Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Afrin herhangi bir operasyon değil. Türk milleti 'Yürü.' dedi, Mehmetçik oraya gitti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Afrin herhangi bir operasyon değil. Türk milleti 'Yürü.' dedi, Mehmetçik oraya gitti. Hiç kimseye sormadan, hiç kimseye danışmadan, bu ülkenin güvenliği için CHP'si, MHP'si, AK Parti'si bir araya geldi. Ortak akıl ile ordumuzu savaşa değil, terörle mücadeleye gönderdik." dedi.

Çanakkale'nin Biga ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin Genel Kuruluna katılan Turan, ülkenin güvenliği için tüm siyasilerin bir araya geldiğini belirtti.

Turan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Afrin herhangi bir operasyon değil. Türk milleti 'Yürü.' dedi, Mehmetçik oraya gitti. Hiç kimseye sormadan, hiç kimseye danışmadan, bu ülkenin güvenliği için CHP'si, MHP'si, AK Parti'si bir araya geldi. Ortak akıl ile ordumuzu savaşa değil, terörle mücadeleye gönderdik. Bizim sağımızda birileri devlet kuracakmış 'Kuramazsın kardeşim.' dedik. Çünkü orada devlet kurulduğu zaman, o devletin yansıması Türkiye'ye olacak. Afrin dediğimiz yer hemen Hatay'ın yanı. Sınırlarımıza o bölgeden sürekli top atışları oluyor. Buna dur demeyecek miyiz, bu işin partisi yok. Millet meselesi var. Mehmetçik bizim Mehmetçiğimiz."

"Türk ordusu Türklerin ürettiği altyapıyla Afrin'e girdi"

Afrin'de bu kadar kısa sürede başarılı olunmasına ilişkin Turan, "Her operasyon öncesi 'Şu silahın yazılımı durduruldu, şu anahtara izin verilmez.' denilirdi. Ama şimdi Türk malı Cirit füzesi işini yapıyor. Atak helikopteri işini yapıyor. İHA işini yapıyor. Türk ordusu Türklerin ürettiği altyapıyla Afrin'e girdi. O yüzden rahatız." ifadesini kullandı.

Turan, dünya haritasının içine ABD haritasının konulup, "ABD yalnız" denildiğini belirterek, şu görüşlere yer verdi:

"Bizim kimseyle kavga etme derdimiz yok. Ama ülkemize yan bakana izin verin de dur diyelim. Biz bunları yaparken bize kızanlar, PYD'ye kızmıyor, cumhurbaşkanına kızanlar PYD'ye kızmıyor. İçimizdeki PYD'lilere rağmen bu işi yapacağız. İçimizdeki PKK'lılara rağmen bu işi yapacağız. Bu millet, 80 milyon ayağa kalkacak, parti ayırmaksızın, muhtar, hükümet, belediye hep beraber olacağız inşallah. Bu kardeşlik nişanını tek tek, adım adım tamamlayacağız."

"Haklarımız neyse sonuna kadar kullanacağız"

Turan, konuşmasında, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un bugün Kardak kayalıklarına yaklaştırılmadığını bildirdi.

Sahil Güvenlik unsurlarının bu girişime izin vermediğini vurgulayan Turan, "Bugün saat 12.41'de Yunan Savunma Bakanı Kardak'a gelip çelenk atmaya kalktı. Türk askeri buna izin vermedi. Vermeyecek de. Bizim Lozan başta olmak üzere uluslararası anlaşmalarda haklarımız neyse sonuna kadar kullanacağız. Türkiye'nin toprağından bırakın bir çakıl taşı almayı, yan bakanın gözünü oyacağız. Ne Kardak'ta ne Afrin'de yanlış yapanın yanına kar kalmayacak. Bu millet asker milletir. Bu millet demokratik rejim içinde bu işin hakkını verecek, yola devam edecek." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Turan Ak Parti Kardak Afrin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title