Haberler

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın, "1 Kasım'da 18-30 yaş arasından yüzde 45'lik oy alarak partimizin kazandığı başarıda önemli bir paya sahip olduk. Bundan sonraki dönem uzun soluklu işlerin olduğu bir dönem olacak" dedi.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın, "1 Kasım'da 18-30 yaş arasından yüzde 45'lik oy alarak partimizin kazandığı başarıda önemli bir paya sahip olduk. Bundan sonraki dönem uzun soluklu işlerin olduğu bir dönem olacak" dedi.

Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'nde AK Parti Tüzüğü gereğince divan başkanı ve üyelikleri için seçim yapıldı.

Kongrede, Divan Başkanlığına AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin seçildi.

Şahin, yaptığı konuşmada, AK Parti Gençlik Kolları'nın Türkiye gibi büyük bir sevdayı yüreğinde taşıyan milletin bağrından çıkan Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil ve Ali Fuat Başgil'in önünü açtığı yolda yürüdüğünü söyledi.

AK Parti gençliğinin, milletin oylarıyla ilk kez doğrudan halk tarafından cumhurbaşkanı seçilen AK Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sürdürdüğü yerli ve milli yolun yılmaz, yorulmaz çalışkan yolcuları olduğunu ifade eden Şahin, gençlerin bu sevdasının tüm Türkiye'ye ve bütün mazlum milletlere umut ışığı olduğunu belirtti.

Birlik ve beraberliklerini muhafaza ettikleri, haklarına sahip çıktıkları sürece kimsenin kendilerini bu yoldan döndüremeyeceğini anlatan Şahin, "Ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacaklar sizlersiniz. Yüzü gençliğe dönük her hareket mutlaka kazanacaktır. AK Parti'nin geride kalan seçimler ve referandumlardan alnının akıyla çıkma sebeplerinden biri de yüzünün gençlere dönük olması, gençlerin sesine kulak vermesi, sözüne değer vermesi, onları siyasetin öznesi olarak görmesi, onlara karar alma mekanizmalarında yer vermesidir" diye konuştu.

Şahin, kongrenin partiye, ülkeye ve Türk demokrasisine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şarkıcı Zeo Jaweed sahne aldı.

Daha sonra söz alan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın ise AK Parti'nin bir başkaldırı, vesayete ve muhtıralara boyun eğmeme hareketi olduğunu söyledi.

AK Parti'nin herkes için umut olduğunu, yoksulun derdiyle dertlendiğini ifade eden Boynukalın, "AK Parti birbiriyle daha önce karşılaşmamış milyonlarca kişinin önce hayalini kurduğu daha sonra uygulamaya geçirdikleri kutlu bir davanın hareketidir. AK Parti, milleti siyasetin pasif nesnesi olmaktan çıkarıp aktif öznesi haline getirmiş bir harekettir" dedi.

"Biz burada bir duruş gösteriyoruz. Burada Habil ile Kabil arasındaki kavgada Habil'in, Hz. İbrahim ile Nemrut arasındaki kavgada Hz. İbrahim'in, Firavun ile Hz. Musa arasındaki kavgada Hz. Musa'nın, Miloseviç ile Aliya İzzet Begoviç arasındaki kavgada Bilge Kral'ın dünyanın bu sisteminde zalimlerine karşı olan kavgada Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Ahmet Davutoğlu'nun yanında olduğumuzu göstermek için buradayız" diyen Boynukalın, şunları kaydetti:

"1,5 yıl içinde 7 Hazian ve 1 Kasım seçimlerini tecrübe ettik. Siyasal hayattaki ilk tecrübelerini sürekli tek başına iktidar sonuçlarıyla yaşayan bir nesil olarak 8 Haziran sabahını atlatmak kolay değil. Teşkilatlarımız mahalle mahalle, köy köy, ev ev çalıştılar. Üniversitedeki öğrencileri milletvekili adaylarıyla buluşturduk. Çok çalıştık. 1 Kasım'da 18-30 yaş arasından yüzde 45'lik oy alarak partimizin kazandığı başarıda önemli bir paya sahip olduk. Bundan sonraki dönem uzun soluklu işlerin olduğu bir dönem olacak."

Boynukalın, davanın burada bitmeyeceğini, bundan sonra sadece AK gençliğin değil bütün gençlerin sorumluluğunun omuzlarında olduğunu, bu görevi başarıyla yerine getiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'dan yük almak için koşturacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra salondakilere AK Parti Gençlik Kolları tanıtım filmi izlettirildi.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi'ne, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile AK Parti'nin üst düzey yöneticileri katıldı.

Kongreye, yurt dışından da gelen yabancı misafirler oldu. Azerbaycan, Arnavutluk, Almanya, Afganistan, Bangladeş, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Fransa, Hindistan, Hollanda, İtalya, İngiltere, Katar, Kosova, Kamboçya, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Lübnan, Liberya, Maldivler, Malezya, Makedonya, Moldova, Polonya, Nepal, Sri Lanka, Sırbistan, Sudan ve Tunus'tan bazı siyasi partilerin temsilcileri de kongredeki yabancı misafirler arasında yer aldı.

Kongrede, tribünde yer alan "Dünya beşten, Diyarbakır hendekten büyüktür" pankartı dikkati çekti.

Kongreye, Türkiye'de eğitim gören bazı yabancı öğrencilerin de katıldığı görüldü. AK Parti Gaziantep Gençlik Kolları üyeleri de, "Vurur yüze ifadesi UNESCO Gastronomi şehriyiz bitanesi" yazılı pankart açtı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahim Boynukalın Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title