Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Bizi İmralı ile görüşmekle suçlayan Devlet Bahçeli, kendi dönemlerinde İmralı ile görüşüldüğünü itiraf etti. Devlet Bahçeli, 'Askerler görüşüyordu bize de haber vermiyorlardı' dedi. Bu ne demek biliyor musunuz, millet adına siyaset yapan bir siyasetçinin bilgisi dışında birileri karar veriyorsa orada vesayet vardır" dedi.

Ünal, partisinin İl Başkanlığınca bir tesiste düzenlenen basın toplantısında, 2002'de yola çıkan AK Parti'nin bir yeniden doğuş olduğunu söyledi.

2007 seçimlerinin AK Parti'nin bir meydan okuması olduğunu vurgulayan Ünal, "O yüzden 'durmak yok yola devam' dedik. 2011'i deneyim ve tecrübe, 2015 seçimlerini ise bizim için bir öz güven ve yönetim becerisi olarak görüyoruz" diye konuştu.

Ünal, AK Parti'nin son seçim beyannamesine bakıldığında da doğumdan ölüme hayatın her evresini planlayan bir anlayışın görüleceğini dile getirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, 7 Haziran seçimlerinde kullandığı "Bizimle Yürü Türkiye" sloganını hatırlatan Ünal, "Seçim sonuçlarında Türkiye, Devlet Bahçeli ile yürümeyeceğini sandıkta gösterdi. Şimdi de 1 Kasım'da 'Sen bilirsin Türkiye' diyor. Yani 'Bizimle Yürü Türkiye' dediler, halk da 'ben seninle yürümüyorum' dedi. O zaman 'Sen bilirsin Türkiye' diyor. Bu ülkede sorunlar varsa ve biz siyaset yapıyorsak hangi partiden olursak olalım öncelikle o problemin çözümüne katkı sunacak bir çalışma yürütmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ünal, Öcalan yakalandıktan sonra terörün sonlandırılması yönündeki fırsatları o günkü siyasilerin değerlendirmediğini savundu.

"Bahçeli, kendi dönemlerinde İmralı ile görüşüldüğünü itiraf etti"

Devlet Bahçeli'nin kendilerini İmralı ile görüşmekle suçladığını anımsatan Ünal, şunları kaydetti:

"Bizi İmralı ile görüşmekle suçlayan Devlet Bahçeli, kendi dönemlerinde İmralı ile görüşüldüğünü itiraf etti. Devlet Bahçeli, "Askerler görüşüyordu bize de haber vermiyorlardı" dedi. Bu ne demek biliyor musunuz, millet adına siyaset yapan bir siyasetçinin bilgisi dışında birileri karar veriyorsa orada vesayet vardır. Ben milleti temsil edeceğim ve benim bilgim dışında birileri karar verecek. Öyle bir şey olmaz. Asker görüşecekse bundan milletten yönetme yetkisini almış siyasetçinin haberinin olması ve onun kararıyla bu işin olması gerekir."

Muhalefetin seçim beyannamesini eleştiren Ünal, MHP'nin yüzde 14 ve CHP'nin ise kendisine yüzde 29 oy oranı hedefi koyduğunu ileri sürdü.

Seçim beyannamesinde açık artırmaya gidildiğini anlatan Ünal, "Bunlar; iktidar hedefi olmayan, doldur boşalt ve atış serbest siyasetini kendisine ilke edinmiş bir siyasi anlayıştır. Dolayısıyla bu partiler siyasetle sadece toplumun ihtiyaçlarını istismar etmeyi, insanların beklentileri ve ihtiyaçların üzerinden istismar siyasetini kendi siyasetleri haline getiriyorlar başka bir şey yok" diye konuştu.

Toplantıda AK Parti İl Başkan Vekili Ahmet Güngör ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adayları Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, Celalettin Güvenç, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, İmran Kılıç ve Oğuzkan Güzel de konuşma yaptı.

Toplantıya, AK Parti MKYK Üyesi Metin Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile diğer parti yöneticileri de katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Devlet Bahçeli Mahir Ünal Türkiye İmralı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title