Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Orman köylerinde gelir getirici, katma değer oluşturan faaliyetler arttıkça hem insanımız daha müreffeh hale gelecek hem de ormanları daha iyi koruma altına almış olacağız." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Orman köylerinde gelir getirici, katma değer oluşturan faaliyetler arttıkça hem insanımız daha müreffeh hale gelecek hem de ormanları daha iyi koruma altına almış olacağız." dedi.

Yılmaz, Valilik ve Bingöl Orman İşletme Müdürlüğünce, "Fırat Havzası Rehabilitasyon Projesi" kapsamında bazı belediyeler ile köy muhtarlıklarına su tankı, vatandaşlara da arı kovanı dağıtılması için düzenlenen törene katıldı.

Orman İşletmesi Fidanlığı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Yılmaz, dağıtılacak su tankları ve arı kovanlarının ilin ekonomisine katkı sunmasını diledi.

Bingöl'ün dağlarının meşe ormanlarıyla kaplı olduğunu anımsatan Yılmaz, gelecekte de meşe ve orman varlığının ekonomik kalkınmada çok daha önemli rol oynayacağını vurguladı.

Yılmaz, bunun için her şeyden önce ormanların korunması ve geliştirilmesi gerektiğine işaret ederek, Orman Genel Müdürlüğünün çok akıllıca bir iş yaparak, ormanların korunması için köylere itfaiye yerine de kullanılabilecek özelliklere sahip su tankı dağıtmaya başladığını aktardı.

"Orman varlığımızı çok daha iyi koruyacağız"

İtfaiye araçlarıyla bütün yangınlara anında müdahale etmenin hem zaman hem de ekonomik anlamda mümkün olmadığını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığımız esnek bir model geliştirdi. Köylerimize acil müdahalelerde kullanılabilecek küçük ölçekli tanklar dağıtıyoruz. Böylece daha büyük müdahaleler için de zaman kazanmış olacağız. Yangınların küçük bir kısmını bu küçük tanklarla halledecekler. Büyük ölçekli yangınlarda da bize zaman kazandırmış olacaklar. Bu tankerlerle birlikte orman varlığımızı çok daha iyi koruyacağız."

Yılmaz, diğer taraftan Bingöl'ün en temel faaliyetlerinden birinin arıcılık olduğunu vurgulayarak, yüzlerce ailenin arıcılıktan ekmek yediğini belirtti.

Bingöl balıyla ilgili üniversitenin de bir çalışma yaptığını ifade eden Yılmaz, "Bir taraftan üniversitemiz bir taraftan üreticimiz bir taraftan da Orman Müdürlüğümüz ile el birliği içinde çok daha fazla insanımızın daha nitelikli ve kaliteli bir şekilde arıcılık yapması için gayret edeceğiz." diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'de en düşük gelir düzeyine sahip köylerin orman köyleri olduğuna işaret ederek, orman köylerinde yaşayan vatandaşların gelir seviyelerini yükseltmek amacıyla çeşitli programlar geliştirdiklerini anlattı.

Orman köylerinde gelir getirici faaliyetler yapılmadan ormanların sağlıklı korunmasının mümkün olmadığını dile getiren Yılmaz, "Orman köylerinde gelir getirici, katma değer oluşturan faaliyetler arttıkça hem insanımız daha müreffeh hale gelecek hem de ormanları daha iyi koruma altına almış olacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, su tankları ve arı kovanları dağıtıldı. Su tankları ile kısa süreli tatbikat yapıldı.

Törene, Bingöl Valisi Ali Mantı, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Ak Parti Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title