Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Değişik isimler altında terör eylemleriyle karşılaşıyoruz, adeta vardiyalı çalışıyorlar.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Değişik isimler altında terör eylemleriyle karşılaşıyoruz, adeta vardiyalı çalışıyorlar. Birisi bırakıyor işi bu sefer bir diğeri başlıyor. Adeta aynı şirketin bayileri gibi görev yapıyorlar" dedi.

Memleketi Bingöl'de bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada ülke gündemine ilişkin konuşan Yılmaz, terör örgütlerini eleştirdi. Yılmaz, "Terör hadisesi artık çok boyutlu hale gelmiş durumda. Değişik isimler altında terör eylemleriyle karşılaşıyoruz, adeta vardiyalı çalışıyorlar. Birisi bırakıyor işi bu sefer bir diğeri başlıyor. Adeta aynı şirketin bayileri gibi görev yapıyorlar. İsimleri farklı, bazı söylemleri farklı ama esas itibariyle hizmet ettikleri amaç aynı amaçları bu ülkenin huzurunu, birliğini, dirliğini bozmak ve ülkeyi güçten düşürmek ve uluslararası bir takım güç odaklarının hesaplarına alet olmaktır. Milletimiz bunun farkında, devletimizin bunun farkında dolayısıyla bu terör örgütleri ülkenin gündeminden düşecektir" dedi.

Terör örgütlerinin kullandıkları kavramların sadece birer paravan olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

"Asıl yüzlerini gizlemek, kendilerini perdelemek için kullandıkları araçtır. O kavramlara da aldanmamız lazım. Bizim ne Müslümanlıkla, ne Kürtlerle ne mezheple, ne inançla herhangi bir derdimiz yok. Bizim derdimiz sadece ve sadece terörledir."

Fırat Kalkanı operasyonu

Suriye'deki Fırat Kalkanı operasyonunun devam ettiğini kaydeden Yılmaz, "Terörle içeride ve dışarıda mücadele ediyoruz. Fırat Kalkanı operasyonunun asıl amacı terörü engellemektir. Sınırımızda bir terör yapılanması gerçekleşip oradan insanımıza dönük terör eylemlerinin yapılmasına müsaade etmemektir. Bu mücadele içeride ve dışarıda devam edecektir. Sadece Türkiye ile ilgili değil, coğrafyamızdaki gibi güvenlik problemi yaşanıyor. Jeopolitik dediğimiz birçok risk yaşanıyor" diye konuştu.

"Sahadaki birçok grup başkası adına savaşıyor"

Suriye'de vekalet savaşları yaşandığını belirten Yılmaz, şunları söyledi: "Sahadaki birçok grup başkası adına savaşıyor. Maalesef en kanlı savaşlar, en uzun süren savaşlar vekalet savaşlarıdır. Bunun da bir gün sona ermesi için her türlü gayreti sarf ediyoruz. Türkiye'de uluslararası alanda hem büyük güçlerle hem bölgesel güçlerle bu sorunun çözülmesi yolunda büyük bir gayret sarf ediliyor. Suriye'de daha huzurlu günler oluştuğu zaman bütün bölgenin huzuruna da Türkiye'nin huzuruna da büyük bir katkısı olacak. Yaşadığımızın birçok hadisenin Suriye kaynaklı olduğunu da bilmemizde fayda var."

Programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, İl Başkanı Yılmaz Seven ve parti teşkilatı katıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz AK Parti Suriye Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title