlarını yitirmiş, bütçesinin yarısını faize veren bir ülke devraldıklarını hatırlatan Muş, "Bizim yaptıklarımızın envanterini çıkarmak isteseniz sadece bir yıl sürer. Biz hizmetten başka bir şey yapmadık. Bütçemizin yarısını faize veren bir ülkeyi aldık. 2008 yılında IMF'yi çantasını eline verip gönderdik. Biz umutlarını yitirmiş bir Türkiye'yi emanet aldık. O günleri unutmamız, sık sık hatırlatmamız lazım." dedi.

Türkiye'de ikinci bir atılım dönemini başlattıklarını ve Yeni Türkiye'nin üreten ekonomisini geliştireceklerini dile getiren Muş, üretimi çok daha yukarılara çıkarmaları gerektiğini belirterek, ülkenin refahı arttıkça bunun bütün vatandaşlara sirayet edeceğine vurgu yaptı.

Ülkede terörün bitmesi için sürdürülen çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Muş, şunları söyledi:

"İğne ile kuyu kazar gibi yürüttüğümüz bir çözüm süreci var. Birileri farklı diyebilir. Biz bu ülkede milli birlik sağlanırsa Türkiye'nin uçacağına, daha kimsenin tutamayacağına inanıyoruz. Bütün tahrik ve provokasyonlara rağmen bu süreci sürdürmemiz ve başarmamız gerek. 30 yıldır kangren oldu. İlk defa risk alan, elini taşın altına koyan bir iktidarız. İnşallah diğer sorunları nasıl çözdüysek bunu da çözeceğiz."

Paralel yapı ve vesayet organlarına da sert eleştirilerde bulunan Muş, "Vesayetlerin tamamını ayağımızın altına aldık, boyun bükmedik. Milletin emanetine kimseyi ortak etmedik. Millet ve seçtikleri dik durdu. Bunlarla da mücadele sürecek. Hükümette, iktidar da milletin olacak. Milletin iktidarı güçlü bir şekilde devam etmeli" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin artık yeni bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Muş, "Bu dönem yapacaktık ama tüm partiler yan çizdi, yapamadık. Yeni Anayasa sadece bir metinden ibaret değildir. O bir taslaktır, milletin iradesiyle yoğrulduğu zaman bütün kanunlar ve bütün işleyişler ona göre şekillenecektir. 2015 seçimlerinde anayasal çoğunluğu sağlamamız lazım." dedi.

Gümüşhane'nin AK Parti'ye ve milli iradeye hep sahip çıktığını ifade eden Muş, her tarafı şantiyeye dönen Gümüşhane'nin nüfus bakımından Türkiye'de en fazla yatırım alan ilk üç il arasında yer aldığını söyledi.

Kongrenin divan başkanlığını yapan AK Parti Ağrı Milletvekili ve organizatör milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, Türkiye'de her dört kişiden ikisinin AK Partili olduğunu, Gümüşhane'de ise her dört kişiden üçünün AK Partili olduğunu söyledi. Türkiye'nin AK Parti iktidarları döneminde ekonomik kalkınmışlık ve demokrasi eksikliklerinin giderildiğini dile getiren Yıldız, Türkiye'de çok önemli hizmetler ve sessiz devrimler yaptıklarından bahsetti.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın ise siyasi partiler için kongrelerin düğün günü olduğuna vurgu yaparak kongrenin barış ve huzur içerisinde geçmesini diledi. AK Parti hareketinin erdemlilik, adalet ve kalkınma hareketi olduğunu belirten Aydın, "Bu hareket sadece Türkiye'nin değil, dünyanın hareketidir. Hedefi 2023 koyulan bir partinin hiçbir temsilcisi kendi hedeflerini öne çıkarmamalıdır. Yükümüz ağır. Bu davadaki yürüyüşümüze katılan herkese teşekkür ediyorum. Kimse baki değildir, önemli olan hizmetlerdir. Bu davanın her bir neferine ihtiyacımız var" diye konuştu.

ZİGANA TÜNELİ İÇİN TEKLİFLER ALINDI

Milletvekili Aydın, 10 Kasım tarihinde ilk ihalesi yapılan yeni Zigana tüneli için tekliflerin alındığını ve değerlendirme sürecinin başladığını belirterek, "Bundan 6 yıl önce Zigana Tüneli ve Çevre yolu yapılacak dediğimiz zaman insanlar inanmadı. Hayal dediler. Şimdi bunlar birer birer yapılıyor. Zigana tünelinin ihalesi dün yapıldı. İhaleye 18 firma teklif verdi. Biz istedik ve alıyoruz" dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar taş üstüne taş koyan bir teşkilat olduğunu belirterek, Gümüşhane'nin AK Parti'ye verdiği destekte bu yıl zirve yaptığını, Belediye Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ötürü göğüslerinin kabardığını söyledi. Üstün, elde edilen başarının kıymetini kaybetmeden anlaşılması gerektiğine dikkati çekerek, bölgedeki sıkıntıları görünce Türkiye Cumhuriyeti devletinin nasıl bir istikrara sahip olduğunu görüleceğini söyledi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise konuşmasında Türkiye'nin önüne çok büyük hedefler koyduğunu ve AK Parti ile hayal edilenlerin gerçekleştirilmeye başlandığını belirterek, Türkiye'de hiçbir siyasi partinin bunları başaramadığını söyledi. -Çimen, Türkiye ve Gümüşhane'nin AK Parti'nin 12 yıllık iktidarlarıyla şaha kalktığını, Yeni Türkiye yolunda söz verdikleri projeleri hayata geçirerek AK Belediyeciliğin farkını göstereceklerini kaydetti.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz de konuşmasında AK Parti olarak önlerindeki hedeflerin millete söz verdikleri gibi 2023 Türkiye'sine istikrar, huzur ve güvenle ulaşmak olduklarını söyledi. Kongrelerin 2015 seçimlerine hazırlık olduğunu ifade eden Gündüz, "Göreve geldiğimiz günden beri temiz siyaset anlayışından ödün vermeden, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çalışmalarımızı yürüttük. Yeni başarılar için canla, başla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Mevcut Başkan Ömer Zor da konuşmasında AK Parti'nin 12 yılda yapılamaz denilenleri yaptığını, hayalleri gerçeğe dönüştürdüğünü belirterek, "Hedefimiz 2015 seçimlerinden de başarıyla çıkarak 2023 ve 2071 hedeflerine birlik, beraberlik ve kardeşlik idealleriyle istikrarla ulaşmaktır" ifadelerini kullandı.

Yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunması ve ibrasının ardından seçimlere geçilen seçimlerde mevcut başkan Ömer Zor ile Fatih Özer'in listeleri yarışacak. İki adaylı ve iki sandıklı kongrede sandıklar saat 17.00'dan sonra açılacak. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Muş Gümüşhane Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title