Haberler

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Nisan'da Ankara'da Gerçekleştirilecek Olan 'Cumhuriyet Mitingi'ni Sert Bir Dille Eleştirerek, "Türkiye'nin Değişik Yerlerinde, Değişik Toplantılar Olabilir. Bunlardan Hiçbir Zaman Rahatsız Olmayız. Yeter Ki Bu Tür Toplantılar Yasalar Çerçevesinde, Demokrasinin Belirlediği Çizgiler İçerisinde Olsun. Ama Millet Bunlara Nefretle Bakıyor, Bunu Bilin" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Nisan'da Ankara'da gerçekleştirilecek olan 'Cumhuriyet Mitingi'ni sert bir dille eleştirerek, "Türkiye'nin değişik yerlerinde, değişik toplantılar olabilir. Bunlardan hiçbir zaman rahatsız olmayız. Yeter ki bu tür toplantılar yasalar çerçevesinde, demokrasinin belirlediği çizgiler içerisinde olsun. Ama millet bunlara nefretle bakıyor, bunu bilin" dedi.

Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, milletin kritik kararların arifesinde olduğu bugünlerde AK Parti'nin bugünkü duruşunun ne kadar değerli olduğunun bir kez daha görüleceğine işaret etti. 4.5 yıl geceli, gündüzlü çalışarak Türkiye'yi dünyanın en çok kalkınan biri haline getiren AK Parti siyaseti ile eski kavga siyasetlerini ısıtıp ısıtıp gündeme koyanlar arasındaki farkın net olarak görüldüğünü ifade eden Erdoğan, AK Parti'nin insan öncelikli, vakur, cesur, kararlı ve dinamik siyasetiyle milleti tekerlemelerle idare etmeye çalışanları ayan beyan açığa çıkardığını vurguladı. "Bu yüzden kürsüler dolusu hakaretler yağdırmalar, her günü öfkeyle uyanmalar bizim açımızdan gayet anlaşılırdır" diyen Başbakan Erdoğan, bu yaklaşımları anlayışla karşıladıklarını söyledi. Erdoğan, "Onların derdini biliyoruz. Ama bunu yaparken siyasetin çıtasını ayaklar altına düşürmelerine de izin verecek değiliz. AK Parti değişimin, kalkınmanın, gelişmenin olduğu gibi siyasi seviyenin, demokratik duruşun, toplumsal katılımın ve özgürlüklerin de teminatıdır. Gelecekte de böyle olacaktır" diye konuştu. Tüm AK Partililerden Türkiye'nin meselelerine olduğu kadar siyasi etiğine ve demokrasi kültürüne de sahip çıkmayı beklediğini kaydeden Erdoğan, siyasetin ruhuna ihanet edilerek, demokrasiye ihanet edilerek Türkiye'nin meselelerinin çözülemeyeceğini söyledi. Siyasetin zaaflarından arınmasının herkes için son derece önemli olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, bir tek yanlış örneğin bile bütün yanlış örnekleri görünür hale getirmeye yeteceğini bildirdi. Erdoğan, "AK Parti siyaseti özünde taşıdığı ve iktidar imtihanından da Allah'a şükür alnının akıyla çıkan değerler sistemiyle Türkiye'nin geleceğine ilham verecek, örnek olacaktır. Kışkırtmalara kapılarak, rotamızı asla değiştirmeyeceğiz. Milletimizin gelecek hedeflerine, çocuklarımızın beklentilerine, Türkiye'nin büyük atılım hamlesine sahip çıkmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

14 NİSAN'DAKİ MİTİNGİ ELEŞTİRDİ

Başbakan Erdoğan, 14 Nisan'da Ankara'da gerçekleştirilecek olan 'Cumhuriyet Mitingi'ni de isim vermeden sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, Türkiye'nin değişik yerlerinde, değişik toplantılar olabileceğini belirterek, şöyle konuştu: "Bunlardan hiçbir zaman rahatsız olmayız. Yeter ki bu tür toplantılar yasalar çerçevesinde, demokrasinin belirlediği çizgiler içerisinde olsun. Her zaman bu tür toplantılara saygılıyız. Bunların içinde hakaretler var, şunlar var, bunlar var. Artık bunlara karşı da herhalde muafiyet kesbetmeye başladık, alıştık, alıştırdılar, sağolsun. Artık bunların bir tesiri olmaz. Ama millet bunlara nefretle bakıyor, bunu bilin. Biz işimizi biliyoruz, işimizi yapmaya devam edeceğiz. Muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir Türkiye hedefliyoruz".

'SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ' PANKARTI AÇTILAR

AK Parti olarak hedef koyarak yola devam ettiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, 2003 yılında dönem sonunda kişi başına milli gelir hedefini 5 bin dolar olarak koyduklarını ancak beş yılı doldurmadan 5 bin 477 dolara gelindiğini söyledi. AK Parti'nin sözünde durduğunu, hedeflerini gerçekleştirdiğini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu aşk işidir aşk, sevda işidir sevda. Bizim milletimize sevdamız var, vatanımıza, milletimize sevdamız var. O sevda olmazsa bu işler olmaz. Bu milletin nelere muktedir olduğunu göstereceğiz dünyaya, yeniden göstereceğiz. Bugün ufukta beliren aydınlık yarınlara ulaşıncaya kadar hızımızı kesmeyeceğiz, tempomuzu düşürmeyeceğiz. Bazıları çıkıp televizyonlarda kendilerini tatmin ediyorlar. Herhalde bunların bu bizim yaptıklarımızdan haberleri yok yahu. Televizyonlar canlı yayın veriyor ama bunlar televizyon da izlemiyor herhalde. Bu canlı yayınlar devletin televizyonundan özellikle veriliyor. Tüm illerde halkımız büyük heyecan yaşıyor. Ama en güzel gösteriyi inşallah 4 Kasım'da sandıklarda milletimiz yapacak. İnanıyorum ki milletimizin AK Parti'ye olan inancı ve muhabbeti her geçen gün artıyor, artacak. Türkiye yol aldıkça bağlarımız, gönül bağlarımız daha da güçlenecektir".

Bu arada, il başkanları Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının sonunda anlamlı bir pankart açtı. Erdoğan'ın konuşmasının bitiminde ayağa kalkarak kameralara dönen bir grup il başkanları üzerinde 'Sayın Başbakanım sonunuza kadar yanınızdayız' yazılı bir pankart açtı.

(DA-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title