Haberler

AK Parti'den İstifası İstenen Başkanlara Mesaj: Mezarlıklar Vazgeçilmezlerle Dolu

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, istifası istenen 3 belediye başkanı için "Mezarlıklar vazgeçilmezlerle dolu. Vazgeçmeyeceğimiz değerlerimizdir, inançlarımızdır, memleketimizdir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Kongre süreçleri partilerin yenilenme, heyecan ve takviye süreçleri ama asla tasfiye süreçleri değil." dedi.

Sorgun, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat'ın istifasının ardından bugün yapılacak temayül yoklaması öncesinde, İl Başkanlığı binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"KAN TAZELENMESİ"

AK Parti'deki kongre sürecinin parti için yenilenme anlamına geldiğini belirten Sorgun, "Kongre süreçleri partilerin yenilenme, heyecan ve takviye süreçleri ama asla tasfiye süreçleri değil. Hele hele AK Parti gibi kuralları olan, ilkeli bir partide yeni bir heyecan, yeni bir dinamizm, yeni bir kan tazelenmesi anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar yurt genelinde 523 ilçe kongresi yaptıklarını dile getiren Sorgun, kongrelerin büyük olgunluk ve nezaketle devam ettiğini söyledi.

"PARTİ İÇİ MESELE"

Sorgun, Arat'ın istifasının ardından, teşkilat mensuplarının gerekli çalışmaları yaptığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Biz 'AK Parti'nin kaderi Türkiye'nin kaderiyle özdeştir' dediğimizde belki bazen parti adına söylenmiş bir slogan gibi algılanıyordu. Bir belediye başkanının veya il başkanının istifası normalde parti içi bir hadise ama bazen Türkiye gündemi veya o ilin gündemi oluyor. Bu neden böyle? Başka partilileri veya kamuoyunu niye ilgilendirsin? 'AK Parti'nin kaderi Türkiye'nin kaderiyle özdeştir' sözünün işte en güzel delili buradadır."


"BİR ARKADAŞIMIZA BU EMANET TESLİM EDİLECEK"

Kongre sürecinde istişareye büyük önem verdiklerini vurgulayan Sorgun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Normal şartlarda, il başkanı istifa ettiği için belki bugün burada kimse olmayacak diye beklenirdi. Ancak AK Parti'de bugün binanın içi de dışı da dolu. Bugün kardeşlerimizle, 'Önümüzdeki süreci nasıl yönetelim, hangi arkadaşımızla götürelim ki Konya'yı daha ileriye taşıyabilelim' istişaresi yapılacak. Kamuoyu yoklamalarıyla, temayül yoklamalarıyla, STK'larla istişarelerle buradan bazı arkadaşlarımız teşkilatımızın tüzüğü, kuralları gereği Ankara'ya davet edilecekler. Orada gerekli müzakerelerin sonucunda inşallah önümüzdeki süreçte bir arkadaşımıza bu emanet teslim edilecek."

"İL YÖNETİMİ GÖREVE DEVAM EDİYOR"

Arat ve il yönetimine bugüne dek gösterdikleri gayret dolayısıyla teşekkür eden Sorgun, "Yeni il yönetimi gelinceye kadar il yönetimi görevine doğal olarak, tüzüğümüz gereği devam ediyor. Yeni bir il yönetimi oluştuğunda bu yönetim de görevi devretmiş olur." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin temayülde nasıl bir yol izleneceğine ilişkin sorusuna Sorgun, "Burası demokratik bir ortam, herkes adını duyurabilir. Partimiz 'Şunlardan hangisini seçiyorsunuz' demiyor. Boş kağıt vererek 'Kimi il başkanı olarak görmek istiyorsunuz' diye soruyor. İsimler oradan çıkacak." yanıtını verdi.

"MEZARLIKLAR VAZGEÇİLMEZLERLE DOLUDUR"

Sorgun, istifası istenen belediye başkanlarına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"AK Parti bir misyon, ideal partisidir. Şahıslar fanidir, baki olan Allah'tır, ülkemizdir, davamızdır, milletimiz, devletimizdir. Hasbelkader davamızın taşıyıcısı oluruz. Ona ne kadar hizmet edersek, o koltukları ne kadar doldurabilirsek. Koltuklardan güç alan değil, konjonktürel ağırlıklar değil, özgül ağırlıklar önemli. Koltuklar, iş elbisesi gibidir, iş yapacağınız zaman giyersiniz. Sonra onu çıkarırsınız, özünüz ne ise o kalır. Mezarlıklar vazgeçilmezlerle doludur. Vazgeçmeyeceğimiz değerlerimiz, inançlarımız, ideallerimiz, ülkemiz, milletimiz, memleketimiz, özgürlüğümüzdür. Bizler ancak bunun taşıyıcısı olabildiğimiz kadar anlam ifade ederiz."


İstifası istenen 3 belediye başkanı

Sorgun, Türkiye'nin hassas bir süreçten geçtiğini, bu süreçte herkesin ülkenin bekası için hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

"KOLTUKLAR KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlarına ilişkin açıklamalarının net olduğuna dikkati çeken Sorgun, "Sayın Cumhurbaşkanımız lafı dolandırmadan açık bir şekilde basın mensuplarıyla paylaşıyor. Demokratik ve şeffaf bir ortam. Diyor ki 'Şu, şu arkadaşımızdan emaneti teslim etmelerini istedik. Bu kadar net. Parti, kurallar partisi, MYK'sı var, MKYK'sı var, gerekli kararları alır ama ben o noktaya geleceğini düşünmüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Belediye başkanlarının istifa etmeme yönünde bir direncinin bugüne dek söz konusu olmadığının altını çizen Sorgun, "Partinin yetkili kurullarında bunlar görüşülür, gereği yapılır ama o noktaya varmaz. Bu görevler, bu koltuklar hiçbirimize babalarımızdan kalmadı. Bunlar hizmet vermek için emanettir. Bu koltuklar kimsenin tapulu malı değildir." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Sorgun Ak Parti Ak Parti Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title