Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Fatsa:

AK Parti Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Adaylıktan Çekilmediği Müddetçe Adayları Olacağını Söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün adaylıktan çekilmediği müddetçe adayları olacağını söyledi.

Fatsa, bugün akşam Meclis'e gelerek kayıt işlemlerini yaptırdı. Fatsa, Arınç, Erdoğan, Gül'ün yaptıkları ortak zirve hakkında bilgisi olmadığını, ancak halkın cumhurbaşkanlığı süreciyle ilgili yaşananları yakından takip ettiğini söyledi. Meclis'e yansıyan iradenin bunun kanıtı olduğunu vurgulayan Fatsa, "Cumhurbaşkanını AK Parti'nin seçmesi yönünde bir irade ortaya çıkmıştır. Sayın Gül, adaylık konusunda bir açıklama yapmıştır. Adaylıktan çekilmediği müddetçe adayımızdır. Başka aday arayışı olur mu onu

bilemiyorum. Şu anda kendisi adaydır" dedi.

Fatsa, kadın milletvekillerinden birisinin Meclis Başkanı olmasının önünde de engel olmadığını ifade ederek, "Kadın vekillerden meclis başkanı olabilir. Yemin töreninin ardından sonra meclis başkanlığı konusunda adaylar belli olacak. Orada aday olabilirler" diye konuştu.

(AU-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title