Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel."Artık Analar Ağlamasın' Dediğimiz, Milli Birlik,...

"Artık analar ağlamasın' dediğimiz, milli birlik, beraberlik, kardeşlik projemiz, şimdi çözüm süreciyle AK Parti'nin bu ülkede ortaya koymuş olduğu anlayış çerçevesinde inşallah başarıyla tamamlanacaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel,

"Artık analar ağlamasın' dediğimiz, milli birlik, beraberlik, kardeşlik projemiz, şimdi çözüm süreciyle AK Parti'nin bu ülkede ortaya koymuş olduğu anlayış çerçevesinde inşallah başarıyla tamamlanacaktır" dedi.

AK Parti genel başkan yardımcıları Menderes Türel ve Süleyman Soylu, Yalova AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlen "AK Parti'ye Katılım Töreni"ne katıldı.

Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Türel, Türkiye'nin son 10 yılda krizdeki Avrupa ve karmaşık Ortadoğu arasında adeta bir istikrar adası haline geldiğini söyledi.

Türkiye'nin çok hızlı geliştiğini belirten Türel, "Bu, dürüst çalışmanın eseridir. Birçok kimse belki farkında değil. Türkiye, 2002'de 'Uluslararası Yolsuzluk Endeksi'nde 102 ülke arasında 65'inci sıradaydı. 10 senede, AK Parti iktidarında Türkiye Uluslararası Yolsuzluk Endeksi'nde 144 ülke arasında 54'üncü sıraya gelmiştir. Zaten bu, yüzde 40'lara geldiğinde bu hususta Avrupa ile yarışıyor olacağız" diye konuştu.

Türel, ülkenin zorlu bir dönemden geçtiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Milletçe riskli bir yoldan geçiyoruz. Bu ülke, terör belasından fevkalade önemli zorluklar yaşamak suretiyle 30 senedir muzdarip olmaktadır. 'Artık analar ağlamasın' dediğimiz, milli birlik, beraberlik, kardeşlik projemiz, şimdi çözüm süreciyle AK Parti'nin bu ülkede ortaya koymuş olduğu anlayış çerçevesinde inşallah başarıyla tamamlanacaktır. Böylelikle kan dökülmemesi, inşallah hep birlikte bizleri üzen görüntülerin görülmemesi, hepimizin en büyük arzusudur. Bizler, kan dökülmesini istemiyoruz. Artık bu bahar aylarında namluların çiçek açmasını beklemek, hepimizin en büyük temennisi."

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu-

Soylu da programda yaptığı konuşmada, cari açığın, Gayri Safi Milli Hasıla'ya oranının yüzde 6,2 olduğunu ifade ederek, "Bugün enflasyonumuz, yüzde 6,12'dir. AK Parti, 36 milyar dolarla aldığı ihracatı 152,6 milyar dolara taşımıştır" dedi.

Türkiye'nin ekonomik durumuna da değinen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Amerika'da üretilen 100 liranın 112 lirası, Avrupa'da 90 lirası borçtur. Onun için bugün ayakları üzerine basan, yarının ne olacağını hesap eden, kısa, orta ve uzun vadeli planları yapabilen ve etrafındaki ülkelerle sadece kendi adına değil, emperyal düşüncelerle değil, bugün bütün değerlerini, referanslarını etrafına toplayan, etrafındaki ülkelerle paylaşmak üzere kendini konuşlandırmış, güçlendirmeye çalışan bir Türkiye vardır."

Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 yıldır görevde olduğunu hatırlatarak, "Başbakanımız çok partili siyasi hayatta rahmetli Adnan Menderes'ten sonra bu rekoru 'çok partili dönemin kesintisiz olarak en uzun süre başbakanlık yapma rekoru' kıracaktır. Sizce bundan en mutluluk duyacak insan kimdir- Size en samimi inancımla söyleyeyim ki öteki dünyadan bizi gözleyen rahmetli Adnan Menderes, bugün en mutlu kişilerden biridir. Çünkü o biliyor ki onun boğazına geçirilen ilmik, esas olarak milletin boğazına geçirilen ilmikti" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından AK Parti'ye katılan 2071 yeni üyeyi temsilen 60 kişiye rozet takıldı. .

Muhabir: Erhan Erdoğan-İsmail Ersan / Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Murat Paksoy - YALOVA

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Soylu Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title