Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'de Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nin bulunduğu alana yeni Türkiye ve Çanakkale'ye yakışır çok amaçlı bir opera binası yapılmasının herkesi mutlu edeceğini belirterek, Çanakkale'nin böyle bir sanat merkezine ihtiyacı olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'de Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nin bulunduğu alana yeni Türkiye ve Çanakkale'ye yakışır çok amaçlı bir opera binası yapılmasının herkesi mutlu edeceğini belirterek, Çanakkale'nin böyle bir sanat merkezine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Turan, yaptığı açıklamada, sosyal tesislerin yeniden değerlendirilmesiyle ilgili olarak söz sahibinin Çanakkale halkı olduğunu söyledi.

Çanakkale sevdalılarının bu konuda bir önerisi olacağını ifade eden Turan, "Neticede Çanakkale halkının bu konuyla alakalı beklentisi de göz önünde bulundurulmalıdır. Gerekirse anket gibi farklı yöntemlerle vatandaşın görüşü alınabilir. Çanakkale'de Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nin bulunduğu alana yeni Türkiye'ye ve Çanakkale'ye yakışır çok amaçlı bir opera binası yapılması hepimizi mutlu eder. Çanakkale'nin böyle bir sanat merkezine ihtiyacı var. Hatta kütüphane binasının bulunduğu alanla birlikte Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nin bulunduğu alan birleştirilip içerisinde tiyatro salonlarının da olduğu çok amaçlı bir kültür adası haline getirilebilir" diye konuştu.

Çanakkale'nin de 2023 hedefinin olması gerektiğine işaret eden Turan, şöyle devam etti:

"Parti olarak adım adım bu hedef için gece gündüz demeden yurt içi ve dışında çabalıyoruz. Çanakkale 2023 yılına kadar Türkiye'nin ve dünyanın hayranlıkla izleyeceği sanat ve bilim şehri haline gelmeli. Bu en çok Çanakkale'ye yakışır. Bunun yolu da sanat eserlerinin sergilenebileceği uygun mekanların oluşturulması. Türkiye ve dünyanın önemli sahne eserlerinin Çanakkale'de misafir edilmesi için opera binasına ihtiyacımız var. Biliyorsunuz Çanakkale medeniyetler şehri. En önemlisi ise Çanakkale Zaferi'nin tarihe yazıldığı bir yer. Şanlı destanımızı opera eserine çevirip bu sahnede sergileyebiliriz. 18 Mart kutlamalarının bir ayağını da uluslararası bir sanat eseri ile gerçekleştirmiş oluruz."

Turan, Çanakkale'nin destanlaşan zaferin yaşandığı yer olma dışında diğer medeniyetlerin de önemli olaylarına ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Bu konuda kentin önemli bir opera binasını hak ettiğini kaydeden Turan, "Opera bize yabancı gibi lanse edilse de başta II. Abdülhamid olmak üzere tarihte operaya düşkün olan önemli isimler olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler Sultan II. Abdülhamid Han'ın Yıldız Sarayı Vakfı'na bağışlanan opera arşivine bakabilir. Bizler sanata ve sanatçıya olan desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Çanakkale 2023 hedefine hızla yol alırken çok amaçlı opera binasını hak ediyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Türkan Saylan Bülent Turan AK Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title