Haberler

AK Parti Genel Sekreteri Gül'den Kılıçdaroğlu'nun "Kontrollü Darbe" Sözlerine Tepki

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 temmuz darbe girişimini "kontrollü darbe" olarak nitelemesine tepki göstererek, "Eğer Kılıçdaroğlu o sözünde iddialıysa o kontrol kollarının birinin Kılıçdaroğlu olması gerekir" dedi.

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Gaziantep'te katıldığı Başbakan Binali Yıldırım'ın kent gezisi ile ilgili değerlendirme toplantısında, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Kılıçdardoğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili kullandığı "kontrollü darbe" ifadesine tepki gösteren Gül, "Yine CHP Genel Başkanının kontrollü darbe sözü gerçekten çok talihsiz bir sözdür. Eğer Kılıçdaroğlu iddialıysa o kontrol kollarının birinin Kılıçdaroğlu olması gerekir. Elinde belge varsa bunu bağımsız Türk mahkemeleriyle paylaşması gerekir. 16 Nisan referandumuna giderken söylenen belden aşağı sözler gerçekten milletimizi rencide ediyor" dedi.

Gül, Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle 18 maddeyi okumadığını gösterdiğini belirterek, CHP milletvekilinin "Evetçileri İzmir'e dökeceğiz" sözlerine de sert tepki gösterdi. Gül, CHP zihniyetinin kendi halkını bile düşman kabul ettiğini söyledi. Gül, "CHP nefret dilini kullanıyor. Diyorlar ki hayır çıkarsa biz düşmanı denize döktüğümüz gibi, yedi sülalelerini denize dökeceğiz gibi bir dil bir düşmanlık dilidir. Türkiye siyasetçisinin ağzına asla yakışmayan bir dildir. CHP'nin kendisine oy vermeyen halkı cahil, düşman, bidon kafalı olarak küçümsemeye son vermesi lazım. Ama CHP'nin makyajı 16 Nisan'a gelmeden döküldü" şeklinde konuştu.

Gül, CHP'ye eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"CHP öncülüğündeki kampanyanın da yalanlarla her türlü nefret dili ile yapıldığını görüyoruz. CHP Genel Başkanı sözleriyle 18 maddelik metni okumadığını göstermiştir. Akla hayale gelmeyecek şekilde yalanlarla milletin bu işten anlamayacağını sanıyorlar. Akşam TV programında sunucu soruyor, Cumhurbaşkanı anayasanın hangi maddesiyle lokantaları kapatacak sorusuna ben metni yanımda getirmedim getirsem de millet anlamaz zaten diyor. Bu kadar milleti anlamaz görerek hala CHP aynı yerde siyaset yapıyor. Bu CHP'den millete hiçbir hayır gelmez. Anayasadaki mülkiyet hakkı korunmakta 168. Madde de hiçbir değişiklik yapılmadı. Diyorlar ki işte bunun malını başkasına verebilir. Vergiyi Cumhurbaşkanı kararnamesi koyabilir. Böyle bir şey yok. Anayasada açıkça yazıyor bir konu kanunla düzenlenmişse kararnameyle düzenlenemez."

"Gaziantep'in eğitim sorununu çözeceğiz"

Gül, Gaziantep'in bütün sorunlarını çözmek için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizerek, "Gaziantepli hemşehrilerimizin hangi sorunları varsa bütün milletvekilleri olarak çözmek için çaba sarf ediyoruz. Yarın milli eğitin bakanımız gelecek çok önemli müjdeler verecek. Gaziantep'in Eğitim meselesindeki sorunların farkındayız. Bu sorunları çözmek üzere çok kararlı adımları atıyoruz. İnşallah en yakın zamanda eğitimde Gaziantep'in sorunlarını çözmüş olacağız" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Abdülhamit Gül Gaziantep AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title