Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Cumhuriyet Halk Partisi farklı farklı örgütlerin, farklı ülkelerin uzantılarının aparatı olmaktan kurtulmak zorundadır.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Cumhuriyet Halk Partisi farklı farklı örgütlerin, farklı ülkelerin uzantılarının aparatı olmaktan kurtulmak zorundadır. Kılıçdaroğlu'nun bunu yapma iradesinin olmadığından dolayı, bence CHP'lilere 'geçmiş olsun' diyorum" dedi.

Turan, makamında gazetecilerle bir araya geldi. Turan, Çarşamba ve Perşembe günü Meclisin çalışacağını belirterek, üniversiteler ile ilgili kanun teklifinin değerlendirileceğini ifade etti. Gazi Üniversitesi'nin Sağlık Bilimleri ile ilgili bölümlerin üniversite bünyesinde kalacağını söyleyen Turan, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nin İstanbul Üniversitesi'ne bağlı kalacağını ve Cerrahpaşa'nın ise yeniden kurumsallaşacağını aktardı. Turan, "Bir ihtiyaçtan kaynaklı bir konu. Dile getirilen itirazlar sonucu zaten önemli değişiklikler yapıldı. Atılan adım tamamen akademik dünyanın taleplerine kulak verilerek hazırlanan bir teklif" ifadelerini kullandı.

Turan, partilerin grup kararı alarak Cumhurbaşkanı adayı gösterebileceğini hatırlatarak, hem AK Parti hem MHP'nin bu hafta içinde Cumhurbaşkanı adaylarını belirleyeceklerini ifade etti. Turan, "Cumhurbaşkanımızın adaylığı için grup kararı alacağız. Tüm milletvekillerimizin imzası ile karar verilmesini talep ediyoruz. Yasal ve usul süreçleri kanunun ve Anayasa'nın ön gördüğü şekilde aksamadan devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Toplumun farklı kesimlerinin beklentisi olan, vatandaşa olan sözlerinin yerine getirilmesini planladıklarını belirten Turan, "Eğer takvim el verirse, Bakanlar Kurulu'ndan gelecek olan vatandaşımızı ilgilendiren ne varsa, yasama süreçlerini hızlı bir şekilde sonuçlandırıp, 21 Mayıs aday listelerinden belirlenmesinden önce, Meclisin son ana kadar çalışmasını talep edip, sonra seçim kampanyasına başlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

Gül'e Genelkurmay Başkanı'nın ziyaretine ilişkin soruya Turan, "Konunun tarafları muhtemelen bilgi verecektir. Böyle bir iddianın arkasına sığınan muhalefetin ne kadar sığ işlerle uğraştığının bir somut örneğini yaşıyoruz. Genelkurmay Başkanımızın görüşüp görüşmediklerini bilmiyorum. Bir lider zaten Genelkurmay Başkanı ile görüştüm diye adaylıktan vazgeçiyorsa, hiç lider olmaz. Böyle bir şey olmadığına adım gibi eminim. Biz demokratik kültür yerleşsin diye 15 yıldır çok büyük bedeller ödemiş bir partiyiz. Biz seçimlerin demokratik zemin içerisinde şeffaf, adil yapılmasını savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

15 milletvekili konusunda ise Turan, "Allah daha büyük musibet vermesin. Hukukta ayıplı mal diye ifade vardır. Bir adamı siz bir partiye gönderip de, ardından belli bir süre sonra geri alırsanız, adama sorarlar. Niye gönderdin, niye geri alıyorsun? Ayıplı mal muamelesi yapılan vekillerin, önce kendilerinin isyan etmesi lazım. 'Genel Başkan biz senin emir kulun değiliz, sen bizi bir partiye gönderdin ve tekrar bizi geri getiriyorsun. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu' demesi lazım. Meral Akşener, '20 vekile ihtiyacım yok' dedi. Bu aşağılamanın aşağılaması haline geldi. Gönderdiniz, işe yaramadı, şimdi geri alıyorsunuz. İsyan edilecek durum. Ümit ediyorum bu vekil sıfatını hak etmeyen 15 kişi kendi vicdanlarında, toplum vicdanında aklanırlar. Cumhuriyet Halk Partisi 90 yıllık bir parti. Bu kadar pespaye hale gelmesi kabul edilebilir değil. Bırakın siyasi rekabeti, ben bu ülkede yaşayan bir vatandaşım, böyle köklü bir partinin bu kadar hırpalanmasına, pespaye haline gelmesini öncelikli Cumhuriyet Halk Partililere haksızlık olarak düşünüyorum. Nasıl ki Deniz Baykal'dan sonra bir operasyon ile Genel Başkan değişmişse, aynı iradenin operasyonuyla 15 vekil istifa ettirilmiş ve geri getirilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi farklı farklı örgütlerin, farklı ülkelerin uzantılarının aparatı olmaktan kurtulmak zorundadır. Kılıçdaroğlu'nun bunu yapma iradesinin olmadığından dolayı, bence CHP'lilere 'geçmiş olsun' diyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Bülent Turan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title