Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Muş: "Bu Coğrafyada Güçlü Devlet Olamazsak Ayakta Kalamayız" - Istanbul

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bu coğrafyada güçlü devlet olamazsak ayakta kalamayız. Şimdiye kadar toplumu birbirine düşürmek için çok farklı senaryolar oynandı. Bundan sonra birbirimizi kucaklamaya ihtiyacımız var. Çünkü birilerinin oynamak istediği oyunları milletçe bozmalıyız." dedi.

Muş, İstanbul'da şehir içi toplu taşıma yapan özel halk otobüsü şirketleri temsilcileriyle Grand Cevahir Otel'de bir araya geldi. Konuşmasında, Türkiye'de cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında yaşanmış siyasi krizlere örnekler veren Muş, "Dönemin cumhurbaşkanı ile başbakan arasındaki anlaşmazlık yüzünden Kenan Evren önce Kara Kuvvetleri Komutanı ve oradan da Genelkurmay Başkanı olmuş ve 1980 darbesini yapmıştır. Özal, Demirel'den 13 milyon lira tazminat kazanıyor. Bir ülke düşünün ki cumhurbaşkanı başbakandan tazminat kazanıyor. Demirel daha sonra cumhurbaşkanı oluyor yerine kızı diye görülen Tansu Çiller'i bırakıyor. Onların da arasında çok geçmeden kriz çıkıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer arasında yaşanan tartışmadan dolayı ortaya çıkan ekonomik krizin Türkiye'de çok ağır etkileri olduğunu anlatan Muş, "90'lı yıllarda başlayan kısa ömürlü koalisyon hükümetleri bankacılık sistemini doğru dürüst denetleyemedi ve 2001 yılında sistem çöktü. Devlet 10 yıllık iç borçlanma senetleri çıkardı. Bunların ödemesi 2011 yılında bitti. 2001 yılından 2010 yılına kadar devlet bu ödemeleri yaptı. Ödenen rakam 638 katrilyon olmuştur. Türkiye'ye maliyeti yeni parayla 638 milyar liradır. Eğer Türkiye böyle bir yükün altına girmemiş olsaydı kamunun bugün borcu sıfırdı. Senelik 50 milyar TL faiz ödemeyecektik." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin şahıs odaklı yapıldığı yönündeki eleştirilere değinen Muş, "Geçmişte ödediğimiz bedelleri bir daha ödemeyelim diye, bireye değil sisteme dayalı bir mekanizma kurmaya çalışıyoruz. 5 yılda bir seçime tabi, en fazla 2 dönem seçilebiliyor. Ondan sonra bir daha seçilemiyor. Bu mudur tek adamlık?" şeklinde konuştu.

"Bu coğrafyada güçlü devlet olamazsak ayakta kalamayız." diyen Muş, konuşmasını şöyle bitirdi:

"Şimdiye kadar toplumu birbirine düşürmek için çok farklı senaryolar oynandı. Bundan sonra birbirimizi kucaklamaya ihtiyacımız var. Çünkü birilerinin oynamak istediği oyunları milletçe bozmalıyız."

Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Muş İstanbul AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title