Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, CHP'nin Çanakkale'deki Adalet Kurultayı'nın yapıldığı kamp alanında alkol kullanıldığı iddiasıyla ilgili, "CHP toplantısında dün bir rezalete şahitlik ettik. Burada arkadaşlarımızın bize gönderdiği görüntülerde gördük ki vahim bir tablo var. Şehitlik yok, Alan Başkanlığı yok adeta bir gece kulübü edasında içkiler danslar ve gece görüntüleri var. Kimin ne içtiği bizim işimiz değil ama orası mekan hakkı olan bir yer, mekan hatırası olan bir yer." dedi.

Turan, partisinin Çan İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'nin Çanakkale'deki Adalet Kurultayı'nın yapıldığı kamp alanında vahim bir tablo çizdiğini söyledi.

Dün Adalet Kurultayı'nın yapıldığı Kocadere Köyü kamp alanındaki görüntü ve fotoğrafların mekanın manevi kimliğine saygısızlık olduğunu ifade eden Turan, "Orası Tarihi Alan Başkanlığına ait bir alan. Şehitliğimiz orada büyük bir alan. İçerisinde cephanelikler, cepheler, camiler, hastaneler olan büyük bir alan. O alan içerisine insan girdiği zaman ayrı bir ruh dünyasına kapılır." diye konuştu.

Turan, orada Anzak'ların bile törenlerinde şehitlere, kendi ölülerine saygılarından dolayı içki içmediklerini, olağanüstü eğlence yapmadıklarını ve bölgenin manevi kimliğinden ders aldıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Çok vahimdir ki FETÖ haricinde bir gündemi olmayan CHP toplantısında dün bir rezalete şahitlik ettik. Burada arkadaşlarımızın bize gönderdiği görüntülerde gördük ki vahim bir tablo var. Şehitlik yok, Alan Başkanlığı yok adeta bir gece kulübü edasında içkiler danslar ve gece görüntüleri var. Kimin ne içtiği bizim işimiz değil ama orası mekan hakkı olan bir yer, mekan hatırası olan bir yer. Seyit Çavuş'un, Yahya Çavuş'un, Mustafa Kemal'in gazi olduğu yer."

"Bu yakışmadı CHP'ye"

Burada bu tür eğlencelerin durdurulması gerektiği kanaatinde olduklarını dile getiren Turan, şunları kaydetti:

"CHP'nin kimliğine yakışabilir ama bu ülkenin kimliğine, Anadolu insanının kimliğine yakışan bir tablo değildir. Bugün Bülent Tezcan'ın açıklamalarını gördük, vahim bir edayla adeta topu taca atan bir yaklaşım. 'Orada görüntü var mı yok mu belli değil' diyor. Hayır bu masalar Sarıyer Belediyesinin masaları bu görüntüler tam Alan Başkanlığı'nın ortasında. Kocadere Şehitliği'nin bulunduğu yere 2 kilometre bir alanda her tarafta şehit mezarlığının olduğu hastanenin olduğu yerde. Kocadere biliyorsunuz şehitlik içinde ayrı bir yerdir. Hastane bölgesidir her tarafın şehitleri vardır orada. En yakın şehitliğin anıtının olduğu yer 2 kilometre kadardır. Dolayısıyla bu görüntüler kendi kamp alanında yapılandır. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi arkada çadırların olduğu mekanlar. Bu yakışmadı CHP'ye, bu yakışmadı bu topluma. Ben bunların topu taca atma yerine özür dilemelerini bekliyorum. 'Biz şehitlere layık olamadık, biz Çanakkale ruhunu anlayamadık yanlış yaptık' demelerini bekliyordum. CHP'nin Anadolu insanının kendi ruhuyla bağdaşmadığını, paslaşmadığını, bundan beslenmediğini biliyoruz."

"Bu alandan adalet değil artık rezalet çıkar"

Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Turan, şunları dile getirdi:

"Özellikle son dönemde operasyonla Genel Başkan olan Kılıçdaroğlu'ndan sonraki dönemde değişen yönetim, değişen siyaset tarzına baktığımızda adeta FETÖ'cülerin ayağına bastıktan sonra adaletin olup olmadığını adeta FETÖ ile mücadelemizden sonra adalet, hukuk gibi kelimelerin hatırlanmış olmasını ibretlikle düşünüyorum. Bu ülkede eski yıllarda ne kadar çok farklı alanlarda adaletsizlik olmuştu. Ben imam hatip mezunuyum katsayısı meselesi vardı, başörtüsü meselesi vardı. Neler vardı, neler. Hiç bugüne kadar adalet dediğini duydunuz mu? Ne zaman ki bu devlet, bu hükümet FETÖ'nün ayağına bastı aklına adalet geldi ama onu da ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Dünkü tablo, o fotoğraflar, o videolar rezalet tablosudur. Bu alandan adalet değil artık rezalet çıkar."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Turan Çanakkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
title