Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Çakır Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, "Tek başımıza bu anayasayı değiştirmeyelim. Temsil kabiliyeti yüksek olmasından dolayı diğer partililerle bu anayasayı değiştirmek istiyoruz" dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, "Tek başımıza bu anayasayı değiştirmeyelim. Temsil kabiliyeti yüksek olmasından dolayı diğer partililerle bu anayasayı değiştirmek istiyoruz" dedi.

Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem'i ziyaret eden Çakır, Tokat'taki yatırım çalışmaları ve çeşitli konularda beraberindekilerle istişarede bulundu.

Toplantıda gazetecilere açıklama yapan Çakır, yeni anayasa konusundaki çalışmalara değindi. Bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirten Çakır, TBMM'de temsil edilen 4 partinin 3'er üyesinin bulunduğu bir komisyonun oluşturulduğunu anımsattı. Komisyonun üçüncü toplantısından sonra bir daha toplanamadığını hatırlatan Çakır, "Üçüncü toplantıdan sonra masa devrildi. Bunun sebebi Cumhuriyet Halk Partisi. Devirdi, çünkü ilk toplantıda komisyonun adı ile ilgili gereksiz bir tartışma ortaya koydular. Herkes biliyor ki bu komisyonun adı bir mutabakat komisyonudur. CHP, bu komisyonun adını 'Türkiye yasalarını darbelerden arındırma komisyonu olarak yapmak istiyoruz' dedi" diye konuştu.

CHP'nin yeniden komisyona katılmasını beklediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini dile getiren Çakır, şunları kaydetti:

"Meclis Başkanımız İsmail Kahraman yeniden partilerle görüştü. Biz CHP'nin masaya geleceğini umuyorduk. CHP masaya gelmedi, gelmeyecek. AK Parti iktidarı, hükümeti ve grubu olarak kesinlikle bir anayasa değişikliğine taraftarız. Bunun gerekli hazırlığını yaptık. Tek başımıza bu anayasayı değiştirmeyelim. Temsil kabiliyeti yüksek olmasından dolayı diğer partililerle bu anayasayı değiştirmek istiyoruz. Özgürlükçü anayasa olsun istiyoruz, kuvvetler ayrılığının şekillendiği, çok net şekillendiği bir anayasa istiyoruz. Darbe sonrası yapılan bir anayasa olduğu için bundan arındırılması, kimi darbe kurumlarının kanuni yetkisini anayasadan değil, kendi kanunlarından alması gerektiğini söylüyoruz. Temsil kabiliyeti yüksek bir anayasa değişikliği istiyoruz. Anayasa değişikliğinin gerekli, acil olduğuna inanıyoruz."

Çakır'a, Tokat Valisi Cevdet Can da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Coşkun Çakır AK Parti Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title