Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

"Biz nereden bilelim ki devleti ele geçirmek için bir maymuncukmuş Türkçe Olimpiyatları. Bizi kandırmak için, bizi istismar etmek için, milliyetçiliğimizi istismar etmek içinmiş" "Bu ülkede kadınları ayırdınız başı açık, başı kapalı diye. Bu ülkede insanları ayırdınız namaz kılıyor, kılmıyor diye. Bu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Biz nereden bilelim ki devleti ele geçirmek için bir maymuncukmuş Türkçe Olimpiyatları. Bizi kandırmak için, bizi istismar etmek için, milliyetçiliğimizi istismar etmek içinmiş" dedi.

Soylu, İpsala'da ve Meriç ilçesine bağlı Küplü beldesinde vatandaşlarla buluştu. Soylu AK Parti İpsala Seçim Koordinasyon Bürosu'nda yaptığı konuşmada, Türkçe Olimpiyatları'nı herkesin beğendiğini ve herkesin milliyetçilik duygularını okşadığını söyledi.

Başka ülkelerin çocuklarının olimpiyatlar aracığıyla Türkiye'ye gelerek Türkçe konuştuğunu belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Ama biz nereden bilelim ki devleti ele geçirmek için bir maymuncukmuş Türkçe Olimpiyatları. Bizi kandırmak için, bizi istismar etmek için, milliyetçiliğimizi istismar etmek içinmiş. Şimdi ablaları evlerde dolaştırıyorlar. Yazık değil mi o kadınlara. Yazık değil mi? Her iki evden birine giriyorlar, AK Parti ile karşılaşıyorlar. 'Çıkın diyorlar.' Yazık değil mi o insanlara. 'AK Parti'ye oy vermeyin diyorlar.' Ne yaptı size Tayyip Erdoğan? Ne yaptı bu ülkeye Tayyip Erdoğan? 800 milyar dolara çıkardı gayri safi milli hasılasını. Dünyanın 10 büyük devletinden biri olabilme yolunu ortaya koydu. Yarını planlayamayan Türkiye, bugün 2023'ünü, 2053'ünü, 2071'ini bugün planlıyor. 21. yüzyıla iyi başladık. Her ilimizde üniversiteler var. Bugün gençlerimiz Türkiye'nin her yerine gittiklerinde kompleks duymuyorlar. 'Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım' dedikleri zaman, Türkiye Cumhuriyeti'nin ağırlığını yaşıyorlar. Ne yaptı size Tayyip Erdoğan? Bu ülkede kadınları ayırdınız başı açık, başı kapalı diye. Bu ülkede insanları ayırdınız namaz kılıyor, kılmıyor diye. Bu ülkede insanları fişlediniz Alevidir, Sünnidir, Kürttür, Türktür diye. Tayyip Erdoğan bunların hepsini ortadan kaldırdı."

Soylu, "Sözcü, Bugün, Zaman ve Posta gazeteleri AK Parti'yi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nı yıpratmak için aynı manşetleri atıyor. Bazı bankalar da AK Parti'yi kötüleyerek oy toplamaya çalışıyor" diye konuştu.

Konuşmasının ardından, partililerle sohbet eden Soylu, Roman bir vatandaşın evine misafir oldu.

"Bu ülkede artık 1,5 yıldır şehit haberi gelmiyor"

Soylu, Uzunköprü ilçesinde AK Parti Uzunköprü İlçe Teşkilatı'nca bir kahvede düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de geçmiş yıllarda terör sorunu olduğunu söyledi.

Anneler, yavuklular ve ailelerin şehit haberleriyle artık ağlamadığı aktaran Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terör sorunu çözmek için bedenini taşın altına koyduğunu ifade etti.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Eğer bu işin içerisinde yanacaksam da bu ülkedeki kanı ve terörü durduracağım" dediğini söyleyen Soylu, "Başbakan bugün bunu durdurdu. 'Baldıran zehri olsa ben bunu içerim. Yeter ki benim ülkemin insanında bir can gitmesin' dedi. Bu ülkede 1990'la 2000 arasında 12 vilayete girilemiyordu. Herkes tir tir titriyordu oğlum Hakkari'ye giderse diye. Bu ülkede gazete dağıtılmıyordu, 12 vilayette. Bu ülkede 12 vilayete öğretmen, doktor gitmiyordu. Bugün 780 bin kilometrekarenin her kilometrekaresinde ay yıldızlı bayrak onur ve şerefle dalgalanıyor. Bu ülkede artık 1,5 yıldır şehit haberi gelmiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin son 10 yıldır önemli ilerlemeler kaydettiğini belirten Soylu, bazı çevrelerin ilerlemeyi durdurmak için Başbakan Erdoğan'a iftiralar attığını dile getirdi. Soylu, geçmişte Adnan Menderes ve Turgut Özal'a da benzer iftiraların atıldığını sözlerine ekledi. - Edirne

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Soylu Ak Parti İpsala Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title