Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: "Eğer Kararname Yetkisi Verilmişse Bunun En Üst Seviyede...

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "İsteriz ki tüm bürokratlarımız, bakanlarımız, ha keza bütün parti yöneticileri kararname yetkisini daha iyi, pratik değerlendirsinler.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "İsteriz ki tüm bürokratlarımız, bakanlarımız, ha keza bütün parti yöneticileri kararname yetkisini daha iyi, pratik değerlendirsinler. Eğer kararname yetkisi verilmişse bunun en üst seviyede uygulanması gereği vardır" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, gazetecilerle makamında buluştu. Kararname çıkarmaya yönelik soru üzerine 24 Haziran seçimlerinden sonra 15 kanun, 4 tezkere görüşmesini tamamladıklarını hatırlatan Turan, "2019'da da Meclisimiz kaldığı yerden milletimizin beklediği talepleri, görevleri yerine getirmeye çalışacaktır. 8 Ocak itibariyle kaldığımız yerden 70 maddelik torba yasa ifade edilen birçok konuyu içeren kanun teklifini görüşmeye başlayacağız. Cumhurbaşkanlığı sisteminde yasal hak olan kararname çıkarma yetkisinin iyi değerlendirilmediği kanaatindeyim. İsteriz ki tüm bürokratlarımız, bakanlarımız, ha keza bütün parti yöneticileri kararname yetkisini daha iyi, pratik değerlendirsinler. Eğer kararname yetkisi verilmişse bunun en üst seviyede uygulanması gereği vardır. Yönetmelik, genelge, kararname, kanun konusu birbirinden farklıdır. Daha hızlı, pratik iş yapacaksak, yönetmelik maddeleri kanun olmaması lazım, kararname konusu kanun olmaması lazım" dedi.

Meclisin etkisizleştirilmesine yönelik eleştirilerle ilgili de Turan, "Meclisin yasa çıkarma yetkisi asli görevidir. Kararname çıkarma yetkisi anayasal haktır ve sınırları vardır. Her konuda kararname çıkarmak değil, anayasanın öngördüğü şartlarda kararname çıkarmaktan bahsediyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bülent Turan Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title