Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Arakan'da her zaman sakin, sessiz ruh halini temsil eden gibi görünen bu Budistlerin şüphesiz inançlarının öğrettiklerinin dışında vahşi insan yanlarına tekabül eden bir zulümle Müslümanlara davrandıklarını görüyoruz.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, " Arakan'da her zaman sakin, sessiz ruh halini temsil eden gibi görünen bu Budistlerin şüphesiz inançlarının öğrettiklerinin dışında vahşi insan yanlarına tekabül eden bir zulümle Müslümanlara davrandıklarını görüyoruz." dedi.

Bostancı, Gümüşhacıköy Kaymakamlığınca Kurban Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Vatandaşlarla bayramlaşan Bostancı, milli ve dini bayramların önemine işaret ederek, iki gün önce 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlandığını hatırlattı.

Bostancı, İstiklal Savaşı'na liderlik yapıp bu ülkenin bağımsızlığını temin eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

Kahraman olmanın yanı sıra akıllı olmanın da son derece önem taşıdığına vurgu yapan Bostancı, şöyle devam etti:

"Herkes kahraman olabilir, ülkelerini çok sever ama aynı zamanda akıllı olmaları lazım. Atatürk hem kahramandı hem ülkesini seviyordu hem de akıllıydı. Bu ülke 90 kusur yıldır şehitlerin ve gazilerin ayaklarının üzerinde yükseliyor. Onlardan Allah razı olsun çünkü onların varlığı, bu ülkeye göz dikenlere karşı, 'Gerekirse biz hayatımızı koyarız' iradesi son derece önemlidir."

Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlar

Bostancı, Arakanlı Müslümanlara yapılan zulme dünyanın sessiz kaldığını söyleyerek, şöyle devam etti:

" Arakan'da, her zaman sakin, sessiz ruh halini temsil eden gibi görünen bu Budistlerin şüphesiz inançlarının öğrettiklerinin dışında vahşi insan yanlarına tekabül eden bir zulümle Müslümanlara davrandıklarını görüyoruz. Arakan'dan Bangladeş'e kaçıyorlar. Bangladeş de fukara bir ülke. Dışişleri Bakanı açıklama yaptı. 28 bin civarında oraya göç eden Arakanlı Müslüman var. Onların her türlü iaşesini Türkiye karşılayacak, Bangladeş kapılarını açsın insan gibi onlara mülteci statüsünde davransın diye. Şüphesiz Türkiye İslam dünyasına da bu konuda bir liderlik ediyor çünkü İslam dünyasının da çok fazla sesi çıkmıyor. Sadece Arakan'da mı yaşanıyor? Hayır. Mısır'da, Irak'ta, Suriye'de yaşanıyor, Yemen'de yaşanıyor. İslam coğrafyasının farklı yerlerinde bu tür dramatik vahşi olaylarla karşılaşıyoruz."

Yaşananlardan Müslümanların da kendilerini sorgulaması gerektiğini vurgulan Bostancı, şunları kaydetti:

"Emin olun bütün suçu emperyal siyaset sahiplerine, dış güçlere bağlamak çok da doğru olmaz. Burada aslında, 'Müslümanların akılsızlığı da var mı?' diye düşünmek lazım çünkü kendi topraklarında beraber yaşadıkları insanlara karşı eğer bir husumet, bir hazımsızlık, farklı bir muamele söz konusu ise zaten elin oğlu güle eğlene gelip senin üzerine patronajlığını kurar."

Bostancı, söz konusu coğrafyada yaşayan Müslümanların akıllı olmaları gerektiği belirterek, "Yani her türlü çeşitliliğiyle buradaki Müslümanların ortak kale ve ancak beraberce selamete ulaşabileceklerine ilişkin birbirini anlayan bir siyasetle davranma zorunluluğu, bu hepimizin omuzlarında. Yoksa yakınındaki insanla çeşitli nedenlerle kavgaya tutuşursan elin oğlu senin tepende patronajını kurar. Bütün bu vahşet tablolarının öncelikle bize söylediği, bizim akıllı olmamız." dedi.

Bayramlaşma programına Kaymakam Adem Balkanlıoğlu, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Naci Bostancı Bangladeş Ak Parti Arakan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title