Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'de millete yakın duran siyasetçilerin çok haksızlığa uğradığını belirterek, "Ben son 4 ayda sayın Başbakanımızın çalışma ofisindeki çalışmalarını gördükten sonra çok ciddi haksızlıklarla"...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'de millete yakın duran siyasetçilerin çok haksızlığa uğradığını belirterek, "Ben son 4 ayda sayın Başbakanımızın çalışma ofisindeki çalışmalarını gördükten sonra çok ciddi haksızlıklarla karşı karşıya kaldığını, kendisine de söyledim" dedi.

Fatih Belediyesi, Ali Emir Kültür Merkezi'nde 'Gençlik Buluşmaları' adlı bir

program düzenledi. Programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, siyasetçiler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Süleyman Soylu,

okul yıllarının hayatının en güzel yıllarının olduğun söyledi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) okuduğu dönemden bahseden Soylu, KTÜ' de bir hocasının sınava giren başörtülü öğrencinin başörtüsü çıkartarak öğrenciye 'sen nasıl sınava böyle girersin' dediğini ifade etti. Olay karşısında donduklarını söyleyen Soylu, "Böyle bir şey nasıl olabilir. O arkadaşımız ağlayamaya başladı. Bu tür meseleleri dert etmeyen insanların da içinde olduğu bir eylem gelişti. Salonunu

terk ettik. Bölüm başkanı dahi tepki verdi. Cumhurbaşkanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu gibi çeşitli kurumlara protesto telgrafları çektik. İnsanın özgürlüğüne ve mahremiyetini dokunulursa ne olur endişesini ilk kez orada taşıdım. İnsan böyle şekilleniyor. O itiraz, hayatımın her döneminde bu tür meselelere karşı oluşan bir itiraz şekline dönüştü" diye konuştu. Turgut Özal taraftarı olan bir arkadaşının, kendisini ikna etmeye çalıştığını anlatan Soylu, AK Parti'ye geçtik sonra aynı arkadaşının kendisine namazlarda çok dua ettiğini ve 'şimdi doğru yolu buldun' dediğini kaydetti.

Genç yaşta siyasete atılmanın kendisini için çok önemli olduğunu ve aynı zamanda olgunlaştırdığını belirten Soylu, "Çok genç yaşta girdiğimiz için dünyadaki meselelere çoğulcu bakamamış olabiliriz. Siyaset çok yetiştirici bir araçtır. 4-5 yılda üniversitede alınan eğitimin tecrübesini 1 yılda siyasetten alabilirsiniz. Siyasette hayatın bütün alanları ile karşı karşıyasınız. Yaşlılarla, sıcak ve soğuk duş etkisini aynı anda gösteren, acıyla tatlıyı, düşmanlıkla dostluğu yanı anda gösteren ve bunu çok dengeli bir şekilde bir anlayıştır siyaset" şeklinde konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 ve 2071 hedeflerini anlatan Süleyman Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim çocukluluğumuz da Türkiye'de kaotik bir dönem vardı. Hedefsiz bir Türkiye vardı. ABD'nin ve başka ülkelerin büyük planları var. Bizde bir sonla neyin ne olacağı bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bu bireyleri de etkiliyor. Çocuklar ve gençler de kendilerini ait plan ortaya koymakta zorlanırlar. Eğer Türkiye Afrika'da ve Güney Amerika'da varsa bu büyük plandır. Bu sadece kendi içinde demokrasi mücadelesi veren Türkiye'den bahsetmiyor. Türkiye'de büyük bir zihniyet devrimi yaşanıyor."

Dünyanın ihtiyaç duyduğu mananın salgılanması gerektiğini söyleyen Süleyman Soylu, "Yeni bir Mimar Sinan oluştura biliyor musunuz? Yeni bir Piri-i Reis, Farabi, Mimar Sinan, Akşemsettin oluşturabiliyor musunuz?

İşte bunları biz 2023-2071 planlarımız projelerimizde oluşturmaya çalışıyoruz. Peki, sadece öyle mi yani siz bir taraftan Mevlana'yı, bir taraftan Yunusu, yani dünyanın ihtiyaç duyduğu kardeşliği barışı dostluğu hoşgörülüğü, birbirini anlamayı, birbirini duymayı, ötekisini hissetmeyi anlayabiliyor musunuz? Yani toprağınızın bütün ilmi değerlerinin tamamını anlattığı gündür. Bu hedef budur. Burada söylediğim bütün unsurlar 2023-2071 için geçerlidir" ifadelerini kullandı. Türkiye'de millete yakın duran siyasetçilerin çok haksızlığa uğradığını belirten Soylu, "Siyasetçiler iş yapıyor, gönlünün temizliğine güveniyor ve diyor ki Cenabı Allah'a takdir ediyor. Ben son 4 ayda sayın başbakanımızın çalışma ofisinde ülkesini açıklığını rahatlığını bütün bunları gördükten sonra çok ciddi haksızlıklarla karşı karşıya kaldığını ve ben kendisine de haksızlık yaptığı kanaatini taşıyorum. Kendisine dahi söyledim" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın çalışma ortamını anlatan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Başbakan Recep Tayip Erdoğan, kim ne söylüyorsa notunu alıyor. Sonra da takibini yapıyor. Bundan öncekileri de bilirim 3 başbakanla fiili çalıştım ama böyle bir yapıya rastlamadım. Tayip Erdoğan'ın liderlik anlayışı 21. Yüzyılın yeni bir anlayışıdır. Beraber yöneten beraber anlayan ve bulunduğu noktada insanı sıkmadan rahat çalıştırabilen bir demokrasi üzerine kurulmuş bir siyasetçi. Nesnellik üzerine kurulmuş bir partidir. En çok çalışanın hak ettiği yerde olan siyasi partidir bedava bir şey yok bunu gösteriyor." Programın ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Süleyman Soylu'nun 'Gençlik Buluşmaları' programının ilk konuğu olarak Fatih halkıyla buluştuğundan dolayı teşekkürlerini sundu. Demir, daha sonra Süleyman Soylu'ya çiçek ve plaket takdiminde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Süleyman Soylu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title