Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Türkiye Afrin'e yönelik bir operasyona başladı. Allah'ın izniyle de gayet başarılı şekilde yürüyor. Önce hilal, sonra dolunay. Dolunay da olmak üzere." dedi.

Bostancı, AK Parti Kırşehir İl Başkanlığının Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlediği Siyaset Akademisi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 16 yıldır AK Parti ile büyüyüp gelişerek kuvvetlendiğini, her işin millete güvenilerek yapıldığını söyledi.

Ortadoğu'da bölme ve parçalama üzerine kurulu bir hikayenin sahnelenmeye çalışıldığı dönemde, Türkiye sosyolojisini, birlik yapısını bir arada tutmak, milli birliği siyaset için bir ödev haline getirmek, dayanışma saflarını sıklaştırmak için cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirildiğini ifade eden Naci Bostancı, iktidar olmak isteyen her partinin başka birileriyle bir araya gelmesinin zorunlu olduğunu belirtti.

Bostancı, Alpaslan Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin Türkiye'nin birliği ve dirliği için kritik zamanlarda tavırlarını ortaya koyduklarını vurgulayarak, "Bu sadece AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisinin değil, muhakkak Türkiye toplumunun yüzde 65-70'ini oluşturan milli ve muhafazakar çevrelerin bir ittifakıdır. Halkımız 2019 gibi kritik bir zamanda bu dayanışmanın, bu ittifakın anlamını ve Türkiye'nin geleceğine ilişkin taşıdığı iradeyi gayet iyi biliyor. Gerekeni muhakkak yapacaktır. 2019 seçimlerinde siyasete mührünü vuracak bu ittifaktır." diye konuştu.

Suriye'nin Afrin bölgesine düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Naci Bostancı, harekatın gayet başarılı şekilde sürdüğüne vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Türkiye Afrin'e yönelik bir operasyona başladı. Allah'ın izniyle de gayet başarılı şekilde yürüyor. Önce hilal, sonra dolunay. Dolunay da olmak üzere. Türkiye'nin pozisyonu bölgede her kim yaşıyorsa, Kürt, Türk, Arap, İranlı, bunların hepsinin kardeşliği ve barışı üzerine kuruludur. Bu bölgede insanların huzur içinde yaşamasının yegane yolu barıştır. Türkiye sosyolojisinde Kürtler var, her zaman olacak. Bu ülkenin 81 milyonu elbette birbiriyle kardeş ve birinci sınıf vatandaş olacak. Bunun yolu demokrasi. Her kim ne yapmak istiyor, ne söylemek istiyor, Türkiye'nin siyasetine ilişkin nasıl bir yaklaşımla strateji çizmek istiyor, nasıl bir rol oynamak istiyorsa, bunun yegane yolu demokratik zeminlerdir. Orada yapacaksın."

Bazı ilahiyatçıların dini konulardaki açıklamalarından da bahseden Bostancı, "Bu halka dönük (sanki imandan çok uzaklaşmış, bambaşka bir halk olmuş) imani konularda had bildirilmesi, bir topluluk muamelesi yapmak hadsizliktir." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Başkanı Muzaffer Aslan ile partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Naci Bostancı Ak Parti Türkiye Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title