Haberler

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, " Diyarbakır'ın bir huzur, barış ve dostluk kenti olması sadece Diyarbakır'la sınırlı kalacak bir şey değil, aynı zamanda bütün coğrafyamızdaki barışı, kardeşliği, esenliği sağlayacak önemli bir gelişmedir." dedi.

DSİ 10. Bölge Sosyal Tesisleri ve Konferans Salonu'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle düzenlenen toplantıda konuşan Kurtulmuş, bir zamanlar bomba, terör, çukur, gözyaşı, kan, ölümlerle anılan Diyarbakır'ın artık "Diyar-ı huzur" haline geldiğini söyledi.

Allah'tan bu huzuru korumasını dileyen Kurtulmuş, "Diyarbakırlı kadınlara çok büyük sorumluluklar düşüyor. Evlatlarımızı iyi bir geleceğe doğru hazırlamak, bu şehrin güvenliğinin ve esenliğinin devam etmesi için onlarla çok yakın bir işbirliği içerisinde olarak terör örgütlerinin halkımızla ve özellikle genç evlatlarımızla bizim aramıza girmesini önlemek özellikle Diyarbakırlı kadınlara düşüyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada uzun bir süredir bir senaryonun oynandığını belirten Kurtulmuş, olup biteni anlamak için büyük resmin tamamının görülmesi gerektiğini, aksi takdirde resmin içindeki parçayı görmenin, anlamanın, çözmenin imkansız olduğunu ve bunun bir faydasının da olmadığını dile getirdi.

Hiçbir parçanın tek başına bütünü temsil etmediğini, her parçanın yerli yerine konulmasıyla büyük resmin görülebileceğini anlatan Kurtulmuş, büyük resmin bir asır önce oynanan oyunun tekrarlanması olduğunu aktardı.

Kurtulmuş, yapılmak istenenin 1. Dünya Savaşı'ndan sonra galip devletlerin bu bölge halklarının arasına koyduğu çatışma, ayrışma, düşmanlığın getirdiği yoksulluğun, geri kalmışlığın daha da artarak devam ettirilmesi ve bu coğrafyada yaşayan insanların birbirinden ayrılması senaryosu olduğunu vurguladı.

Konuşmasında terör örgütleri DEAŞ ile PYD/YPG'ye değinen Kurtulmuş, hepsinin uluslararası emperyal projenin bir parçası olduğunu kaydetti.

Oynanan oyunun adının 2. Sykes-Picot olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bir asır evvel sınırlarını ayırıp gönüllerini ve zihinlerini ayıramadıkları bu bölge halklarını şimdi zihinlerini bölerek birbirinden ayırt etmek istiyorlar." diye konuştu.

Suriye-Türkiye, Türkiye-Irak ve Suriye-Irak sınırlarına dikkati çeken Kurtulmuş, akrabalar arasına emperyalistler tarafından sınır çizildiğini ifade etti.

"Bu oyunu bozmak zorundayız"

ABD'nin Irak'ı işgaliyle birlikte başlayan sürecin bu ayrışmanın daha da derinleşmesi için başlatılan bir süreç olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bu ülkelerde sınırları ayrıldı bu insanların ama gönülleri, zihinleri ayrılmadı. Suriye'nin Türk'ü ile Suriye'nin Kürt'ü ile Türkiye'nin Kürt'ü, Arap'ı ya da Suriye'nin Arap'ı, birbirine husumet düşmanlık beslemedi. Sadece tel örgüler geçti, insanlar aynı insanlar olarak kaldılar. Şimdi bu insanların arasına ya etnik aidiyetlerinden ya da mezhep farklılıklarından dolayı kalın, kalıcı ve derin düşmanlıklar koymaya çalışıyorlar. İşte bu oyunu bozmak zorundayız. Bu oyunu bozacak olan insanlar Türkiye'nin, Diyarbakır'ın insanlarıdır. Bunun için Diyarbakır'ın bir huzur, barış ve dostluk kenti olması sadece Diyarbakır'la sınırlı kalacak bir şey değil, aynı zamanda bütün coğrafyamızdaki barışı, kardeşliği, esenliği sağlayacak önemli bir gelişmedir. Onun için sağlanmış olan bu huzur, güven ortamını korumak, kollamak, geliştirmek ve daha da çoğaltmak mecburiyetindeyiz."

"Biz bu coğrafyada daha fazla birlik daha fazla entegrasyon istiyoruz." diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bu bölge halklarının birbirinden ayrılmasında hiçbirisi için bir fayda yoktur. Türklerin de Kürtlerin de Arapların da nasıl geçmişi ortaksa geleceği de ortaktır. Onun için insanların bir arada yaşamasını sağlamak, Türkiye'de sağladığımız bu huzur ortamının daha ileriye gitmesini temin etmek hepimizin vazifesidir. Sadece hükümetin, sadece iktidarın değil, aynı zamanda Diyarbakır'ın geleceği, gençlerimizin, evlatlarımızın geleceği için kafa yoran, emek harcayan siz değerli sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizin de ana sorumluluklarından birisi budur."

Toplantıya, AK Parti milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Daha sonra AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret eden Kurtulmuş, burada partisinin ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı.

Kaynak: AA / Politika

Numan Kurtulmuş Diyarbakır Ak Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title