Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sadece insanlara dayalı bir sistem kabul edilemez. Sürekli istikrarlı bir yönetim sağlayabilmemiz için mutlaka yönetim sistemimizi değiştirmemiz lazım. Huzurun, istikrarın, güvenin olduğu, sistemi güçlü bir ülke ekonomisini de daha hızlı büyütür.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sadece insanlara dayalı bir sistem kabul edilemez. Sürekli istikrarlı bir yönetim sağlayabilmemiz için mutlaka yönetim sistemimizi değiştirmemiz lazım. Huzurun, istikrarın, güvenin olduğu, sistemi güçlü bir ülke ekonomisini de daha hızlı büyütür." dedi.

Yılmaz, Bingöl'deki temasları kapsamında, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven ile Genç Caddesindeki Seçim Koordinasyon Merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada konuşan Yılmaz, 16 Nisan'da tarihi bir halk oylaması yapılacağını söyledi.

Her zaman milletin önüne böyle fırsatlar çıkmadığına işaret eden Yılmaz, Türkiye'deki yönetim sisteminin eskidiğini belirtti.

Yılmaz, "Bu eski yönetim sistemi Türkiye'nin başına çok belalar, krizler açtı. Ekonomi ve siyasi hayatımız için krizler oluşturdu. En son 15 Temmuz'da hain bir darbe girişimine varıncaya kadar birçok krizin temelinde bu mevcut sistem var." diye konuştu.

"Sadece insanlara dayalı bir sistem kabul edilemez. Şahıslardan ve partilerden bağımsız sürekli istikrarlı bir yönetim sağlayabilmemiz için mutlaka yönetim sistemimizi değiştirmemiz lazım. Herkesin bir tarafa çekiştirdiği bir ülkede bereket kalmaz, ekonomi büyümez. Huzurun, istikrarın, güvenin olduğu, sistemi güçlü bir ülke ekonomisini de daha hızlı büyütür." ifadelerini kullanan Yılmaz, büyüyen ekonomiden herkese adil pay verilebileceğini vurguladı.

"100 lira vergi topluyorsak, 90 lirasını vatandaşa harcıyoruz"

AK Parti hükümetlerinden önce Türkiye'de toplanan vergilerin yüzde 86'sının faize gittiğini dile getiren Yılmaz, o dönemlerde Türkiye'de istikrarın olmadığını, faiz oranlarının yüksek olduğunu aktardı.

Yılmaz, "AK Parti ve Recep Tayip Erdoğan geldi, istikrar oldu, belirsizlikler azaldı, faizler tek haneli rakamlara düştü. Şuan 100 lira vergi topluyorsak, bunun 90 lirasını vatandaşa harcıyoruz, 10 lirası da faize gidiyor." dedi.

140 bin nüfusa bir milletvekili düşüyor"

Milletvekili başına nüfus itibarıyla en yüksek orana sahip ülkenin Türkiye olduğuna dikkati çeken Yılmaz, yeni sistem ile vatandaşın önüne gelecek sandıklardan biri ile hükümetin diğeri ile Meclisin seçileceğini bildirdi. Cevdet: Yılmaz, "Türkiye'de şu anda 140 bin nüfusa bir milletvekili, Avrupa'da 50 bine bir milletvekili düşüyor. Biz milletvekili sayısını 600'e çıkardığımız zaman 133 bine bir milletvekili düşecek." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Bingöl Cevdet Yılmaz AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title