Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli Açıklaması

(Gezi Parkı olayları) "Eğer bu kirli ittifakı organize edenlerin amaçlarından bir tanesi Türkiye'nin yıldızının parlaması ve dünyada daha etkin bir rol oynamaya başlaması ise Türkiye bu rolünü daha da güçlendirmeye devam edecek"

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "(Gezi Parkı olayları) "Eğer bu kirli ittifakı organize edenlerin amaçlarından bir tanesi Türkiye'nin yıldızının parlaması ve dünyada daha etkin bir rol oynamaya başlaması ise Türkiye bu rolünü daha da güçlendirmeye devem edecek" dedi.

Canikli, Giresun'da bir restoranda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Gezi Parkı olarak isimlendirilen bilinen olayların Türkiye ekonomisine son derece zayıf bir etki meydana getirdiğini söyledi.

Siyasi ya da ekonomik istikrarsızlığa yol açma ihtimali olan hadiseler meydana geldiğinde gelişmekte olan piyasa ekonomilerinin çok olumsuz yönde etkilendiğini dile getiren Canikli, "Bütün makro göstergeler olumsuz yönde etkilenir. Türkiye siyaset alanında ortaya çıkarmayı istedikleri hedef itibariyle söylüyorum:  Olaylar ekonomide belki istedikleri ve arzuladıkları tahribatı yapmadı. Buna benzer olay 20 yıl önce meydana gelseydi ekonomi tahmin edemeyeceğiniz kadar tepetaklak bir duruma gelirdi ters düz olurdu adeta" diye konuştu.

-Makro göstergelerdeki bozulma kendini toparladı-

Canikli, olayın uluslararası boyutu olduğunu, son derece organize olduğunu ama bu duruma rağmen makro göstergelerde çok küçük bir bozulma meydana geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"O bozulma da kendini toparladı. Sadece bunun maliyet olarak bakarsanız belki de şunu söyleyebiliriz: Merkez Bankası en son faizlerde 0,75'lik bir artış meydana getirdi bandın üst limitinde. Halbuki birilerinin beklentisi çok daha fazlaydı. En az 4 puanlık bir faiz artışı beklentisiydi. Türkiye ekonomisi gerçekten inanılmaz derece sağlam. Bu açından bakıldığında ekonominin de test edilmesinin de imkanını açtı. Böyle bir olumsuz olayın Türkiye ekonomisinin gücünü test etmesi ve tespit etmesi açısından da son derece imkan oluşturmuştur. Ayaklarını yere basan bir ekonomi sistemi oluşturulmuştur."

-"Kirli ittifak"-

Gezi Parkı olaylarında CNN internationel'ın 8 saat kesintisiz Türkiye'den canlı yayın yaptığını belirten Canikli, "Öyle büyük bir ittifak ki öyle kirli bir ittifak ki ve dünyada Türkiye eğer bu CNN ve BBC'nin yayınlarını izlediğiniz zaman Türkiye'de bir iç savaş çıkmış, Türkiye batmış, bütün sokakları terörize edilmiş ve artık bitmiş bir ülke olarak görürsünüz. Bunun uluslararası alanda yaptığı tahribatı ortadan kaldırmaya çalışıyoruz, düzeltmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Sonuç itibariyle Türkiye'nin hem siyasi alanda hem de ekonomik alanda bu kadar büyük saldırılara rağmen ayakta kalabildiğini vurgulayan Canikli, şöyle konuştu:

"Türkiye ciddi bir zarar görmemiş, bu da çok önemli. Ayakta kalırsınız ama en temel dengeleriniz, değerleriniz bozulmuşsa onun da çok fazla bir anlamı olmayabilir ama bütün bunlara rağmen ayakta kalabilmiş, zarar görmemiş, zarar seviyesini minimumda tutabilmiş olan bir ülkedir. Eğer bu kirli ittifakı organize edenlerin amaçlarında bir tanesi Türkiye'nin yıldızının parlaması ve dünyada daha etkin bir rol oynamaya başlaması ise Türkiye bu rolünü daha da güçlendirmeye devem edecek. Bu son yaşanan sıkıntılar bunu bir kez daha ispat etmiştir, engelleyemeyeceksiniz, önleyemeyeceksiniz Türkiye çıkışını Türk milleti çıkışını sürdürmeye devam edecek." - Giresun

Kaynak: AA / Politika

Nurettin Canikli Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title