Haberler

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi...(1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlar Kurulu ve Danıştay'ın Sert Bildirilerini İlk Kez Değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlar Kurulu ve Danıştay'ın sert bildirilerini ilk kez değerlendirdi. Yargıyı görev alanı dışına çıkmakla suçlayan Başbakan Erdoğan, "Herkes işini yapmalı. Yargının Başkanlar Kurulu böyle bir açıklamayı Anayasa ve kanunlardan aldığı yetkiyle değil, durumdan vazife çıkarmak suretiyle yapmıştır. Hakkında kapatma davası açılmış bir partiyle ilgili bir bildiri yayınlanırsa onu cevapsız bırakmak 16 milyon seçmenime ihanet olurdu. Neticesi ne olursa olsun buna katlanmak mümkün değil" dedi.

Partisinin Genel Merkez Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, hükümet ile yargı arasındaki gerilime ilişkin ilk kez değerlendirme yaptı. Türkiye'nin iç dinamikleriyle bu tartışmaları geride bırakacak tecrübeye sahip olduğunu ve geride bırakacağını kaydeden Erdoğan, "Tabii ki bu süreçte hiç arzu etmediğimiz halde gerilimler, tartışmalar yaşayabiliyoruz. Bunu demokratikleşmenin sancıları olarak görmek gerekir" diye konuştu.

'HERKES İŞİNİ YAPSIN' Yargıtay Başkanlar Kurulu ve Danıştay'ın yayınladıkları bildiriyle görev alanlarının dışına çıktığını dile getiren Erdoğan, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Yargı bizim yargımızdır. Yasama da yürütme de bizimdir. Ama gönül isterdi ki yargı şunu çok iyi tespit etmeliydi. Benim görev alanım bellidir. Benim görev alanım dışına çıkmamalıydım. Yürütmenin zaten görev alanı bellidir. İcra alanı dışına çıkması mümkün değil. Biz bir şeye üzülüyoruz. Hakkında kapatma davası açılmış bir partiyle ilgili bir bildiri yayınlanırsa onu cevapsız bırakmak 16 milyon seçmenime ihanet olurdu. Onu cevapsız bırakamazdım. Çünkü yargının başkanlar kurulu böyle bir açıklamayı ne Anayasa'dan ne kanunlardan aldığı yetkiyle değil, durumdan vazife çıkarmak suretiyle yapmıştır. Böyle bir şey olamaz. Bizler 16.5 milyonun oy verdiği AK Parti olarak burada suskun kalırsak sessiz yığınların sesi değil, biz de sessiz yığın olarak kalırdık. Herkes işini yapmalı herkes. Yasama görevini yapıyor. Kimse kalkıp müdahale edemez. Yürütme de kalkıp müdahale edemez. 138. anayasa maddesinden atıfta bulunurken ne yazık ki kendileri 138. maddeyi çiğniyorlar. Nedir o? Etkileme maddesi. Olamaz. Bunun neticesi ne olursa olsun katlanmak mümkün değil. Yasama da, yürütme de, yargı da Türkiye için var. Aramızda husumete yer olmadığını hukukun üstünlüğü ilkesine inanarak söylemeliyiz. Buraya dikkat edin hukukun üstünlüğü." 'TAYYİP ERDOĞAN DERSE TU KAKA' Hukukun herkes için olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, kanun demediğini, hukuka vurgu yaptığını bildirdi. Evrensel değerlerle örtüşen hukuk kavramına vurgu yapan Erdoğan, "Bir yerde başka, diğer yerde başka olmaz. Eğer Tayyip Erdoğan söylerse tu kaka, filanca söylerse alkış. Yok böyle bir şey. Hukukta bu yok. AK Parti söylerse tu kaka ama, CHP söylerse alkış. Yok böyle bir şey. Sayın Baykal ahiretten hadisler okur, yürür. Tayyip Erdoğan 'bunların gözleri var görmezler' diyor, suç gayyasına koy.

Yok böyle bir şey" şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE MUTLAKA DOĞRUYU BULACAK' AK Parti olarak inanarak yollarına devam ettiklerini, bu yolculukta her şeylerinin halk ve millet olduğunu ifade eden Erdoğan, ayırt etmeden tüm halkı sevdiklerini söyledi. "Bu tartışmalar neticesinde Türkiye mutlaka doğruyu bulacaktır, ileriye gidecektir" diyen Erdoğan, "Bu tartışmalardan yaşam tercihlerini tehlike altında olduğunu düşünen, endişeye kapılan vatandaşlarımız olabilir. Sizin tercih hakkınız bizlere emanet. Benim tercih özgürlüğüm sizlere emanettir. Hiçbirimiz tercihlerimizi birbirimize dayatma hakkına sahip değiliz. Özellikle cumhuriyet kurumlarının başında bulunanlar olarak hepimizin sorumluluğu bu rejimi korumakla kalmamak, güçlendirmek için özeni azami ölçüde göstermek olmalıdır. Etnik kökeni, yaşam biçimi ne olursa olsun, partimize oy versin vermesin, bütün vatandaşlarımdan razıyım. Biliyorum ki sizler de bizden razısınız. Gerisi boş. Baki kalan bu kubbede hoş bir sadaymış. Bu kadrolar, bu makamlar bizlere bakimidir? Onun için Baki böyle söylemiştir. Millet bizi ila nihaye tutmak zorunda değil. Sayın Baykal biz bunun farkındayız da sen farkında değilsin. Bir taraftan barajları eleştireceksin ama sen parti içinde yüzde 20 kongre barajı koyacaksın. Hangi demokrasi bu? Biz hiçbir ayrıma tabi tutmadan halka hizmet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'İLK RÜZGARLA YÖN DEĞİŞTİRMEYİZ' Başbakan Erdoğan konuşmasında kimsenin AK Parti'den milletin iradesi dışında bir yola sürüklenmesini beklememesini istedi. "Biz siyasi hesabımızı milletimize veririz" diyen Erdoğan, bunun yerinin de demokratik mekanizmalar yani seçimler olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Başkaları gibi milletin yüzüne bakamayanlardan değiliz. Milletimizle muhabbetimiz bellidir. Kimse bizim milletimizle muhabbetimize gölge düşüremez. Kıskanmasınlar. Davamız Türkiye'nin yolsuzluğu, yoksulluğu, yasakçılığı yenme davasıdır. Kim milletin değişim iradesinin ilk rüzgarla yön değiştireceğini düşünüyorsa kendisini kandırıyor. Bu sıkıntıları da aşacağız, bu zorlukları da evelallah yeneceğiz. Bu gemiyi bu limana sağ salim ulaştıracağız" mesajını verdi.

(DA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title