Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir'in her noktasında izimiz var, dolayısıyla söyleyecek sözümüz de var" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir'in her noktasında izimiz var, dolayısıyla söyleyecek sözümüz de var" dedi.

Uğur, merkeze bağlı Kocaavşar Beldesi Teşkilat binasının açılışında, 2001 yılında Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yola çıktıklarını, o tarihte kendisinin kurucu il başkanı olduğunu söyledi.

Kocaavşar beldesine ilk geldiklerinde vatandaşların kendilerine sahip çıktığını ifade eden Uğur, "AK Parti kurulduğunda kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olarak yola çıktık. O zaman Türkiye'de her taraf kara bulutlarla kaplıydı. İnsanlar güvensiz, beklentiler olumsuz, kepenkler kapanmış, işsizlik vardı. Faizler yüksek, enflasyon almış başını gitmişti. Ülkemiz, IMF'ye muhtaç durumdaydı" diye konuştu.

Balıkesir'de o tarihlerde doğru dürüst yol, alt yapı ve içme suyu olmadığını ifade eden Uğur, şöyle devam etti:

"Sorunları olan, tıp fakültesi bulunmayan bir Balıkesir vardı karşımızda. Ancak AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesiyle ülkedeki büyük gelişme, büyüme ve hizmet atağı başladı. Bu hizmetlerden Balıkesir de nasibini aldı. Şimdi deniyor ki, 'Efendim Balıkesir'in bakanı yok. ' Eskiden hizmetin gelmesi için bakan lazımdı. Şimdi bir şehrin bakanı olmadan da hizmetler geliyor. İşte geldik Havran ve Manyas Barajı'nı açtık, sulama ihalesini yaptık. Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesini açtık. Balıkesir'e yapılan hizmetler ortada. Bunlar bakan olmadan yapılan hizmetler. "

Hükümetin daha fonksiyonel hale gelmesi için çalıştıklarına dikkati çeken Uğur, eskiden 38 olan bakanlık sayısının 23'e düşürüldüğü, önümüzdeki dönemde ise 20'ye düşürüleceğini söyledi.

Uğur, "Bizim tarlada izimiz var, harmanda sözümüz olacak diyoruz. Balıkesir'in her noktasında izimiz var. Dolayısıyla söyleyecek sözümüz de var. Bizim adaylarımızın hepsi Balıkesirli. Ben Balıkesir'in yerlisiyim. İstanbul doğumluyum, ancak benim burada 600 yıllık şecerem var" diye konuştu.

Milletvekili adaylarını da tanıtan Uğur, yeni teşkilat binasını hizmete açtı.

- BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title